104-es IQ-val van keresnivalóm informatikai területen vagy inkább váltsak pályát?
Tavaly egy Mensa IQ teszten derült ki, hogy ennyi az IQ-m.
Kíváncsi voltam rá, mert régóta elég tompának érzem a gondolkodásomat.
Gazdinfósként végeztem (bsc) elég nehezen, programozás sosem ment nekem (emiatt ki is buktam egy másik szakról) pedig utópisztikus vágyam, hogy programozó legyek, mert sokat lehet vele keresni. Viszont azt érzem, hogy végig szenvedtem az egyetemet és valójában nem vagyok alkalmas erre a területre és rosszul választottam.
Nem tudom hogy ilyen szellemi képesség elég-e valamilyen informatikai részterületre. Ha nem akkor tudnátok ajánlani olyan szakmákat, amire elegendő ennyi IQ?
Ezt még be akartam linkelni, egy ilyen eredményt kaptam anno és azóta eléggé magam alatt vagyok és a pályaváltáson gondolkozom:
Nem az IQ a baj. Az szerintem nem lenne gond. A gond inkább hogy "utópisztikus vágyam, hogy programozó legyek, mert sokat lehet vele keresni".
Ez nem olyan munka, hogy csinálom mert sok a pénz. Ha nem szereted, nem jutsz el addig, hogy jól keress vele. De ez csak az én véleményem.
Sose azért válassz egy munkát mert "sokat lehet vele keresni"!
Azt csináld ami érdekel. Hidd el, a boldog élet fontosabb, mint a magas fizetés.
Sose fogsz nagyon magasra szárnyalni IT területen ha csak azért csinálok mert sokat akarsz keresni.
Ha minden áron IT szektorban akarsz dolgozni akkor menj el supportnak. Angolon kívül nagyon más nem kell. Fizetésnek a minimálbér 2-3 szorosát ott is megkapod.
Alapból ha nem tudsz zsömlét sütni,akkor ne sütsél zsömlét!
Szépen mondva ha nem értel a infóhoz,és erőltetted akkor hiába,nem leszel infós!
Inkább váltsál szakot,mert szerintem senki se erőlteti seni,mivel szerintem emberek 99,99% azért fog fizetni ha tényleg értesz valamihez,és ne azért mert van papírod róla..
Hidd el,ha egy infós cég megkeress,és azt mondják hogy csinálj weblapot meg minden anyám tyúkját hozzá,meg futasd le egy szerveren,és ott elbuksz akkor hiába jártál ki egy egyetemet ha annnyit nem értel..
Előzör próbáld ki magad a életbe,mit szeretsz első sorban?
Hidd el,sokan vannak akik állatorvos,villamosmérnök,akár bölcséz..
Átlagos körüli az IQ-d. Ez önmagában szuper hír. Szellemik képességed meg van hozzá. Egyáltalán nem gondolnám, hogy csak átlag felett lehetne ilyen pályára menni.
A fontosabb kérdés az inkább, hogy pont ez a terület passzol-e hozzád. De ezt te fogod tudni megválaszolni magadnak. Azt írod a programozás nem ment. Még ez se biztos, hogy probléma. Informatikát belül is ezernyi terület van. Azt kéne megtalálni, hogy melyik az amit legjobban magadnak érzel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!