Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek ha megtámad egy kutya?

Mit tegyek ha megtámad egy kutya?

Figyelt kérdés

Imádom a kutyákat,nem félek tőlük. Soha egy rossz tapasztaltom nincs velük. Csupán érdekel hogy mit csináljak ha az utcán (tegyük fel egyedül vagyok ) megtámad egy kóbor kutya. Azért érdekel mert oszt. társam anyukáját nem rég harapta meg (elég durván) és én ezt hogy kerülhetném el egy ilyen helyzetben.


A normális válaszokat előre is Köszi. :D2016. márc. 3. 22:48
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Ne fuss el, ne fordíts hátat neki, kiabálj rá, ha van valami bot a közelben vagy bármi más vedd fel és védekezz azzal, vagy ha nagy táskád van azt is használhatod, hogy távol tartsd magadtól a kutyát.
2016. márc. 3. 22:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
38%
Ha harap, azt mondják be kell dugni keresztbe a karod a hátsó fogaihoz amennyire lehet. Nem tudom pontosan melyik fizikai törvény alapján de ugye így kisebbet tud harapni.
2016. márc. 3. 22:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Utsó, ezt hallottam én is de pont nem fizikai törvény alapján, mert az alapján pont nagyobbat tudna.:)


Ugye neki a záró izom kis erőkaron van és ha kint lenne a kezed akkor nagyobb lenne az ellenerőnek a karja. Ha belegondolsz te is a hátsó fogakkal erősebbett tudsz harapni mint a metszővel, és a kutya is ha rágódik valami keményebb csonton akkor a hátsó fogakka töri. Elvileg azért lehet hogy használható az hogy a kezed benyomod a szájába, mert talán kifeszített állapotban nem tud akkora erőt kifejteni, de én nem bíznék a módszerben.


Egyébként szerintem a legtöbb kutya nem támad az utcán, régen volt felénk 1 dobberman, mindig nagyon vadul ugatott a kerítésnél, egyszer kint láttam az utcán, azt hittem nekem jön. Nem is érdekeltem. Gondolom csak azokat támadná meg aki piszkálta korábban, illetve amikor a kapun bellül ugat, akkor védi a területét.

2016. márc. 3. 23:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:

Engem simán támadott meg kóbor kutya, szóval azért van ilyen. Sosem piszkáltam, nem vagyok olyan.

Én bottal mászkáltam és határozott voltam (ehhez kellett is a bot, anélkül először kicsit paráztam, mert a kutya tényleg olyan volt, akiből sok rosszat kinéztem), de a kutya sem ment el odáig, hogy komolyan harapjon, de azért megkapott és amúgyis elég agresszíven viselkedett. A páromat harapta is meg kutya nem saját területen, ő se ártott neki semmit.

2016. márc. 3. 23:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
46%

Persze, nem törvényszerű, egyszer kirándulás közben nekem is jött szembe kutya, valahonnan kiszökhetett, látszott hogy nem kóbor, megilyedhetett, és elkezdtett támadni, nálam is volt bot, el tudtam ilyeszteni. Van ilyen is de neke az a tapasztalat hogy nem annyira ez a jellemző. Bár nálunk bántják pket, az is okozhatja.


Régebben jártam görögöknél, ott nagyon sok kóborkutya volt, vagy barátságosak voltak vagy féltek, de egy sem volt pl. ott agresszív. Szerintem ott kevesebbet bántják őket.

2016. márc. 4. 00:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
39%
Engem utcába megtámadott egy kutya,mikor mentem bicoval. Egy autó mögé elbújt és amikor elmentem mellette elkezdett ugatva utánam futni. Megilyedtem és az egyik lábam lecsúszót a pedálról! Szerencsére sikerült gyorsan visszatenni és eltudtam menekülni.
2016. márc. 4. 02:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Sok kutya éppen a bot látványától vadul meg, szóval kóbor kutyák között bottal sétálni nem a legszerencsésebb.


Ha csak úgy ott van a kutya az utadban, akkor legjobb elsétálni mellette, mintha nem is látnád, félrefordított fejjel. Ne nézz rá, főleg ne nézz a szemébe. A kutyáknál a "farkasszem", azaz hosszasan, mélyen egymás szemébe nézés mindig az agresszió jele, a támadást megelőző momentum. Ha a szemébe nézel, ezt ő úgy értelmezi, hogy meg fogod támadni - ezért védekezésként elsőnek támad.

Ami a legfontosabb, agresszív kutya elől sose szabad elszaladni, nem szabad neki hátat fordítani, sem félelmet, sem agressziót nem szabad mutatni. Ha már támad (ok nélkül ez ritkán fordul elő), bármennyire is nehéz, erőltess nyugalmat magadra, fordulj szembe vele, és határozottan, de nem agresszíven kiabálva szólj rá, "takarodj!", vagy "mész innen"...

Amire nagyon kell vigyázni, hogy soha ne kerülj a földre, vigyázz, nehogy eless, vagy a kutya fellökjön, mert a földön fekvő embert prédának tekinti.

2016. márc. 4. 09:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Előkapod a gázsprayt és adsz neki. Csak legyen nálad.
2016. márc. 4. 10:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
A bot az hülyeség! Olyan helyen laktam ahol nagyon sok kóbor kutya van. Egyik nap amikor sétáltam haza láttam hogy egy férfi egy barna nagy kutyával áll szemben a kutya morogott rá a férfinek a kezében ott volt a bot. Elkezdtem sietni mert már tudtam hogy rossz vége lesz (és a kutyát is szoktam etetni így ismer). Oda is értem időben majd szóltam a férfinak hogy dobja el a botot. Ahogy eldobta a kutya megnyugodott szépen a nyakamba ugrott örvendezve (mivel ismert) így semmi baj nem történt de történhetett volna. A bottól sok kóbor kutya fél és így támad rá a múltjából is eredhet.
2016. márc. 4. 17:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 evimeri ***** válasza:

Nem vagyok kutya szakértő, de eddig jó pár kutyával volt dolgom - menhelyen is. Az eddigi válaszokat elég hülyeségnek találom. Először is egy kutya nem támad csak úgy. Sajnos sok ember elfelejti, hogy ösztön lények. Pl. az én kutyám is támadja a kerékpárost, ha tök csendben egyszer csak elsuhan mellettünk - még én is meg ijedek. Persze, hogy a kutyám ösztön szerűen támad utána. De ha szemből jön és látja - nem váratlanul éri - akkor simán elmegy mellettük. Vagy pl. a futó emberre is támadna - aki ismeri a kutyákat azok tudják, hogy ez is vadász ösztönt vált ki. Sokan ilyenkor sétára váltanak.

Ha egy kutya agresszív nem kell kiabálni és hadonászni. A szemébe sem kell nézni, mert azt kihívásnak tekinti. Elfutni meg főleg nem, mivel zsákmánynak tekint. Szép nyugodtan hátrálni kell. Persze, ha több kutya támad egyszerre az már gáz, mert valószínű, hogy a falkavezér, hogy megmutassa ki a főnök biztos támadni fog. Ha valakinek van még annyi lélek jelenléte talán az a legjobb, ha halottnak tetteti magát, akkor talán szerencséje van és megmenekül.

Egyébként szerintem a legtöbb kutyatámadásnak az áldozat illetve a gazda a hibája. Sok ember nem ismeri a kutya viselkedését. Mint fent is írtam a kerékpárosok, futók a visítozó gyerekek stb. Már gyerek korban kellene a gyerekekkel tanítani, hogyan közeledjen egy kutyához.

2016. márc. 4. 18:50
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!