Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit tanácsolnátok a helyemben,...

Mit tanácsolnátok a helyemben, érdemes valamit még tanulnom?

Figyelt kérdés
28 éves vagyok, 4 éve dolgozom egy cégnél, sima irodai ügyintézőként, amihez nem kell speciális tudás, józan paraszti ésszel 1-2 hét alatt betanulható. Protekcióval vettek fel ide. Külföldön érettségiztem, amit nem fogadnak el itthon pl. továbbtanulásnál, mert ez nem "sima" érettségi, hanem szakérettségi. Utána elvégeztem ott külföldön egy szakmai tanfolyamot, gazdasági-logisztikai területen. Érdemes lenne szerintetek estin itthon leérettségiznem + utána még valamit kitanulni, akár levelezőn egy diplomát megszerezni? Vagy egy kétkezi szakmát lenne érdemesebb? Vagy maradjon így minden? Ti mit tennétek a helyemben?

tegnapelőtt 15:41
 1/8 A kérdező kommentje:

Idegen nyelveken jól beszélek, angol, német, ukrán felsőfok,

francia, orosz középfok. Az ukránról, oroszról nincs papírom, de mivel Ukrajnában tanultam, gondolom elhiszi a munkáltató, hogy tudom a nyelvet.

tegnapelőtt 15:43
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Érdemes még most tanulni, amikor több a szabadidőd a jelenlegi munkád mellett. Esti érettségi alatt bőven ráérsz gondolkozni a továbbiakon. Sok esetben már az érettségi is kellhet bizonyos tanfolyamok esetén. Hosszú távon ki fog fizetődni a befektetett energia. :)
tegnapelőtt 17:00
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Munka mellett simán menni fog.
tegnapelőtt 18:05
 4/8 anonim ***** válasza:
79%
Helyedben mindenképp letenném az érettségit estin, utána pedig levelezőn elvégeznék pl. egy logisztikusi/scm szakot (ha már úgyis van benne némi tudásod). Sajnos kevés, amid most van. Egyszer kiraknak...
tegnapelőtt 18:36
 5/8 anonim ***** válasza:
Én a 4-essel értek egyet maximálisan!
tegnap 08:03
 6/8 krwkco ***** válasza:
50%

Szerintem túlzott erőfeszítés lenne egy semmit nem érő érettségivel szenvedni. Irodalmat meg hasonló felesleges marhaságokat tanulni. El fog fogyni a lendületed, mielőtt célba érnél.

Inkább keress az interneten nemzetközileg elismert vizsgát adó tanfolyamokat. Amiket a multik értékelnek egy közepes szintű beosztáshoz.

tegnap 08:51
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Én nem a magyar felsőoktatást választanám, hanem valahol külföldön járnék.

Ezzel megúszod a magyar rendszer bénázását az érettségivel.

A diploma pedig diploma. Bárhol szerzed is.

tegnap 09:22
 8/8 anonim ***** válasza:
erettsegi kell, angol német felsőfokkal kb azonnal felvesznek sscbe
tegnap 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Ti mit tanácsolnátok a lányotoknak, mennyire érdemes összejönni manapság a magyar férfiakkal?

Nem kell, hogy ténylegesen legyen lányotok, csak képzeljétek el!

Érdemes várnom vagy engedjem el őt? Tapasztaltabbak mit tanácsolnak?

Az a helyzet, hogy nagyon tetszik az egyik lány az osztályból, de sajnos már van barátja (ha minden igaz, neki az első kapcsolata, de láttam már őt más fiúval is elég bensőséges viszonyban). Amúgy beszélő viszonyban vagyunk, szoktunk egymásnak segíteni a tanulásban,...

BGE kereskedelem és marketing szakra miből érdemes emelt érettségizni? Mit tanácsolnátok?

Jelenleg a matekot és a történelmet emelt óraszámon tanulom. Sajnos, mire érettségizek kötelező lesz a középfokú nyelvvizsga és egy emelt érettségi. A választott tantárgyam egy második idegennyelv (angol ill. olasz nyelveket tanulom), nyelvekből és történelemből...

Mit tanácsolnátok/javasolnátok illetve mit érdemes a tudni az online tőzsdézésről?

Milyen platformon? Mennyi pénzel? Stb Előre is köszönöm

Hol lenne érdemes virágkötő okj vizsgát tenni?

Mire kell figyelni? Mit tanácsolnátok? Illetve egy jó átmenő forgalmú falu fő útján milyen vállalkozásban gondolkodnátok?

ELTE ÁJK-ra járó hallgatók véleményére lennék kíváncsi mit tanácsolnátok, érdemes oda menni? Mások véleményét is szívesen fogadom.

Nagyon megtetszett a jogász szak. Érdemes erre a szakra menni, mennyire nehéz? Mik a felvételi követelmények? Mindenki válaszát előre is köszönöm!

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!