Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Véleményeket, tapasztalatokat...

Véleményeket, tapasztalatokat kérhetnék?

Figyelt kérdés

Azt előre szeretném leszögezni hogy nem provokációnak szánom a kérdést!

Mi a véleményetek a Cerberos és a Tükörmódszer iskolákról?

Kinek melyik vált be?

Miért?

Mi a véleményetek Cesar Millanról , Jan fennelről?


Milyen kutyátok van?

Domináns?

Ivaros vagy ivartalan?


Szeretnék mindenkit megkérni hogy lehetőleg ne pontozzatok senkit mert őszinte véleményekre, tapasztalatokra vagyok kiváncsi. Tehát egyik tábor se pontozgassa a másikat legyetek oly szívesek.


Köszönettel: Andrea2013. máj. 5. 20:23
1 2 3 4 5
 1/50 anonim ***** válasza:
100%

Tükörsuli nagyon bevált, oviba, ificsoportba jártunk oda, és még vizsga előtt is nagyon sokat segítettek külön (ingyen). Felkészültek, jófejek voltak az oktatók, hasznosak, jó hangulatúak, változatosak voltak az órák, és a kapcsolatom a kutyámmal nem is lehetne jobb :)

Cesar Millan sorozata és könyvei nagyon sokat segítettek nekem, nagyon jó véleménnyel vagyok róla.

1 éves keverék kutyám van (ő az első), ivartalan, nem domináns.

2013. máj. 5. 20:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/50 anonim ***** válasza:
100%

Én szeretem Cesar-t, a legtöbb módszerével egyetértek, megvannak a könyvei, nagyon jók szerintem. Jan dettó.


Korom Gábor annyira nem szimpi, de a tükör módszer egyre inkább. Jártunk tükör-oviba, egy hét múlva pedig alap tanfolyamra megyünk. Alapból nagyon jó a tematikája, de hogy hogy fog beválni, hogy fogom tudni alkalmazni, majd meglátjuk :)


Szerintem mindkét módszer jó és használható, kinek mi jön be.

2013. máj. 5. 20:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/50 anonim ***** válasza:
84%
2es vagyok. Lemaradt: domináns fajtájú kutyám van, ivaros kan :)
2013. máj. 5. 20:40
Hasznos számodra ez a válasz?
Hoxa.hu, ahol megtalálhatod a hangod
 4/50 anonim ***** válasza:
100%

Én nem vagyok jó véleménnyel róla, pénzlehuzásnak tartom. Sokkal inkább előnyben részesitem az egyéni képzést, ahol kutyára szabottan tanitanak. Sokkal jobban odafigyelnek rád, kellő időben tudsz jutalmazni, és büntetni.

Ivaros dobermann kanom van. Domináns. A kanokat nem szivleli, de maximálisan szófogadó.

Cesar Milannak szoktam nézni a műsorait, ami érdekel, és működik, azt használom.

2013. máj. 5. 20:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/50 anonim ***** válasza:
100%
Az iskolákról nem tudok nyilatkozni, de a többiről igen. Nekem Cesar és Fennel nagyon bevált. Így együtt a kettő, és kiválogattam a módszerükből azt, ami hozzánk, vagy az adott kutyushoz passzolt. Az óta nagy nálunk a változás. Folyamatosan vannak ideiglenes kutyusaim is a sajátok mellett, úgy 6-7 kutyus egyszerre. Az óta nincsenek verekedések, nincs ész nélküli ugatás, nincs felugrálás...stb. Persze ha új kutyus jön, akkor neki mindig meg kell mindent tanítani. A legnagyobb változáson az öreg kutyusom ment át. Utcáról fogadtam be, már akkor sem volt kölyök. Több embert megharapott, ha idegenek jöttek be kellett zárnom, és ha egy légy elrepült már ugatott, nagy testű ivaros kanok még csak rá sem nézhettek, mert abból balhé lett. Most rá sem lehet ismerni. Ő a vendégek kedvence, pacsit oszt, bújik, mint egy cica, és ha elmesélem, hogy milyen volt, nem hiszik el. Ő egy 10+ éves ivartalanított kan, nagyon domináns...volt.
2013. máj. 5. 20:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/50 anonim ***** válasza:
100%
ORGANIC SHOP EPRES DESSZERTEK AJÁNDÉKCSOMAG (TESTRADÍR, TESTÁPOLÓ MOUSSE) 2 X 450ML

