Milyen kutya lenne jó első kutyának?
Attól függ:
Milyen eddigi kutyás tapasztalatod van, járnál-e kutyaiskolába, mennyit sétáltatnád, mennyit foglalkoznál vele, milyen célod van a kutyával?
A menhely is jó választás, de onnan első kutyásként ne akarj beleszeretni egybe, inkább kérj segítséget a választáshoz, és a számodra szóba jöhető kutyák közül hozz el egyet szimpátia alapján. Én ismerek egy csomó embert, akik úgy választottak, hogy csak bementek egy menhelyre, és elhozták, amelyik megtetszett nekik, aztán a kutyának olyan viselkedésproblémái voltak, amivel egy kezdő hosszú ideig csak vergődne, kutyaiskola mellett is.
A menhelyi kutya esetében is hasonló kérdések merülnek majd fel, mint amiket a hsz elején én is feltettem.
Palotapincsi csak jól elkerített házba való, olyan helyre ahol nincsenek gyerekek mert megkap. Nagyon szökős fajta,de nagyon cuki. Vagy malamutot, huskyt, szamojedet válassz bár azok nem valami kicsi kutyák..
Illetve a chivava jó lakásba
Van vele valami célod? milyen mereture gondoltal? milyen szoru legyen, amit tudsz gondozni, vagy eltudod vinni kutyakozmetikushoz?
-a spániel jó választás elso kutyának
-ha kistestu akkor csivava, én vele kezdtem, most torpe uszkárom van az is jo elsore csak nagy a mozgasigenye ezert ha nincs vele sport celod akkor nem ajanlom, en agilizek vele es a csivi is agilityzett kicsit
-ha jo hazorzot akarsz es lustabb kutyat akkor shar-pei
-ha csak egy barat kell a hazba akivel neha jatszhatsz es amugy elvan a lakasban akkor basett hound, mopsz, angol- francia bulldog, yorkshire
-ha szeretnél vele foglalkozni komolyabban,sokat setalni esetleg valamit sportolni is akkor: beagle, torpe uszkár, cocker spániel
-terriereket nem ajánlom elso kutyának kiveve a yorkshire, mert nagyon akartatosak, nehezebb veluk, ha meg nem volt kuztyad akkor inkabb ne terriert valassz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!