Pénzügyi munkaköröknél mekkora hátrányt jelent állásinterjún ha nem veszek öltönyt?
Ne az állásinterjún politizálj.
Pénzügyi területen nem kíváncsiak arra, hogy szimpatizálsz a tanárokkal.
Öltönyben, nyakkendővel menj!
De ezt magad is érzed, különben nem tetted volna fel a kérdést!
Sajnos itt van amit az utolsó válaszoló is ír. A kockás ing egy politikai mozgalom szimbóluma lett.
Én nem szeretnék belefolyni, ezért hiába van egy jó kockás ingem még régebbről, nem veszem fel.
Egy állásinterjún tényleg nem szerencsés, ha a főnök esetleg más nézeteket vall. Míg egy fehér, esetleg kék inggel nem nagyon lőbetsz mellé.
Nagyon jol nez ki egy ferfi oltony,ing, nyakkendo komboban *-* komoly es megbizhato ember benyomasat kelted ami a munkad soran se art;)
Es sajnos manapsag a kockas ing tenyleg mast szimbolizal. No letemre en se vehetek fel pedig van itthon par darab, en is azt hittem, hogy az emberek nem vonnak le belole messzemeno kovetkezteteseket ha felveszek egyet..tevedtem:))))
Alapvetően semmi, de ma már politikai jelentősége is van itthon, ezért nem szerencsés, ha interjúra veszed fel.
Másrészt pedig rengeteget számít az első benyomás, pláne egy interjún, könnyen lehet akár ez is egy döntő érv, hogy ne téged vegyenek fel. Sokkal professzionálisabb benyomást keltesz egy öltönyben, és az emberek tudat alatt további pozitív tulajdonságokat tulajdonítanak neked pusztán a megjelenésed alapján (Halo-effektus, nézz utána). Ez a dolog bármennyire is nem tetszik, sajnos tényleg így van, ellenben emiatt ki is tudod használni és a magad javára fordítani.
Szóval ha nem öltönyben mész, azzal effektíve tökönszúrod magad. Nem 100%-ig biztos, hogy hátrányos helyzetből indulsz, ha a kockás inget választod, de nagyon könnyen előfordulhat.
Állásinterjúra túlöltözünk, majd utána lehet menni business casualben dolgozni.
Én első körben kiszórnálak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!