Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Életkezdési támogatás, mennyi...

Életkezdési támogatás, mennyi idő után utalják ?

Figyelt kérdés

Nemrég töltöttem be a 18-at és tudtam meg hogy nekem még épp hogy jár az életkezdési támogatás. Elmentünk államkincstárba ott adtak egy papírt amit ki kellet tölteni be írni az adataim, és mivel nem volt Start számlám a bankkártyám számlaszámát írtam be és elküldtem a további adatokat (személyigazolvány és lakcím kártya fénymásolata). Ezt mind elsőbbségi borítékba tettem és feladtam a papíron irt címre. Ez mind már több mint 3 hete volt és sem válasz sem a pénz nem érkezett meg a számlámra.

Másik kérdésem pedig az lenne hogy rengeteg oldalon olvastam de sehol nem találtam meg hogy ez az összeg pontosan mennyi? Esetleg van e ezzel bárkinek bármi tapasztalata vagy tudjátok e a pontos összeget?

2024. jan. 28. 09:31
 1/10 anonim ***** válasza:

Start nélkül nem fogják utalni.

Összege 42ezer.

2024. jan. 28. 10:28
 2/10 anonim ***** válasza:
77%

Ez nem úgy megy, hogy betöltöd a 18-at és eszedbe jut hogy neked még pont jár az életkezdési támogatás.

A szüleid gyerekkorodban nyitnak neked start értékpapírszámlát és elkezdenek rá zsozsót megtakarítani a javadra. Ehhez az állam hozzácsapja az életkezdési támogatást. Ezek a befizetések babakötvény formájában kamatoznak 18 éves korodig, amikor hozzájuthatsz az összeghez.

2024. jan. 28. 10:56
 3/10 A kérdező kommentje:
Az államkincstárban azt mondták hogy Start számla nélkül is megkaphatom az összeget a saját számlámra ezért kellet megadnom a számlaszámom. Azért nincs start számlám mert a szüleim nem éltek annyira jó körülmények között hogy havonta tudjanak rá "zsozsot " utalgatni.
2024. jan. 28. 15:01
 4/10 anonim válasza:

Meg kaptad már a pénzt?

Én is igy vagyok csak én még csak 3 napja adtam fel ajálva,elsőbségivel

2024. márc. 2. 19:44
 5/10 Zoltán1982 válasza:

szép napot!!!

A fiam idén töltötte be a 18at magyarország.hu n keresztül adta be az igényt életkezdési támogatás kifizetése letéti számlárol és meg is kapta a pénzt a bank kártyájára majdnem 251ezret kapot pedig mi nem nyitottunk neki semilyen start számlát.

2024. okt. 9. 06:51
 6/10 anonim válasza:

Ha jár az életkezdési támogatás, akkor Start számla nélkül is megkapod. Nem kell hozzá Babakötvény. Tény, hogy azzal együtt jobban megérte volna, mert ha nem is fizetnek be a szülők rendszeresen, akkor az infláció fölött plusz 3% kamatprémium is járt volna rá.

Pontos összeget nem tudok, számold ki: a 42.500 Ft-ra minden évben megkaptad az előző évi infláció mértékének kamatát. :) Jó számolgatást! :)

A lényeg, hogy meg fogod kapni. A mikor-ról nincs információm; a leíráés szerint erről a Kincstár értesíteni is fog postán. De ha már elindítottad a folyamatot és régóta nincs előrehaladás, érdeklődj a Kincstárnál.

2025. febr. 25. 09:42
 7/10 anonim válasza:
Sziasztok én a Magyarország.hu oldalon kértem az életkezdési letéti számláról való kifizetést 8 munkanapja nem tudja esetleg valaki hogy mikorra várható hogy megjöjjön az összeg?
2025. ápr. 29. 12:03
 8/10 anonim válasza:

Sziasztok!

Kinek mennyi idő után utalták ki?

Ma adtuk fel a papírokat. Nem volt start számla. Sac mennyi így az összeg.

Köszönöm

2025. júl. 21. 18:42
 9/10 anonim ***** válasza:

2007-ben született a fiam. Júliusban töltötte a 18. életévét. Mi nem foglalkoztunk ezzel a dologgal soha.

2025. augusztus 05-én igényeltük meg a rajta lévő összeget.

2025. augusztus 08. dátummal kaptunk egy értesítést, hogy az életkezdési letéti számláról 114.059 forint a kért bankszámlára "kiutalásra kerül(t)".

Ma 2025. augusztus 09. van. Pénz még nem érkezett meg.

A kormányrendelet szerint az igényléstől számított 8 napon belül kell kiutalniuk az összeget.

Majd megírom, hogy valójában mikor érkezett meg a fiam bankszámlájára.

2025. aug. 10. 12:39
 10/10 anonim válasza:
Jó napot multheten kedden atam fel számlára kertem fiúnak és még semi hány nap kb hogy saját számlájára rá menjen
máj. 19. 11:46

Kapcsolódó kérdések:

Az életkezdési támogatás automatikusan átkerül a Start számlára és befektetésre kerül Babakötvénybe?

Nagyjából egy hónapja kaptunk értesítést, hogy az életkezdési támogatást (42.500 Ft) elhelyezték egy számlára. Ezután nyitottam (1 hete kb.) Start számlát és be is léptem, de még üres volt. Valahogy át kell helyezni az életkezdési támogatást a Start számlára vagy ez...

Nem tartjátok igazságtalannak,hogy aki végez az iskolában (egyetemen, középiskolában) az semmilyen életkezdési támogatást nem kap amíg nem talál munkát?

Pl sok külföldi országban (főleg az északiakban) pénzt kapnak a fiatalok hogy elinduljanak. Nálunk meg semmi.. Ha valaki 2 hónapig nem talál munkát nyáron (ami simán benne van) akkor ott már pénz nélkül hónapokig..

Szülők, zavar, ha csak ti nem tudtok lakásönerőt/anyagi támogatást adni a gyerekeiteknek a környezetetekben?

A gyengébbek kedvéért: a kérdés nem az, kell-e egyáltalán adni, az offoló válaszokat jelentem. Én szülők véleményére vagyok kíváncsi, ha nem spóroltatok a gyerekeiteknek, de azt látjátok, hogy a környezetetekben (pl.rokonok, kollegák, barátok, gyerekek barátainak...

Aki nem gyűjt életkezdési támogatást/lakásönerőt a gyerekeinek, miért nem?

Ha ti azok közé tartoztok, akik nem gyűjtenek, mi a véleményetek a jelenlegi helyzetről, szerintetek hogy fognak tudni ilyen árak mellett lakáshoz jutni a gyerekeitek? A ti szüleitek anno adtak lakást/önerőt nektek? Láthatnak majd veletek, alapíthatnak oda...

Hogyan tud hozzáférni majd az életkezdési támogatás összegéhez?

A gyermekem lassan 18 éves, és az életkezdési letéti számlán lévő 42'500 forinthoz hogy tud majd hozzáférni?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!