Tükörmódszer: egyik kutyámnál bevált, hatalmas javulás volt érezhető, a másiknál csak rontott a helyzeten. Fő pozitívumaiknak azt tartom, hogy a kutya természetes igényei alapján próbálják a nevelést irányítani, és hogy azt sulykolják, hogy a legtöbb esetben a gazdi a kutya viselkedésének az oka. Negatívumuk az egy kaptafa. Nem kajás kutyánál megáll a tudomány. Jelenleg egy tükörsuliban segítek, ezért ebbe látok bele a legjobban.

A Cerberost nem ismerem, de nekem nem túl szimpik, mert nem fektetnek elég nagy hangsúlyt arra, hogy póráz nélkül is kontrollálható legyen a kutya.

Jan Fennel könyvét olvastam, nekem nem volt valami nagy áttörés.

Cesar Millannak vannak nagyon jó dolgai (higgadtság, a kutya lemozgatása), de vannak nagyon negatívak is (nem dícsér, csak tilt, mindent erőből akar megoldani stb).


3 kutyám van.

Mentett szuka husky, korábban fél évig kóbor életmódot élt. Ő a nehéz eset a bandából. Nem kimondottan domináns, de mocskosul önfejű, és szeret(ne) szökni. Ivartalan kan, kimondottan domináns, de szuperjól kontrollálható, ő a jófiú. És egy ideiglenes szuka vizsla-labrador keverék: jó terműszetű, nem domináns, elég jól kontrollálható.

2013. máj. 5. 20:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/50 akumi ***** válasza:
100%

Ha sulit kell ajánlani, biztos a Cerbit mondom előbb, problémásoknak mindenképpen. Volt időm megfigyelni, mit csinálnak, és alapvetően követendő példának tartom, még ha én magam ezt-azt másképp is csinálok. A tükrösöknek néhány dolgával nagyon nem értek egyet, bár ettől függetlenül elismerem, hogy sokkal inkább hasznos a tevékenységük, mint nem. Egyszerűen csak sokszor nem elég, amit nyújtani tudnak; nagyon dogmatikus a rendszerük, nem rugalmasak, képtelenek kilépni a saját korlátaik közül. Tisztelet a kivételnek, biztos van, de én egyelőre ezt látom belőlük.


Részemről egy Cerberos-Cesar Millan keverék módszert alkalmazok nagyrészt, mindenhonnan átemeltem, amit hasznosnak találtam. A tükörmódszerben még nem találtam olyat, amit ne tudtam volna máshonnan, és jónak tartok, de ha lesz ilyen, azt is használni fogom. Fennel nekem nem jött be, mármint az alapokat, a falkavezérség elméletét az ő könyvéből ismertem meg, de nem ő "kattintotta át" az agyamat, nem tudtam azonosulni az elméleteivel. Cesar Millan viszont azonnal megragadott, amikor láttam, miket művel, miatta kezdtem el tényleg megérteni a kutyákat, és meglepően egyértelműen hatásosak a módszerei, ha az ember helyesen tudja alkalmazni.

Mindenesetre a túl sok tudás még senkinek nem ártott meg, úgyhogy én mindenkinek csak javaslom, hogy járjon utána mindennek, amit elér, aztán használja azt, ami passzol a stílusához, meg persze ami működik.


Két ivartalan szukám van egyébként, az egyik abszolút nem domináns, a másik eléggé, de problémás kutyákkal is foglalkozom egy ideje, eddig eredményesen, legalábbis azoknál, akik nem hagyták félbe a dolgot.

