Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyire nehéz megtanulni/kita...

Mennyire nehéz megtanulni/kitanulni a szoftvertesztelést?

Figyelt kérdés

26 éves nő vagyok és nagyon gondolkozom egy ilyen tanfolyamon, mivel láttam hogy nagyon sok munkalehetőség van illetve nagyon jó már a kezdőfizetés is.

Mit gondoltok? Meg lehet tanulni egy totál kezdődnek is?

2022. jún. 11. 10:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
27%
Legtöbb helyen nincs kimondott tesztelő pozi, hanem a fejlesztő dolga ez is. Ahol meg van, az nagy cég, oda egyetem kell és több év gyakorlat. Ha a fejlesztéshez nincs affinitásod, akkor reménytelen.
2022. jún. 11. 10:48
 2/11 anonim ***** válasza:
59%

1 es abszalut felre beszel. Keves ceg az ahol nincs dedikalt tesztelo. Sot siman meg mernem kockaztatni hogy 5 bol 1 ceg ha ilyen. Outsourcing teruleten kb mindenhol van. Abban is teved hogy hany kell. Pld nalunk az a mentalitas hogy 3 fejlesztore legalabb 1 tesztelo jusson, de voltam olyan projekten is ahol full tesztelo csapat resze voltam. Ceg fuggo ez is de rohadt sok tesztelo kell legalabbis ahhoz kepest ahany van. Linkedinen heti 3 ajanlatot kapok br 1.4-1.6 kozti fizetessel.

Igen viszonylag konnyen meg lehet tanulni az alapokat, manualis tesztelokent kezdel es onnan tovabb kepzed magad. Elso melot nehez megszerezni de ha alapos vagy es jol interjuzol siman osszejon. Egy istqb foundation vizsgat erdemes tenni, kb 60000 forinba kerult amikor en csinaltam. Ez mellett nezd vegig a hustef konferencia video anyagait, nezz utana hogyan kell jirat kezelni es nezz utana valami teszt management toolnak. Ha konyitasz a programozashoz vagy alap szintu adatbazis muveletekhez az manualis tesztelokent nagy plusz. Kb ennyi eleg kell legyen az elso munkahely megszerzesehez. Arrol nem is beszelve hogy noket konnyebben alkalmaznak. ( Foleg multik meg nagy cegek ahol a ceges kvotak megkovetelik a diverzitast )

Tesztelo vagyok mar 7 eve, tudom mirol beszelek 1essel ellentetben.

2022. jún. 11. 11:04
 3/11 anonim ***** válasza:
74%
#1 ez kerlek netto hulyeseg. A teszteles forgatokonyvek es tesztelo-szoftverek segitsegevel tortenik, kulon csapatok vannak ra normalis helyeken. Tipikus betanitott munka, nem kell hozza semmifele programozasi tudas, csak monotoniatures es precizitas.
2022. jún. 11. 11:04
 4/11 anonim ***** válasza:
71%
Az megnézem, hogy egy Selenium tesztet hogy ír meg nulla programozó tudással..
2022. jún. 11. 11:17
 5/11 anonim ***** válasza:
0%
A tesztelesnek tobb szintje van suttyokam, pont mint a programozasnak...
2022. jún. 11. 11:30
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Könnyebb mint a programozást.

Érdemes ISTQB vizsgával indítani.

Ha jól tudsz angolul internetes anyagokból is megtanulható.

Könnyű elkezdeni és idővel mélyebben is bele lehet menni amiért szép fizukat adnak.

Nálunk 7-8 fejlesztőre jut egy tesztelő és többnyire hölgyek.

Időnként monoton tud lenni még automata tesztek írásával is úgyhogy ha ezt nem szereted nem neked való.

Nekem nincs türelmem úgyhogy örülök amikor van olyan tesztelő akinek át lehet adni.

2022. jún. 11. 12:08
 7/11 anonim ***** válasza:
45%
Kérdés a kérdésben: Mi az a szoftvertesztelő? Mit csinál pontosan?
2022. jún. 11. 13:17
 8/11 anonim ***** válasza:
Általánosságban leellenőrzi, hogy a szoftver működése megfelel-e a lespecifikált követelményeknek. Ennek persze nagyon sok különböző rétege lehet, a legegyszerűbb az, hogy kap egy dokumentációt, benne meghatározott lépésekkel és az elvárt eredménnyel, és ezt végigkattintgatja. A másik véglet az, amikor input rendszerek adatforgalmának modellezésére írnak valami külön cuccot, az meg már gyakorlatilag fejlesztés.
2022. jún. 11. 13:22
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Vannak ingyenes képzések is. Keresik a tesztelőket sok helyen. Nyelvtudás nélkül nincs sok esélyed a területen. Angol vagy német. Egyébként ahol a fejlesztő tesztel, ott vannak ám bajok! Kivéve, ha előbb írja meg a tesztet, aztán a kódot. De a tesztelő alapból olcsóbb, mint egy fejlesztő, érdemes külön tesztelőt, tesztelő team-et tartani bizonyos számú fejlesztő felett. Sok céget tudok, ahol vannak tesztelők, akik nem fejlesztenek, csak tesztelnek. Néha am QA team néven futnak.
2022. jún. 11. 15:48
 10/11 A kérdező kommentje:
Nyelvtudás az megvan. Ingyenes képzések? Erre hol van lehetőség?
2022. jún. 11. 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!