Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit mondjak a rokonaimnak, ha...

Mit mondjak a rokonaimnak, ha kérdezik, hogy mennyi fizut kapok a tanulmányaimhoz szükséges szakmai gyakorlatra? L (többbi lent. )

Figyelt kérdés

Idén nyáron töltöm a szakmai gyakorlatom, és az igazság az, hogy nem kapok érte fizetést.

Rengeteg diáktársam nem kap érte fizut, azok közül sem, akik máshol töltik a gyakorlatukat.

Rokonaim fogják kérdezni, hogy mennyit kapok, már kérdezték, nekik is elmeséltem ezt amit fentebb leírtam (csak ez pár hónapja történt, akkor úgy meséltem, hogy nagyon valószínű, hogy nem jár érte fizu.) Nagyon kiakadtak! Ráadásul ajánlottak másik gyakorlati lehetőséget, ahol lett volna fizu (havi 40 ezer ft... és az szakmai gyakorlatért jónak számít!), de nem éltem a lehetőséggel, nem is jelentkeztem oda, mert nem feleltem meg az ottani elvárásoknak. Nem volt meg hozzá a megfelelő idegennyelvtudásom. Ezt nem vallhatom be nekik, ugyanis nagyon szégyellem, mivel tudom, hogy már nem itt kéne tartanom. Ráadásul az a hely köztudottan "húsdaráló", kegyetlenek, főleg gyakornokokkal, diákokkal, ami nekem havi 40 k-ért nem éri meg nyáron!

A mostani gyakorlati helyem nagyon nyugis, lazák, mégis hasznos a tanulmányaim szempontjából, nagyon szeretem.

Viszont rosszul állunk anyagilag, néha a rokonaim támogatnak ezért jogos az elvárásuk, hogy feleljek arra a kérdésülre, hogy a szakmai gyakorlatomért mennyi pénzt kapok. Ha megtudják, hogy semmit és ezt választottam a havi 40 ezres fizus (borzalmas!) hely helyett, akkor nagyon kiakadnak.

Nem kamuzhatok, mert anyukám tudja az igazságot, neki tudnia kellett, mert (a minimális diákmunkás fizum mellett akit tanév közben szerzek és semmire nem elég) ő tart el engem. Ő nem akadt ki ezen a sztorin, de a rokonaimról tudom, hogy kiakadnának. Mit mondjak?

2017. aug. 4. 06:09
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Nem igazán bírnám, kikészülnék... Évköznap nappali tagozat + diákmunka , nyáron gyakorlat... így sem nyaralgatok, vagy pihenek, évközbeni hajtás után a nyári gyakorlatom legalább ne húsdaráló legyen, hanem lazább és szeressem. Így álltam hozzá.

Még talán az a magyarázat milyen, hogy a másik helyre rögtön felvettek, nekem pedig sürgős volt és nem utasíthattam vissza, csak azért, hogy egyáltalán más helyekre jelentkezzek?

2017. aug. 4. 08:17
 12/13 A kérdező kommentje:

#10. haha, ebben van valami, de egyébként ha még adtak volna pénzt nyelvtanárra, akkor pedig elég időm nem lett volna érdemlegesen nyelvet tanulni a sulim és a diákmunkák mellett.

Az pedig azért irreális összeg lett volna, ha pénzelik, hogy a diákmunkázásom helyett tanuljak nyelvet. Mert az nyelvtanulás ára + az összeg amit diákmunkáért kapnék.

2017. aug. 4. 08:25
 13/13 anonim ***** válasza:

Egyrészt, ha támogattak, ha nem, semmi közük ahhoz, hogy hol és mennyiért dolgozol. Másrészt pont leszarnám a véleményüket és közölném velük hogy miért döntöttem úgy ahogy, és fogadják el akár tetszik akár nem.

Szerintem feleslegesen pörögsz ezen a témát.

2017. aug. 5. 17:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!