Valakinek van hasonló problémája?
Sziasztok!
A problémám a következő. Van egy 6 éves Amstaff kanom,és utálja a gyerekeket(vagy is csak egyet). Eddig nem volt probléma. Volt egy szukám is de sajnos féléve elpusztult,és ameddig ő meg volt addig a kant kordában tartotta. Úgy értem ha valami olyat csinált amit nem kellene akkor rámorgott stb. A baj csak most kezdődik van egy 3 éves kereszt fiam és ő szó szerint direkt terrorizálja(kiabál rá,ütögeti,ki kergeti stb). Na de az én kutyám ezt nem viseli el.Ma is fellökte a gyereket. És "csúnyán néz rá" ismerem tudom hogy ez olyan nem szeretem nézés.:) Nagyon jól szocializált egyébként
egy évig járt suliba,ott sose volt gond a gyerekekkel,most sincs más gyerekkel csak a keresztfiammal. Más embereket is imád,sőt túl barátságos idegenekkel. Neki van egy húga másfél éves és ő simogathatja. Nem tudom hogy tudnám megoldani hogy ne legyen köztük probléma. A keresztfiamra hiába szólok rá,nem érdekli. Bocsika ha hosszú lett! :)
A ti kutyátok hogy viselkedik a gyerekekkel?

válasza:A Pulink szereti a gyereket de csak azokat akik nem nyúzzák. Vagy a nagyobbakat.
A Tacsink bárrmit eltűr egészen kicsiknek is. Csak lefekszik és had nyúzzák. Persze azt nem hadja hogy ütögesség stb.... akkor elmegy.
Itt nem a kutyával van a baj. Inkább a gyereknek kellene megtanítani, hogy hohyan bánjon a kutyával.

válasza:Egyetértek az elsővel. Nekünk két kutyán van. A németjuhász imádja a gyerekeket, eneegedi,hogy nyúzzák, sosem harapja meg, lehet bármekkora. Viszont már a kopókeverékem(menhelyes) inkább a nagyobbakkal avgy a felnőttekkel jön ki jól. A gyerekekkel is jól kijön amíg nem tépik.
Szerintem is a gyerekkel vana baj..

válasza:Zárjátok el addig a kutyát, ha a gyerek nem érti meg, hogy nem bánthatja, a kutyánál bármikor elszakadhat a cérna és akkor komoly baj is lehet.
Nálunk szerencsére mindkét kutyám nagyon szépen viselkedik a gyerekekkel, az egyik bármit eltűr, mivel terápiás kutya, a másik odébb vonul, ha valami nem tetszik neki.

válasza:Nem tudom mennyit van nálatok a kisfiú, ha nem sokat, jobb elzárni a kutyát vagy csak rövid időre összeengedni őket és rászólni a gyerekre ha nem jól viselkedik.
De azt írod, hogy a kutyádat egy másik tartotta kordában. Ha ezt egy kutya meg tudta tenni, te is meg tudod. Nem szabad megengedned a kutyádnak még azt a nézést sem, hiába érthető, hogy nem veszi örömmel a nyúzást. A feladatod eldönteni, hogy kire nézhet úgy és kire nem.

válasza:Ha több kutya van, akkor előfordulhat egyfajta hűbéri rendszer, vagyis hogy az egyik kutya nem az embert tekinti közvetlen főnökének, hanem a másik kutyát. Neki engedelmeskedik, őt követi. Azt mondtad, hogy a szuka tartotta kordában a kutyádat, ő hozta számára a szabályokat és ő is tartatta be, vagyis nálatok is ez lehetett.
Neked be kell csatornáznod magadhoz a kutyát, hogy téged fogadjon el mindenekfelett vezérének. Ha ez meg van, akkor (ha csak nem okoz nagy fájdalmat neki a gyerek) el kell tűrnie mindent, hogyha azt kívánod tőle. Mivel azt írod, jól szocializált, nem valószínű, hogy a kutya részéről komolyabb dologra lehet számítani, de az könnyen elő fordulhat (és teljesen érthető is lenne) hogy rászól a kisgyerekre, ha már nagyon nyúzza. Bár a kutya szemszögéből ez nem vészes, de annál komolyabb lehet a gyereknek.
Szóval amíg te nem tudod ezt a helyzetet maradéktalanul kezelni és a kisgyerek sem érti meg, mit szabad és mit nem, addig valóban jobb lenne, ha elzárnád a kutyát.

válasza:

válasza:Egyik kedvenc műsorom Cesar Millan - A csodálatos kutyadoki
Neked is nagyon-nagyon ajánlanám.
Ha megnéznél pár részt, rájönnél, nem a kutyával van a gond :)
A te helyzetedben elsősorban te tehetnél ! Legyél falkavezér ! Igaz, a gyereket is meg kell rendszabályozni !
Jó lenne, ha egy-két részt meg tudnál nézni a sorozatból, megértenéd, mi a teendőd. A National Geogr.-on szokott menni.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Volt valakinek hasonló problémája? Mit lehet tenni ellen?
(ha valakinek volt ehhez hasonló problémája)
Jártam már orvosnál is, vérvételre kellett mennem de nem találtak semmi problémát.
Most kaptam egy Sony Ericson Xperia Minit, de mikor tesó segíteni akart és másolta át az adatokat Sim-kártyáról, az érintőképernyő behalt. Azóta sem működik, a nyomógomb a közepén meg a bekapcsoló gomb működik, de az érintőképernyő nem csinál semmit. Valakinek valami...
Néha olyan kellemetlen helyzetbe tudnak hozni némely lovarda tulajdonosok. Megbeszéljük, hogy hogy mint legyen a bértartás, aztán meg a szó szoros értelmében átvágnak. Kevesebb takarmányt kap a ló, vagy nem megfelelően viselik gondját. Már ég a pofám, ha valami miatt...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!