Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit kell tudni a Mudiról?...

Mit kell tudni a Mudiról? -miket nem szabad kutyának enni adni; -hetente hány óra séta; -mennyi időt kell egy nap nonstop vele tölteni; stb.

Figyelt kérdés
Első kutya lenne, és nagyon megtetszett a fajta. Viszont ha majd bevállalom, hogy szerzek egy kutyust akkor jó gazdi akarok lenni. Melyek azok a dolgok amiket tudnom kell egy Mudiról? Persze, majd érdeklődöm tenyésztőknél meg oldalakat is nézek, csak kíváncsi vagyok a véleményekre.

2014. máj. 6. 19:21
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
77%
Nem attól függ a boldogság, hogy hol lakik a kutya, hanem attól, hogy milyen a gazdája. Nekem régen csak kinti volt az első mudim, és mégsem volt vele semmi baja. Annyi a titka az egésznek, hogy minden szabadidődet vele töltöd kint. Attól, hogy egy kutya benti, még lehet szr élete.
2014. máj. 7. 23:43
 22/30 anonim ***** válasza:
100%
Macskákkal tökéletesen kijönnek, persze szoktatás mellett.
2014. máj. 8. 06:37
 23/30 anonim ***** válasza:
Nekem a mudik állatok mellett nőttek fel, nem szoktattam hozzájuk külön. Nagyon imádják a macskát, játszanak és kommunikálnak vele, a többi állatot inkább figyelmen kívül hagyják. A szomszéd pulija is nagyon jóban van a macskájukkal.
2014. máj. 8. 13:31
 24/30 anonim ***** válasza:

Elvileg a pulit most kezdik újrafelfedezni a pásztorok, egyre több dolgozik.

A legtöbb puli és mudi jól megvan a többi háziállattal, max. a terelés jelenthet problémát (tyúkoknál pl), de macskánál ilyen nincs. A pumit nem tudom, de mivel ő a hivatalos kártevőirtó kutyánk, ezért lehet kevésbé kompatibilis.

2014. máj. 8. 13:55
 25/30 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm a válaszokat. Nekem leginkább a Mudi jön be, ez a fajta milyen színekben van jelen?
2014. máj. 8. 15:45
 26/30 A kérdező kommentje:
Illetve, hány Ft körül vannak és hol érdemes venni?
2014. máj. 8. 19:43
 27/30 anonim ***** válasza:
100%
Rengeteg szín van, keress rá. Az ára 50-60 ezertől kezdődik. Kiállításra, kedvencnek ajánlom a Gondűző Alkonyatot, komoly sportra a Szélvigyázó Garabonciást, de a GA-ból is jöttek nagyon jó sportkutyák.
2014. máj. 9. 04:45
 28/30 anonim ***** válasza:

40-80 ezer között vannak a kutyák.

Színek: fekete, fehér, fakó, cifra, barna, hamvas

Én sportra és kiállításra a Köves-bérci Betyár Kennelt és a Kormosvári Hajtó Kennelt ajánlom. Családi kutyát is ebből a két kennelből vennék, mivel jól ismerik az almot, és így a megfelelő kiskutyát fogják ajánlani.

2014. máj. 9. 12:23
 29/30 anonim ***** válasza:

+ hamvasbarna. A cifra lehet fekete cifra, barna cifra, hamvas cifra, hamvasbarna cifra.

Érdemes megemlíteni a gyakran előforduló szabálytalan színeket: ordas, maszkos fakó, fekete-fehér, fekete-cser

2014. máj. 9. 16:37
 30/30 A kérdező kommentje:
Értem, nagyon szépen köszönöm az eddigi válaszokat.
2014. máj. 9. 17:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!