Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért jön oda mindig hozzánk...

Miért jön oda mindig hozzánk a konyhai kisegítő leplezve kuncsorogni?

Figyelt kérdés
2 hete vettünk fel egy konyhai kisegítőt, munkamorál szempontjából nem annyira rossz, csak olyan fura dolgai vannak. Például ha a szakács kéri, hogy kóstoljuk meg a húst például, akkor az új kisegítőt kivéve (mivel nálunk van egyfajta ,eltelt hónap hierarchia', mint minden vendéglátós helyen, tehát amit szabad a régieknek az újaknak nem szabad vagy étkezést is csak 1 hónap után kaphatnak az új dolgozók stb.) minket hív a kóstolásra és ez az új konyhai kisegítő pedig pont akkor jön oda beszélgetni, közben kinézi az ételt a szánkból. Mondtuk neki, hogy lesz ebédszünet, nem kell aggódnia, ehet majd ha hozott magával, nem kell folyton leplezve kuncsorognia, mert tudjuk, hogy azért jön oda, hogy kapjon ételt. Van egy vendéglátós szabályzat, amit nem mi írtunk, sajnálom. Vélemények, ki mit tenne ilyenkor?

márc. 27. 12:57
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Normális helyeken a személyzeti étkezés mindenkinek jár első naptól.


Szóval, ebben az esetben nem a konyhai kisegítőnek "vannak fura dolgai", hanem a főnöködnek.

márc. 27. 13:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 A kérdező kommentje:
1: aha, szerinted. Tudod te, hogy plusz 1 főre főzni mennyibe kerül egy vendéglátóhelynek?
márc. 27. 13:06
 3/15 anonim ***** válasza:
97%

Tudom. Fillérekbe. Ahhoz képest, hogy mennyi hasznot hoz.


Vendéglátásban vállalkozom 30 éve.


Ha a főnököd ilyen zsugori, ne kisegítővel pucoltassa a krumplit, pucolja ő maga!


Ha munkát keresnék, ilyen helyre biztos nem mennék dolgozni.

márc. 27. 13:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 Lilluci27 ***** válasza:
91%
Igazi toxik lepra hely lehet, szegény konyhai kisegítő
márc. 27. 13:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 A kérdező kommentje:
3: a főnöknek mióta kell krumplit pucolnia? Akkor elmondanám, hogy a magyar vendéglátásnak van egy nívója, bizalmat tükröznek az éttermek Budapesten. És emelett van a vendéglátóhelyeken egyfajta hierarchikus rendszer, ahol a konyhai kisegítő (főleg az újak) a legalsó szinten helyezkedik el, ő dolgozik a szakács keze alá, mosogat és nap végén éttermet/konyhát takarít. Aztán a pultosok, szakácsok stb. stb. És a főnöknek pedig 6000 dolgot kell intéznie, a csomó kiadás, a dolgozókat is sajnos ki kell fizetni, árut rendelni és még lehetne sorolni. Szóval plusz egy fő étkeztetése had ne mondjam mennyit elvesz, ha egy napi menü például 8000 Ft, akkor az plusz 1 dolgozóra nézve -8000 Ft veszteség, plusz lehet, hogy 1 vendégnek emiatt nem jutt és az étterem elbukik 8000 Ft-ot.
márc. 27. 13:56
 6/15 anonim ***** válasza:
88%

8000


😅🤣😅🤣😅🤣😅🤣😎😅🤣😅🤣

márc. 27. 14:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 BeefEater ***** válasza:
74%
Gondolom a személyzetnek is vagyu steak-et szolgálnak fel, úgy simán érthető a 8000 Ft-os költség fejenként.
márc. 27. 15:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
90%

Milyen legalja helyen dolgozol te? :D

A személyzet fejadagja akkor sem éri el az 1000Ft költséget, ha Angus marhából főzől nekik pörköltet :D

Milyen 8000 Ft? Az nagyker áron 60 dekás wagyu steak zöldspárgával :D

Most vagy te kamázol, vagy a főnököd ügyesen választ hülyéket maga köré.

márc. 27. 17:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
85%

Hát fillér bakszó a hely az biztos úgy néz ki veled együtt kérdező.

Normál étteremben egyszeri meleg étkezést szoktak biztosítani.

márc. 27. 18:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
85%

Közel 20 éve vendéglátásban dolgozok ez egy ordas nagy kamu

1: a konyhalány dolgozik a legtöbbet egy konyhán ő készül elő, ő mosogat ő takarít ha kell ő megy a raktárba stb. ezt még a pultos, pincér is látja. A szakács, konyhafőnök is nyilaván szokta látni tehát nem fogja ilyennel alázni hogy 10 emberből csak 9 embernek ad kaját

2:az hogy egy étterembe kaját kell vinni elég ritka de ha van külön főzve személyzeti kaja 8000 egy plusz fő? Ha ezt elhiszi a főnök akkor kb tegnap látott először konyhát és semmi köze a vendéglátáshoz

De ez egy dolog,ami viccesebb és itt látszik hogy kamu az milyen hely lehet ahol azért nem adnak kaját a személyzetnek hogy nehogy ne jusson a vendégnek

márc. 27. 18:27
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!