Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mennyibe kerülne nagyjából...

Mennyibe kerülne nagyjából egy igényesebb pub nyitása egy Szeged méretű városban? (Természetesen a koronavírus utánra gondoltam).

Figyelt kérdés

#Szeged #pub #Nyitási költség
2020. dec. 31. 18:23
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
83%

Függ nagyon sok mindentől. Amit én mondok az egy teljesen átlagos pizzéria volt (nem pub) de lehet nagyjából kalkulálni ehhez képest.

Ismeretséggel (kapcsolati tőke) 10millió, anélkül 20fölött is lehet simán.

2020. dec. 31. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/22 anonim ***** válasza:
28%
Üzleti tervet ne írjunk mindjárt neked?
2020. dec. 31. 18:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/22 anonim ***** válasza:
38%
Üzleti terv írását vállalom!
2020. dec. 31. 18:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/22 anonim ***** válasza:
41%

3: látod, még azt a kalkulációt sem akarja elvégezni, hogy mennyibe kerülhet egy áhított hely, gondolod, hogy 2 fillért kiadna bármire? :D


Ez a tipikus, vállalkozni akarok, de majd a GYK-n mindent megkérdezek, mert nem gondolkozom nem, és nem fizetek se könyvelőnek, se berendezőnek

2020. dec. 31. 18:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/22 anonim ***** válasza:
82%
#4 gondolom egy fiatal írta ki kíváncsiságból. semmi több.
2020. dec. 31. 19:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/22 anonim ***** válasza:
82%

Gondolom arra lehet kíváncsi a kérdező, hogy mégis milyen nagyságrendben kalkuláljon. 10-15 millió alatt bele se vágj. Arra is számolni kell, hogy idő, mire beindul egy hely. Na meg az se mindegy a város melyik részén van, belvárosban előnyösebb, ahol nyüzsgés van.

Az igényesség alatt mit értesz?

Az árszabással be lehet lőni a vendégkört. Mi is járunk egy kézműves sörözőbe, azért a 700-1000 Ftos korsó ár szépen szűri a népet, és járnak oda szép számmal, szóval nem egy csöves kocsma.

2020. dec. 31. 19:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/22 A kérdező kommentje:
Először is köszönöm a (hasznos) válaszokat. Igényesség alatt a berendezést értettem első körben, és a belvárosra gondoltam. Amúgy hiány van egy ilyen helyre Szegeden, és jól sejtettem, hgy a 6,5 millióm még édeskevés lesz ehhez ;)
2020. dec. 31. 19:30
 8/22 anonim ***** válasza:
83%

elsőnek kisebb vállalkozásba kezdj bele ne ilyen volumenbe.

tapasztald meg milyen egy vállalkozás és ha buksz ne nagyot bukj.. érted.


Szegeden meg pont hogy nincs hiány belőlük :D Vitéz utcában pl 3 (vagy asszem 4 nem tuti) pub/kocsma is van szószerint egymás mellett XD de évek óta vígan elvannak. Nincs olyan utca, ahol nem lenne pub/kocsma/étterem/beülös vagy akármi.

2020. dec. 31. 19:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/22 anonim ***** válasza:
83%
Szeged? 30M+
2020. dec. 31. 19:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/22 anonim ***** válasza:
89%

A 6.5 milliód rengeteg okból lesz kevés.


Egy hely megnyitása ugyanis alapjában véve 3 dolgot igényel:

- maga a hely, a berendezés, a design, a gépek, esetleg kevésbé szorosan de ide lehet venni a weboldalt, stb

- a kezdeti befektetés: kibérled a helyet (kifizeted a bérletet, leteszed a kauciót), feltöltöd piával


Eddig kb mindenki eljut a kalkulációban, ennyi kell, hogy megnyiss.

Viszont itt jön még egy komoly tétel!


- az első legalább fél év futtatása (akár több is).


Ugyanis attól, hogy megnyitottál nem fog a hely rögtön bevételt termelni, még a nullszaldó is időbe fog telni, neked viszont már az első hónap végén ki kell fizetned a személyetet, fel kell töltened újra a raktárat, fizetned kell adókat, fizetned kell a helységet, a webtárhelyedet, a takarítókat, stb-stb-stb.


És ez az amivel senki nem számol. A fél év kb nagyon alaphangon vehető egy új helynél (igen, nyilván létezik példa, hogy valaki már az első hónapban nyereséget termel, de nem ez a jellemző), mire felfut, mire nem csak viszi, de hozza is a pénzt.


És ez az, amibe 10 helyből 9 belebukik, hogy nincs elég tartaléka a kezdeti beruházások után arra, hogy működjön is, amíg elkezd befutni, amíg ellkezd pénzt termelni (ezek azok, amiket látsz, hogy berendeznek, designolnak, nagy csinnadrattával megnyitnak, aztán 1-2 hónap után bezárnak, mert arra már nem volt pénzük, hogy futtassák is a helyet. Ezen max a helység bérbeadója nyer, aki rögtön kiadja újra másnak, és kezdődik elölről a történet)



Én például több Bp-i helyen tudok, ahol fél évbe telt nekik, hogy már alulról nullszaldósak legyenek, utána még több mint fél éven át nem nagyon hozott pénzt a hely (cserébe már nem is kellett pótolni külső forrásból a veszteséget), és ezt követően indult csak be.


Ráadásul minden helynek van szezonalitása, lehet, hogy megnyitod éppen a főszezonban, akkor rögtön látszólag fut a szekér, de jön egy szezonális visszaesés, és ott is talpon kell maradnod.


Akinek több kocsmája van, az eleve úgy szokta nyitni az újat, hogy számol azzal, hogy egy ideig a többi hely fedezi az új hely költségeit, viszont ha neked ez az első, akkor fel kell bizony arra is készülnöd, hogy az elején zsebből fizeted a kiadásokat, mert a kocsmád még nem termel, vagy nem termel eleget.

2020. dec. 31. 20:02
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!