Hogyan tanulhatnék meg nem félni a kutyáktól?
Valahogy kicsi koromban rámaradt az a reflex, hogy ha egy kutya fut felém felhúzom a lábam. Félek ha megnyal vagy ha rám ugrik, pedig tudom hogy semmi bajom nem lesz tőle, max a ruhám lesz kicsit piszkosabb :)
Alapvetően szeretem a kutyákat és szeretnék is majd tartani. Játszani is imádok velük,de sajnos ebben megakadályoz ez a reflex, nem tudok velük rendesen játszani.
Másik dolog, hogy van egy macskám, aki időnként ráharap a kezemre,és ettől is megijedek. Vagy például ha az ölembe ugrik attól is megijedek, hogy megkarmol, ezért mindig csak akkor jöhet az ölembe ha le van oda terítve valami. Tudom hogy az se fáj, ha a kismacska játszásból harapdál vagy karmolászik, de én megijedek tőle.
Hogy tudnám ezt a félelmemet elűzni?
Akarat kérdése. Le lehet küzdeni minden félelmet.
A kérdést viszont részben nem értem: Ha félsz valamitől, azt hogy lehet szeretni? Én félek a kígyóktól és nem is szeretem őket. Főleg nem akarok itthonra egyet sem.
Köszönöm!
Második válaszoló: Ez a kérdés bennem is felmerült,hidd el. Mondom, valahogy kiskoromról ragadt rám,mert ugye a kisgyerekek többségben félnek a feléjük rohanó kutyától...nekünk meg nem volt kutyánk. És azért szeretem őket mégis, mert ha meglátok egyet úgy odamennék hozzá megdögönyözni és játszani vele, de ha felugrik akkor felkapom a lábam és felkiáltok.
Egyébként a nem ugrálós kutyákkal nincs bajom, de szeretném ha az ugrálósakat is rendesen simogathatnám és játszhatnék velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!