Mit nem adhatok enni a kutyámnak? Mi tilos?

válasza:Tilos: csoki, szőlő, mazsola, mert mérgezést okozhat
Krumplit nem tudja megemészteni, ezért felesleges neki adni
Tejet, mert attól a legtöbb kutyának hasmenése lesz
Csöves, szilánkosan törő csontokat: fulladást és egyéb kellemetlenségeket okoznak és székrekedése is lehet a kutyának a túl sok csonttól
Nyers sertéshúst sem lehet, mert betegségeket kaphat tőle

válasza:

válasza:

válasza:A krumplit csak nyersen nem tudja megemészteni.
Ahogy mi sem.
Alkoholt se adj neki:))))

válasza:Teobromintartalmú (kakaó), de koffeintartalmú dolgok sem tesznek olyan jót. Előbbi lesokkolhatja a szervezetet (nem tudom mekkora adag / testtömeg kg a halálos kutyáknál), ami halálhoz vezet.
A nyers sertéshús kutyákra nézve gyógyíthatatlan vírust tartalmazhat, amikínok közt pár nap alatt végez velük.
Fűszerből nem csak csípős, hanem több más sem ajánlott - a legtöbb fűszer tilos. Vesét károsít, vérszegénységet okoz, stb. A kutyák veséje nagyon érzékeny, nem hasonlítható az emberihez.
Puffasztó hatású ételeket sem kellene, mert azoktól gyomor/bélcsavarodása lehet, amit ritkán élnek túl azonnali orvosi segítség mellett is.

válasza:Akiteki, tavaly kint voltam a kutyámmal a Vörösmarty téren a karácsonyi vásáron, és vettem 2 deci forralt bort. Ne tudd meg, mint egy gyerek, néha belemártottam az ujjam, és úgy nyalogatta, hogy úgy kellett leállítani:D
Ez off volt, de tényleg ne adjatok alkoholt a kutyának:)

válasza:

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Belett tiltva? A fajta Standard úgy írja ki a dobermann-t hogy fül és farokvágva.
Van olyan hely,ahová elvihetem, és nem szólnak érte, hogy úszunk a vízben?. Persze gondolom, olyan hely, ami nem fizetős, és nem szabadstrand. Nem is ezekre gondolok! Más?Van erre valami rendelet?
Persze az egyértelmű hogy pl. étterembe, orvosi rendelőkbe, élelmiszer üzletbe nem viszem magammal a kiskutyámat, de mi a helyzet a bevásárló központokkal, ruha üzletekkel stb?? Most vettem egy kis yorki bebyt és állandóan velem van, még a munkahelyemen is.Ezért...
Eddig is szabály, volt, eddig is betartottam, de az már túlzás, hogy sem a környező erdőkben, sem egyéb parkokban nincs arra lehetőség, hogy az ember elengedje a képzett vizsgás kutyáját? Ha már figyelemmel kell lenni a szimpla mezei járókelőkre, akkor miért nincs...
A ma reggeli séta a munkahelyemre megint három lábon ugrálós visítós, mancskapkodós volt. Elegem van. Cipő, vagy krém? Ha krém, akkor milyen?
Nem értek hozzá, csak pusztán kíváncsi vagyok. Ma voltam állatorvosnál, és előttem kihoztak egy dobermann-t, akinek most lettek "hegyesre vágva" a fülei. eddig azt hittem, hogy ezt betiltották, mert itt nagyon sokan írták ezt.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!