Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egy projektmanager vihet 1...

Egy projektmanager vihet 1 vagy több projektet is, de vajon mennyire jellemző az, hogy két projektmanager visz minden projektet?

Figyelt kérdés
Adott egy kis It cég ahol van max 3-4 futó projekt. Ezek nem az agilis módszertanokkal mennek, hanem hagyományos, mondhatni ki mihez ért alapon csináljuk aztán menjen módszertannal...ebből nyilván van némi fejetlenség. Most azt szeretnék, hogy ez egy rendezettebb mederbe kerüljön az egész, de számomra továbbra sem érthető, hogy ehhez a pár futó projekthez minek 2 projektmanager? Úgy értem, hogy ők ketten mindent közösen csinálnának...Nem úgy lenne a jó, hogy PM-ként 2-2 projekt és viszi mindenki a sajátját? Vagy hogyan működik ez?

2023. jún. 6. 10:55
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Multicegeknel is az amatőrizmus és/vagy a biztos leépülés jele a "mindenki csináljon mindent" attitűd.

Esetleg nem pont ezt a 2 pm-et akarják ezzel sakkban tartani? Ha szét lehet köztük kenni minden felelősséget akkor könnyebb lesz nekik csapdát állítani hogy hibázzanak, aztan valami mondvacsinált okkal kiiktatni őket (szinten multi tapasztalat).

2023. jún. 6. 12:15
 12/16 A kérdező kommentje:
Eddig nem volt pm a bandában, szóval szerintem biztos,hogy várnak tőlük némi változást...a feladatok amik rájuk várnak az úgy 50%-ban adminisztratív, illetve az, hogy nyomon kell követniük, hogy mi hol tart...DE az, hogy a projekt kockázatos-e és ha igen akkor milyen jellegű vagy, hogy milyen idő és ár van rájuk kialkudva arról semmit nem tudnak. Tehát ergo 2 ember majd odamászkál 6 emberhez, hogy "helló, hogy áll a projekt?"....lehet hogy közben fogják egymás kezét is vagy nem tudom...szerintem ez így felesleges
2023. jún. 6. 12:20
 13/16 anonim ***** válasza:
Ja akkor ugyanaz a bajod a PM-ekkel mint nekem a scrum masterekkel, hogy minek ennyi hajcsár? :) Jogos teljesen.
2023. jún. 6. 12:34
 14/16 A kérdező kommentje:
Én feleslegesnek tartom hogy konkrétan ugyanazt a munkát ketten csinálják...
2023. jún. 6. 12:59
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

"nem 1 pm visz 4-5-öt, hanem 2 pm viszi ugyanazt"

Egyszerű a válasz: ha az egyik lelép a cégtől, akkor a másik is ismeri a projektet, tudja tovább vinni.

Én egy multinál dolgozom, PM-eknél nagy a fluktuáció, minden projektnél van egy PM1 és egy PM2, arra az esetre, hogyha valaki elmenne egy másik céghez, vagy akármi más miatt kiesne a melóból (betegség, gyes, stb.).

2023. jún. 6. 15:52
 16/16 A kérdező kommentje:
Igen, ez is lehet jó ok, csak a cég kicsi, meg kb 4 órás melónál többet nem tudnak adni nekik, nem igazán értem a logikát...meg hát eddig is megoldották pm-ek nélkül...De persze lehet, hogy igazad van, még nem derült ki számomra sem, hogy ez hogyan fog kinézni.
2023. jún. 7. 08:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!