Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért van ennyi kamu álláshird...

Miért van ennyi kamu álláshirdetés mindehol?

Figyelt kérdés
Tesco,Lidl,Pratiker,Media Markt hónapokig hirdetnek és semmi visszajelzés jelentkezésekre.

2025. jún. 21. 13:26
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
13%
Kell egy kis változatosság, hogy a prolik a politika mellett máson is hőböröghessenek
2025. jún. 21. 13:45
 2/17 anonim ***** válasza:
13%

Megint kezded?

Az előző kérdésednél tegnap és tegnapelőtt már nem mersz írni, miután felhívtuk a figyelmedet az ordító kamura a 18 év alatti hivatásos jogsival?

2025. jún. 21. 13:46
 3/17 anonim ***** válasza:
63%

Pedig én is ezt látom. A férjem állást keres, és az összes online fellelhető szakmájába vágó állást megpályázta az elmúlt 1 hónapban, kb. 30-at. Ezek töredéke hívta fel.

Volt olyan, amelyik visszahívta, 3 körös interjú után közölték vele, hogy nagyon szeretnék felvenni, de bocsika beállt a létszámstop. A hirdetést azóta sem vették le, látom mindenféle álláskereső portálokon, gondolom pályázgatnak is az emberek szorgalmasan rá.

A másik egy fejvadász cég, az oldalukon kb. 10 olyan hirdetést találtunk, ami a férjem végzettsége és tapasztalata alapján megfelelő lenne neki. Jelentkezett hozzájuk, fel is hívták. Folyamatos műszakos, ügyelős IT-pozit ajánlottak neki. Mondta, hogy köszöni szépen, éjszaka nem szeretne dolgozni, más nincs? Nincs.

Szóval szerintem azért tettek fel ennyi hirdetést, hogy akkor majd pályázgassanak hozzájuk az emberek. De nagy részük kamu.

Másik cég, haverom mondta, hogy beajánlja a férjemet online a munkahelyére. Beadta a pályázatot, másnap lezárták interjú nélkül. Fel is hívta a HR-t, hogy most ez mi volt,közölték vele, hogy nem tudnak embert felvenni, létszámstop van. De akkor minek van fent a karrier oldalon egy csomó álláshirdetés?! Érdekes.

Meg amikor én pályáztam, felvettek, utána még 2 hónapig fent volt a hirdetés a neten, nem vették le. Szóval igen, sajnos fennáll a lehetősége, hogy amit megpályázol már rég betelt, visszavonták a keresést, vagy nem is létező álláshirdetés. Ez utóbbi főleg fejvadászoknál, ha nagyon általános a szöveg akkor van rá esély.

Szerintem sokszor hanyagságból nem veszik le, vagy ha létszámtop van, reménykednek benne, hogy egyszer csak vége lesz, vagy van jobb ötletetek?

2025. jún. 21. 15:33
 4/17 anonim ***** válasza:
76%

Én a kamu szóval nem értek egyet csak, a 3-as válaszolóval nagyjából igen!

Na tehát!

Jelenleg gazdaségi válság van, nemhogy felvétel van, leépítések vannak mindnütt.

A fejvadászokat felejtsétek el, semmit sem fognak tenni azért, hogy el tudjatok helyezkedni. Tudom, miről beszélek, 3 hónapos tortúrán vagyok túl. Amíg nem volt melóm füvet nyírtam módosabb családoknál, meg nehéz fizikai munkát végeztem.

Aki elveszti az állását, óriási bajban van, 3 hónap alatt esetleg fizikai munkát lehet találni. Nem lehetnek igényeid, el kell vállalnod az éjszakázást is!

Ha feltesznek egy álláshírdetést a hr az első jó jelöltig keres, utána minden cv megy a kukába, hiába ugyanaz a referenciád, mint a nyertesnek.

Akkor van esélyed, ha villámgyors vagy.

1-2 hete felrakott hírdetésekre NE is jelentkezz, esélytelen.

Csak önmagaddal levelezel.

Tudom, miről beszélek.

2025. jún. 21. 16:18
 5/17 A kérdező kommentje:
4-s Maximálisan egyetértek, a Fidesz a gazdasági cső szélére taszította az országot.
2025. jún. 21. 16:27
 6/17 anonim ***** válasza:
66%

4-es, köszi, hogy ennyire egyetértesz, a többiek mégis lepontoztak.

Bár látom téged is.

Amúgy ahol én dolgozom, ott az megy, hogy évek óta nem emelnek fizut, és ha valaki felmond, Manilában pótolják az embereket. Szerintem ki akarnak menni Magyarországról hosszú távon. Amúgy nem is csodálom, amilyen híre van az országnak, nem is értem, hogy van még külföldi cég, aki ide hozza a munkát.

Magyar vállalkozói réteg meg gyakorlatilag nincs.

(3-as).

2025. jún. 21. 16:31
 7/17 A kérdező kommentje:
Teljesen tönkretette a országot a Fidesz.
2025. jún. 21. 16:33
 8/17 anonim ***** válasza:
65%
Na ez engem is érdekelne, mert nem hinném hogy mindenhol már meglenne amúgy az ember csak ki kell írni.
2025. jún. 21. 18:11
 9/17 anonim ***** válasza:
69%
Igazuk van,több mint 2 éve nem találok munkát huszonéves vagyok.
2025. jún. 21. 23:34
 10/17 anonim ***** válasza:
7%
#9 huszoneves es balfasz, azt is tedd hozza
2025. jún. 21. 23:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Hogyan lehet egy kamu álláshirdetést felismerni?

Külföldön szeretnék munkát vállalni, hogy legyen pénzem egyetemre. A napokban számos helyre leadtam a jelentkezésem, viszont tegnap hívtak az egy munkahelyről, ahol mondták, hogy 75 euró regisztrációs díjat kell fizetnem és nem a fizetésből vonják le. Ez mennyire lehet kamu? A linkje a weboldalnak

Mi motivál egy céget arra, hogy kamu álláshirdetéseket adjon fel?

Csak a saját szempontomat látom. Több mint fél éve aktívan állást keresek gépészmérnök tervezői területen. Sajnos ezen a területen nagyon túltelített a piac, egy-egy pozícióra tucatjával, ha elég ideig van kint a hirdetés, százával jelentkeznek. Én 8 személyes...

Kamu ez az álláshirdetés?

Jelentkeztem egy állásra az Indeed-en keresztül. Azóta már sajnos nem találom, melyik volt az. Fuvarszervezés lenne a feladat, home office lehetőséggel. Írt is egy illető, nem magyar, de magyarul, nem tökéletes magyarsággal, de nagyon jól fogalmazva, tehát nem sima...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!