Ütötted vagy verted már meg a kutyádat?
Miért?
Illetve, ha nem mi lenne az a dolog, amiért rásóznál egyet?
Arról nem beszélve,hogy a falkában a domináns kutya fizikailag is megfegyelmezi a renitenskedőt,ha kell.
Nem tudom,hol tartanánk most,ha akkor nem nadrágolom el az extra domináns bullterrieremet.
Megverni nem vertem meg, taslit a fejére meg a hátsójára, meg seggbebillentést már kapott. Muszáj volt, mert pimaszkodott.
Újabban viszont ami beválik, ha pimaszkodik (pl. odapofátlankodik az ajtóba ha vendég jön) az a virágspriccelő XD
Kapott már tőlem, nem is egyszer.
Staffordom van, az elején nagyon erősen próbálgatta a határait, kemény kézzel kellett fogni.
Volt többször, hogy levittem a földre és a kezemet a torkának szorítottam, míg a hátán feküdt. Ezt a falkában is megtenné a domináns egyed.
Ami tilos, abból sosem engedtem.
Ennek következtében mára egy nagyon engedelmes kutyám van.
Konkrétan ráütni nem szoktam, de ha arról van szó, a mai napig rámorgok, vagy leviszem a földre, hogy megadja magát, de szerencsére ilyenre már nagyon-nagyon ritkán kerül sor.
A lepontozásomból is jól kítűnik, hogy ma Magyaországon az ütleg még mindig elfogadott dolog, függetlenül attól, hogy kutyákat vagy embereket értünk ezalatt.
Szánalmas....
Áruld már el,mit csináltál volna pl.az én bullterrieremmel?
Ilyenkor nem lehet szépen a lelkükre beszélni.A sürgősségin kötöttél volna ki.
Előtte egyébként még sosem volt ilyen próbálkozása.Azóta sem.
16 nak.
Néha kell egy kis erőszakot alkalmazni, legyen az gyerek , ember vagy állat.
Én is kapram a mamátol, pl amikor toporzékoltam mert nem vett meg nekem egy drága csokit. Ott a boltban amikor vergődtem úgy elverte a lában hogy a mai napig megemlegetem. És igen tanultam belőle ott azonnal. Ennek már több mint harminc éve.
Vannak helyzetek amikor életbe vágóan szükséges:
Ha egy ló bekólikázik, és netán a fájdalomtól lefekszik, valahogy fel kell állítani. Ha szükséges akkor igen fel kell verni. Ugyanis ha fekve marad elpusztul.
Ezért bár én nem vagyok verekedés párti, de nevelés ill helyzetek szempontjábol szükséges a verés. Ez nem jelenti azt hogy agyon kell ütni az illetőt, legyen az ember vagy állat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!