Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Családi kapcsolatok » Anyós, após

A kérdés

Jogtalanul tartom ezt a viselkedést szemétségnek?

Már néhány hete azon tanakodok, hogy valóban az én hozzáállásom rosz vagy tényleg nem így kéne, hogy működjenek a dolgok. Hamarosan szülök. Eléggé távol lakunk a nagyszülőktől így mi szoktunk haza menni a párommal látogatóba 2szer 3szor évente, mert anyagilag és fizikailag is megterhelő a 16 órás út, de ugye a terhesség miatt az idén csak egyszer voltunk. A párom édes anyja folyton kérdi mikor jöjjön hozzánk, mondtunk neki néhány variánst hogy ha szeretne jönni, akkor ekkor és akkor lenne jó. De egyszer szülessen meg a gyerek mert nincs beprogramozott császárom. Mégis folyton kérdezget, de egy konkrét semmit nem mond, hogy neki hogy lenne jó, vagy hogy szeretne jönni, vagy szeretne e egyáltalán jönni, vagy mit tudom én. Nem tudom hogy tudna segíteni mert eleve beteges és fél az újszülöttet felemelni, meg a bolhából is elefántot csinál, de mindegy párom anyja nem mondhatom, hogy egyedül is boldogulok, párom is nagyon szeretné ha látna az unokáját meg hogy hol élünk. Viszont most kiderült, hogy van egy rakás tartozása, amit nem tud befizetni mert el herdálja a fizetését, ami nem kevés és nagyon úgy néz ki, hogy ha el is jön nekünk kell állni az utat és még szerintem jól bele is kell nyúlni a zsebünkben, hogy bepótoljunk vagy teljesen kifizessük a tartozást. Arról nem is beszélve, hogy ahányszor haza megyünk nem 10-20 ezer forintot hagyunk neki otthon mert sír hogy nincs pénze, meg hogy milyen drága az élelmiszer (a fodrász, manikűrös, az új ruhák, meg a kirándulások biztos ingyen vannak). Hát kérdem én normális az ilyen ember/szülő aki nem nézi semmibe azt, hogy nekünk is mennyi pénzünkbe került míg a gyereknek megvettünk mindent, állandóan spórolunk, szinte semmit nem engedünk meg magunknak, hogy tudjunk félre tenni nehezebb időkre. Ő meg erőlteti, hogy jönne de azt várja el hogy fizessünk az egész utat meg még utravalónak adjunk is haza pénzt neki, hogy legyen mit elherdálni. Egyáltalán nincs tekintettel ránk, azt hiszi, hogy a bőrünk alatt is pénz van és nekünk meg sem kottyan az a pár száz euró.

  okt. 9. 12:33  Privát üzenet  

A válaszok
1 2
Ezt a pároddal kell megbeszélned, neki kellene az anyjával tisztáznia. Beszéljétek meg, hogy a baba körül mikor jelentene neked segítséget, mennyi pénzetek van támogatni akár az utazásban, netán a tartozásaiban..

A válasz 90%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 84%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/12Időpont okt. 9. 12:44 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Szia.Biztos kíváncsi az unokajáemra és ez érthető is.Viszont nem várhatja el tőletek,hogy kifizessétek a utat,főleg most,hogy több lesz a kiadás a kisbaba miatt.És nem beleszólásképpen,de nem hiszem,hogy attòl könnyebb lesz és kevésbé lesznek megterhelőek az első hetek,hogy az anyósod segít.Engem kimondottan az őrületve kergetett..az nem segítség volt,csak provokált,megalázott,a nyomomban volt mindig.De ez nem jelenti azt,hogy ez nálatok is így lesz.Beszéld meg a férjeddel mindenképp.

A válasz 82%-ban hasznosnak tűnik.
# 2/12Időpont okt. 9. 12:52 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Az félig-meddig jogos, hogy az utiköltséget ti fizessétek neki, mert a 16 órás út még akkor is sokba kerül, ha van rendes jövedelme (NEM magyar szintü!), egy magyarorsza´gi fizetésböl ez nem igazán megoldható.

A tartozások felhalmozása más kérdés, de nem mindegy, mennyi az a "nem kevés" fizetés, meg mennyi fix kiadása van, szóval nem feltétlen "elherdálja" a pénzt, könnyen lehet, hogy egyszerüen csak nem elég.


Másrészt ha nektek "pár száz euró" akkora megtelhelés, akkor lehet, hogy elhamarkodott ötlet gyereket vállalni!A válasz 14%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/12Időpont okt. 9. 12:55 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

A párom teljesen ledöbbent, miután megtudta a tartozást, amit egyszer már kifizettünk neki és mivel nem intézte el hanyagságból az okmányokat, újra felgyült.

Amúgy mint írtam mindig hagyunk neki nem kevés pénzt otthon, amit állítólag nem költ el, hogy legyen nehezebb időkre vagy váratlan kiadásra.

