Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyi idő mire hat az Advanti...

Mennyi idő mire hat az Advantix bolha elleni csepp?

Figyelt kérdés
Tegnap vettünk a kutyámnak ilyen cseppet 21-25 kilóig és rá is csöpögtettük de még mindig vakarja magát. Gondoltam h nem fog rögtön elmúlni de kb mennyi idő mire elpusztulnak benne a bolhák és már nem vakarja magát tovább?
2014. jún. 26. 13:17
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
Először bolhairtó samponnal kellett volna megfürdetni, és utána rá a cseppet.
2014. jún. 26. 13:59
 2/7 anonim ***** válasza:
Még nem szívódott fel egy nap alatt teljesen. Ha a környezete nagyon bolhás, sajnos mindig lesz rajta friss bolha, amíg meg nem döglik.
2014. jún. 26. 14:08
 3/7 anonim ***** válasza:
Kb. 2 nap, mire teljesen felszívódik, de magától a csepptől is szoktak vakarózni, az enyémek legalábbis. Amúgy meg jól írják, a környezetét is kezelni kell, mert a kutyát hiába kezeled, újra tud fertőződni, ha körülötte bolha van. Tehát fekhelyeket, ólakat, stb. le kell fújni pl. neostomosannal. A kutyát se ártana először azzal megfürdetni, majd rá olyan két napra becsepegtetni.
2014. jún. 26. 16:01
 4/7 A kérdező kommentje:
És ezzel a neostomosannal minden szőnyeget és bútort be kell fújni vagy csak azt amilyen bútorra a kutya felmegy?
2014. jún. 26. 18:13
 5/7 anonim ***** válasza:

RÁ VAN ÍRVA A HASZNÁLATI UTASÍTÁSRA !!

a spot-on ( rácsepegtetős oldat ) ,hatása függ a kutya szőrének hosszától,és a rajta lévő faggyú mennyiségétől. ezért sem javasolt fürdetni sem előtte,sem utána 2 -2 napig a kutyát. a hatásmechanizmusa 48 óra után indul be,de kb : 1-2 hét kell a bolhák,és a bolhák petéinek elpusztulásához. természetesen az ujrafertőződés kockázata a csepegtetés utáni 5 héttől újból fennáll. ezért is javasolják 4 hetente alkalmazni.

anyagilag persze szerintem a jó minőségű kullancs és bolha elleni nyakörvek alkalmazása okosabb választásnak tűnik.

mert vagy havonta 3000 .-ft ( nagyobb testű kutyánál ) ,vagy 7-8 000.-ft de az 5-6-7-8- hónapig hatásos. az idő itt is a szőrhossz ,és a fürdetések gyakoriságával változik. ( forestó -ná alapból 8 hónap a védettség, de rendszeres ( napi,vagy heti szintű ) úsztatás mellett ez lecsökkenhet 6-7 hónapra )

2014. jún. 26. 19:48
 6/7 anonim ***** válasza:
Ha benti a kutya, vegyél jó pár ampulla Neostomosant. 1 ampulla -1 liter vízhez. Bizony, mindent be kell fújni. Ágyat,belülről is, ha felhajthatós, fotelt, szőnyeget. Padlót felmosni. Mindezt legalább 3x ismételni 4-6- naponként.
2014. jún. 26. 20:42
 7/7 A kérdező kommentje:
Inkább kinti kutya de ki-be járkál a házban és az ágyra is feljöhet. Arra a bútorra is kell tenni amelyikre nem megy fel?
2014. jún. 26. 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Miért nem hat az Advantix?

Sziasztok! Pénteken találtam egy bolhát a kutyámon. Elmentem, vettem Advantix bolhaírtót az állatdokinál és rányomtam. Szépen be is ivódott a bőrébe. (9 éves a kutyám, 3 havonta nyomok rá ilyesmit, szóval nem a szakszerűtlenségem lehet a gond). Azóta már kedd van, de a...

Advantix csepp használata előtt meg kell fürdetni a kutyát vagy nem?

Van egy 8 éves szuka és egy 8 hetes amerikai stafi kutyám, és pár nap alatt annyi bolhát össze szedtek valahonnan hogy az valami hihetetlen. Vettem nekik Advantix bolha írtó cseppet, és azt el felejtettem megkérdezni a kutya dokitól hogy meg fürdessem e a kölyköt...

Bolha, és kullancs ellen melyik a legjobb most Advantix, Frontline, vagy Frontline Combo?

Elvileg olyan környék, ahol talán nincsenek hozzászokva a kullancsok semmihez. Nagyon sok van, és bolha is, már a lakásban is azokat üldözzük,egyszóval elegem van. Scaribor nem vált be, kiltix állandóan vizes lett,most cseppet szeretnék kipróbálni. Border Collie a kutyus, és erdő mellett lakunk.

Milyen hatékonyságra számithatok advantix spot on és beaphar nyakörv együttes használatával?

Van aki tud esetleg kellemes árfekvésü, de hatékony szert mondani?

Kölyökkutyára tehetek Advantix bolha és kullancsírtó kenőcsöt?

Elsősorban kullancsok ellen kellene hogy védje...Azt tudom hogy nyakörvet nem kaphat fél éves koráig, de másik kullancsírtóról nem hallottam, hogy adható lenne kölyköknek...Vélemény????

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!