2013. máj. 5. 21:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/50 anonim ***** válasza:
100%

Nekem két ivaros mudi szukám van, mindkettő alapvetően domináns. Egyikük elég nehéz eset.


A Cerberost nem ismerem. Jelenleg tükör iskolába járunk.

Az alapfokú tanfolyam számunkra nem hozott változást, mivel már máshol letettük a vizsgát és, bár nem teljesen ugyanazzal a módszerrel dolgoztunk, de olyan messze nem állt tőle. :) Most a középfokot tapossuk, és jelenleg nem tudok nyilatkozni az eredményekről. Minden esetre érdekes dolgok hangzanak el és hasznos eszközöket ígérnek a tanfolyam végére, de még nem látom a fényt az alagút végén. :) Ha a végére minden bejön, amit tanulunk, az nagyon jó lesz. Én ugye nagyon szeretek klikkerezni, úgyhogy nekem külön jó. :)

Középfokon már kicsik a csoportok, így tudnak egyénekkel, egyéni problémákkal is foglalkozni.

A tükör terápia jó. Mi csak nagyon ritkán tudunk járni, de így is történt pozitív változás.

Korom Gábor előadásmódját pedig egyenesen imádtam, mikor láttam. :D


Jan Fennelig nem jutottam még el.

Cesart nézem, mikor épp rátalálok, és az elején nagyon, nagyon rettentően sokat segített a problémáink tüneti kezelésében, de számunkra többre nem volt elég - nyilván nem tudtunk teljesen azonosulni a módszerrel. Én mondjuk nem vagyok valami spirituális típus, ezért nekem elég magas is volt, mikor az energiáról beszélt, ezt a részét a dolgoknak pl a tükör suli számomra sokkal emészthetőbben fogalmazta meg.

Elolvastam az első könyvét, de addigra már nem tudott nagyon újat mondani.

2013. máj. 5. 21:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/50 A kérdező kommentje:

Tisztelt 4. válaszoló!


Ki tudnád fejteni számomra bővebben hogy, pontosan mit és miért gondolsz pénz lehúzásnak? Sajnos nem volt eléggé egyértelmű a számomra. :(


Az eddigi válaszolók kommentjeit nagyon köszönöm. Remélem még olvashatok más emberek véleményéről is. Mindenkinek ment a zöld kéz, hiszen, számomra az összes válasz nagyon hasznos és elgondolkodtató is egyben. :) Szeretném megköszönni ezenfelül azt is hogy, nem történtek értelmetlen lepontozások, hiszen itt mindenki véleménye fontos és egyenértékű.

2013. máj. 5. 22:17
Idősebbek is elkezdhetik online és ingyenes rejtvényfejtő játékunkat
 10/50 anonim ***** válasza:
100%
:) Irreálisan magasak a tanfolyami dijak, és kitétel, hogy elvégezz alap, középfokot, majd tudsz vizsgázni a kutyáddal, egy olyan vizsgán, ami nem hivatalosan elfogadott. Ha jobban körülnézünk ma már nagyon sok iskola a pozitiv megerősitésre helyezi a hangsulyt, és ezek havidija elenyésző a tanfolyami 4 hetes képzés ára között. Viszont tehetsz egy hivatalosan elfogadott engedelmes vizsgát. Én egyéni kiképzővel dolgozom, és sajnos jött már hozzánk tükrös kutya, aki tökéletesen működött a megszokott környezetében, de idegen helyen semmi. Én a nagyobb hansulyt sem arra fektetném, hogy a kutya a fajtársaival érezze jól magát, hanem arra, hogy velem mint a gazdájával legyen a legboldogabb. Az, hogy ő játszhat más kutyákkal, egy plusz.
2013. máj. 6. 06:23
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5
Kvizlabirintus - Még nem járt le a kalandorok kora

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!