Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Tigris VS oroszlán. Melyik...

Tigris VS oroszlán. Melyik győzne?

Figyelt kérdés
chuck Norrist és Bear Girlst kizárták a versenyből, tehát ők nem.
2011. okt. 15. 21:44
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 91/98 anonim ***** válasza:
Az tényleg látszik, hogy öreg az oroszlán, de a videó alapján az is látszik, hogy minden tekintetben nagyobb, nem csak tömegre, hanem hosszúságra is. És így, hogy kisebb a tigris, még a fiatalsága révén tapasztalatlan is volt. Ráadásul az egész videó úgy meg van vágva, hogy semmi sem derül ki belőle. Nincs megmutatva, hogy az oroszlán hogyan győzött, egyszer csak ott fekszik a tigris.
tegnapelőtt 15:02
 92/98 anonim ***** válasza:
tegnapelőtt 15:04
 93/98 anonim ***** válasza:

1959-ben Ausztráliában megtámadta az idomárt az oroszlán. A tigris rávetette magát és megölte.

[link]

tegnapelőtt 15:09
 94/98 anonim ***** válasza:

Olvasd el rendesen a belinkelt cikket. A The Mercury című tasmániai újság 1953. november 23-i számában megjelent cikk (trove.nla.gov.au/newspaper/article/27182867) szerint egy tigris megölt egy nőstény oroszlánt (a cikkben "lioness" szerepel) egy olaszországi cirkuszi incidens során. A cikk nem részletezi az állatok méretét, korát vagy a harc pontos körülményeit, de egyértelműen megerősíti, hogy a nőstény oroszlán (lioness) volt az áldozat.

Azt próbáld megérteni (ha esetleg kisgyerek vagy, akkor is), hogy a tigris nem eszik oroszlánhúst reggelire, nem győz minden csatában az oroszlán ellen. Fentebb már tudományos igénnyel elemeztem, hogy a hím oroszlán elsősorban (az evolúciós-környezeti nyomás miatt) harcra termett, optimalizálódott, hogy megvédje territóriumát, családját. A tigris pedig vadászatra optimalizálódott ugyanazon ok miatt.

tegnapelőtt 18:44
 95/98 anonim ***** válasza:

"a tigris nem eszik oroszlánhúst reggelire, nem győz minden csatában az oroszlán ellen."

Senki sem állította ezt. :) De részedről pont az ellenkezőjét érezni minden hozzászólásodból :)

"Fentebb már tudományos igénnyel elemeztem"

LOL

"hogy a hím oroszlán elsősorban (az evolúciós-környezeti nyomás miatt) harcra termett, optimalizálódott, hogy megvédje territóriumát, családját. A tigris pedig vadászatra optimalizálódott ugyanazon ok miatt."

És ezeket sorban megcáfoltam nem csak én, hanem valóban tudományos cikkek is. Oroszlán vs tigris küzdelemben az adott egyed kondíciója, mérete, tapasztalata, stb. dönt, bármelyik lehet győztes, de ha átlag oroszlánt és átlag tigrist nézünk, akkor a tigris az esélyesebb. A cikkek, videók, tudományos elemzések, értekezések és felhasználók által készített elemzések azt hozzák ki, hogy a tigris az esélyesebb. Átlag tigris átlag oroszlán esetén a tigrisek erősebbek, nagyobb izomtömeggel rendelkeznek, gyorsabbak, nagyobbat ütnek, nagyobb a harapások, nagyobb a szemfoguk, a karmuk. Az oroszlán mellett 2 dolog áll, sörény, aminek valójában kisebb a jelentősége, amit az ankarai állatkertben történt eset is megerősít, ahol a sörény ellenére feltépte a karmával a tigris az oroszlán nyaki ütőerét, illetve az a kijelentés, hogy a hímoroszlánok egymás ellen harcolnak, de ez igaz a tigrisekre is. :)

tegnapelőtt 18:56
 96/98 anonim ***** válasza:

Nem, épp fordítva: ha átlag oroszlánt és átlag tigrist nézünk, akkor pontosan az oroszlán az esélyesebb (százalékos arányt felesleges írni, írtam feljebb, hogy 55 %, de lehet, hogy 60-70 %-ban győzne).

A 2011-es eset az ankarai állatkertben (Törökország) ellentmondásos, mivel egy tigris egyetlen mancsütéssel megölt egy oroszlánt, de más, innen származó források szerint az oroszlánok fogságbeli harcokban gyakran dominálnak a tigrisek felett, különösen, ha a sörényük védelmet nyújt.

tegnapelőtt 19:02
 97/98 anonim ***** válasza:
A törökországi incidens nem klasszikus oroszlán-tigris viadal volt, mivel az oroszlán nem tudott védekezni vagy válaszolni a támadásra. A tigris a ketrecek közötti résen keresztül csapott le, így az oroszlán valószínűleg nem is észlelte a veszélyt. Ezért az eset nem tükrözi az állatok harci képességeit egyenlő feltételek mellett. Az eset akár fordítva is történhetett volna, de azért történt így, mert a tigris lesből, meglepetésszerűen támad, az oroszlán pedig szemtől szembe, nyílt küzdelemre termett, mert bátrabb. A tigris pedig - természeténél fogva - gyávább.
tegnapelőtt 19:09
 98/98 anonim ***** válasza:

És még én vagyok a gyerekes. :D

Tudod mit? Neked van igazad! :)

tegnapelőtt 19:22
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!