Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit nem adhatok enni a kutyámn...

Mit nem adhatok enni a kutyámnak? Mi tilos?

Figyelt kérdés

2011. okt. 26. 20:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
86%

Tilos: csoki, szőlő, mazsola, mert mérgezést okozhat

Krumplit nem tudja megemészteni, ezért felesleges neki adni

Tejet, mert attól a legtöbb kutyának hasmenése lesz

Csöves, szilánkosan törő csontokat: fulladást és egyéb kellemetlenségeket okoznak és székrekedése is lehet a kutyának a túl sok csonttól

Nyers sertéshúst sem lehet, mert betegségeket kaphat tőle

2011. okt. 26. 21:14
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
egyetértek az előttem szólóval, no és csípős, nagyon fűszeres kaját se adj a kutyádnak... de sztem ez alap
2011. okt. 26. 21:18
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
A krumpli,bizonyos feldolgozás után,jó energiaforrás a kutyának.Elég sok fajta-féle tápban használják a krumplit.Prémium tápokban.A többivel egyetértek,vagyis amit az első válaszoló írt.Sok sikert.
2011. okt. 26. 21:49
 4/13 Akiteki ***** válasza:
98%

A krumplit csak nyersen nem tudja megemészteni.

Ahogy mi sem.

Alkoholt se adj neki:))))

2011. okt. 26. 22:09
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Teobromintartalmú (kakaó), de koffeintartalmú dolgok sem tesznek olyan jót. Előbbi lesokkolhatja a szervezetet (nem tudom mekkora adag / testtömeg kg a halálos kutyáknál), ami halálhoz vezet.

A nyers sertéshús kutyákra nézve gyógyíthatatlan vírust tartalmazhat, amikínok közt pár nap alatt végez velük.

Fűszerből nem csak csípős, hanem több más sem ajánlott - a legtöbb fűszer tilos. Vesét károsít, vérszegénységet okoz, stb. A kutyák veséje nagyon érzékeny, nem hasonlítható az emberihez.

Puffasztó hatású ételeket sem kellene, mert azoktól gyomor/bélcsavarodása lehet, amit ritkán élnek túl azonnali orvosi segítség mellett is.

2011. okt. 26. 23:04
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
2011. okt. 27. 00:05
 7/13 anonim ***** válasza:
96%

Akiteki, tavaly kint voltam a kutyámmal a Vörösmarty téren a karácsonyi vásáron, és vettem 2 deci forralt bort. Ne tudd meg, mint egy gyerek, néha belemártottam az ujjam, és úgy nyalogatta, hogy úgy kellett leállítani:D

Ez off volt, de tényleg ne adjatok alkoholt a kutyának:)

2011. okt. 27. 08:31
 8/13 Akiteki ***** válasza:
97%
Drága Akelámnak saját kiváltsága volt, hogy a párom bajuszáról lenyalhatta a sörhabot. Megőrült a sör szagától is. :))
2011. okt. 27. 09:55
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
én ismerek olyan spánielt, aki él-hal a sörért...nagyon issza a kis bolond :D de én biztos nem adnék a kutyának alkoholt, habár azt hallottam, olyanról is hogy egy pasas hp-t adott a kölyök kutyának a 3 kötelező oltás helyett, és semmi baja sem lett, egy picit szédelgettt, de nem kapott el semmilyen kölyök kutyákra veszélyes betegséget amit az oltással elkerülhetőek, viszont a szomszédja beoltatta a kiskutyáját 3x és szegényke elpusztult valami vírust kapott el :(
2011. okt. 27. 20:29
 10/13 anonim ***** válasza:
86%
és nagyon zsíros ételt se adj a kutyának, mivel az is átcsaphatja szegénykét, meg ha tápot kap, azt is fokozatosan szoktasd hozzá, mivel attól is kaphat hasmenést
2011. okt. 27. 20:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Dobermannak tényleg tilos fület kupírozni itthon Magyarországon?

Belett tiltva? A fajta Standard úgy írja ki a dobermann-t hogy fül és farokvágva.

Balaton-kutyafürdetés? Mit tudtok erről? Tilos?

Van olyan hely,ahová elvihetem, és nem szólnak érte, hogy úszunk a vízben?. Persze gondolom, olyan hely, ami nem fizetős, és nem szabadstrand. Nem is ezekre gondolok! Más?Van erre valami rendelet?

Ma Magyarországon kutyahordózó táskában be lehet vinni a kutyákat az üzletekbe? Ti mit tudtok erről? Ahol nincs kint matrica az üzleten oda elvileg...

Persze az egyértelmű hogy pl. étterembe, orvosi rendelőkbe, élelmiszer üzletbe nem viszem magammal a kiskutyámat, de mi a helyzet a bevásárló központokkal, ruha üzletekkel stb?? Most vettem egy kis yorki bebyt és állandóan velem van, még a munkahelyemen is.Ezért...

Mit szóltok ahhoz, hogy TILOS póráz nélkül sétáltatni?

Eddig is szabály, volt, eddig is betartottam, de az már túlzás, hogy sem a környező erdőkben, sem egyéb parkokban nincs arra lehetőség, hogy az ember elengedje a képzett vizsgás kutyáját? Ha már figyelemmel kell lenni a szimpla mezei járókelőkre, akkor miért nincs...

Nem úgy volt, hogy mostantól tilos sózni az utakat? Ki hogy kezeli a fájó mancs problémát?

A ma reggeli séta a munkahelyemre megint három lábon ugrálós visítós, mancskapkodós volt. Elegem van. Cipő, vagy krém? Ha krém, akkor milyen?

Most akkor ez tilos, vagy mégsem?

Nem értek hozzá, csak pusztán kíváncsi vagyok. Ma voltam állatorvosnál, és előttem kihoztak egy dobermann-t, akinek most lettek "hegyesre vágva" a fülei. eddig azt hittem, hogy ezt betiltották, mert itt nagyon sokan írták ezt.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!