#3 nem tudom más hogy van vele, de én személy szerint inkább a gyermekemre költeném vagy tenném félre azt a pár száz eurót, mintsem folyton egy feneketlen kutba dobáljam# 4/12Időpont okt. 9. 13:21 Privát üzenet

Én felajanlanam, hogy jöjjön ki dolgozni. Munkát segítetek találni neki meg alap dolgokat intézni(lakhatast természetesen oldja meg).

Nem kötelező otthon lakni Magyarországon, ha nem elég a fizuja az igényeire. Nektek sem csak úgy jön a pénz, hanem tesztek érte.

Én megmondanam a páromnak, hogy a közös gyerekünk élvez innentől kezdve prioritást. Az anyja felnőtt nő, oldja meg a tartozasait és legyen felelősséggel a tetteiért. A gyereketeknek nagyobb szüksége lenne a pénzre, akár lekötve gondolva a jövőre.

Ha nem tud meglátogatni, az szar, akkor majd mentek haza jövőre, várja ki. Nyilván egy pár hetes gyerekkel nem fogtok hazamenni.

Mivel lakhat nálatok amikor látogatóba megy, meg gondolom ott is eszik, gyakorlatilag csak a repjegyet kéne megvennie.. Az meg nem hiszem, hogy annyira drága, hogy évente 1x ne tudja összegyűjteni.

Én megmondanam neki, hogy az unokája elől kéri tőlünk a pénzt, gondolkozzon már.A válasz 85%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 82%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/12Időpont okt. 9. 13:36 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Hol laktok, hogy nem tusz egy max 20ezres whizzair repjwgyet venni?

A válasz 19%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/12Időpont okt. 9. 13:50 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Kicsit a saját "anyósomra" emlékeztet. Hiába adtuk neki a pénzt, nem fizetett ki semmit, csak elherdálta. Aztán ráterhelték az adósságait a lakásra és szépen elárverezték, mert több millió forintot már nem voltunk hajnaldóak kifizetni neki.


Tapasztalat: teljesen értelmetlen egy olyasvalakit pénzelni, aki nem tud bánni a pénzzel. Ha kifizeti az egyik adósságát (azaz kifizetitek neki), majd csinál másikat. Meg egy harmadikat. Tulajdonképpen soha nem ér véget és egész életetekben fizethettek neki.

Ráadásul pontosan tudja, hogy sz.rhat az egészbe, mert mindig van 1 ügyeletes marha, aki majd kihúzza a bajból.


Szóval én megbeszélném a párommal, a felesleges pénzemet meg elraknám/lekötném a GYEREKEMNEK, nem anyósnak fizetgetnék.A válasz 74%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 83%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/12Időpont okt. 9. 14:05 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Én személy szerint ha tudnám, hogy úton van az unoka és szeretném látni majd miután megszületik, mivel a terhesség nem egy két hónapig tart, el kezdenék félre tenni, hogy ne terheljem anyagilag a gyerekeimet. Ő ehelyett minden hónapba utazgatott össze vissza, mert hogy mennyire egyforma minden nap, meg unja magát és menne valahova.

Most valószínű azt várja, hogy rendeljük le neki a hintót háztól házig hogy ő kimozduljon# 8/12Időpont okt. 9. 14:42 Privát üzenet

Ez már tényleg túlzás,hogy mindent ti fizessetek neki.

Mond meg a párodnak,beszéljen az anyjával,hogy adjon lejjebb az igényeiből,mit a fodrász,manikürösúj ruhák,kirándulás.A válasz 82%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 81%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/12Időpont okt. 9. 15:00 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
"Az félig-meddig jogos, hogy az utiköltséget ti fizessétek neki, mert a 16 órás út még akkor is sokba kerül, ha van rendes jövedelme" LOL francot jogos, az fizeti az úti költségeket aki menni akar a másikhoz. Ha a mamika nem akarna látogatóba menni, de a fiatalok erősködnének akkor lenne jogos hogy akkor a fiatalok fizessék az utat. De ha a mamika akár menni akkor ő fizessen. Ennyire egyszerű. Ha akarja látni az unokát, tessék kifizetni az utat nem pedig elherdálni a pénzt. Felnőtt ember ha nem tud bánni a pénzzel ne a fia meg annak párja gondja legyen már az, akiknek ráadásul most hogy gyerekük lesz minden pénz számítani fog. Nagyon egyszerű a képlet, nektek nem kotelessegetek egy FELNŐTT embernek a tartozasait a nyakatokba venni, úgy, hogy írtad, amúgy elég jól keres csak nem tud bánni a pénzzel. Ez a mami gondja nem a tietek. Se terhesen se kisbabával nem utaznek 16 órákat hogy a mami "elé" vigyem mutogatni a gyerekemet. Ha látni akarja akkor saját pénzen elmegy és megnézi.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/12Időpont okt. 10. 11:20 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Hogy beszéljem le az anyámat a válásról? Mit csináljak, hogy befejezze ezt a viselkedést?
Más is elhatárolódással és a jóban levés csökkenésével reagálja le a mérgező szülői viselkedést?
Mi válthatja ki öcsémből ezt a fajta viselkedést?
Egy arrogáns, acsarkodó viselkedést tanúsító apával hogy lehet együtt élni?
Lehetséges szülőtől örökölni a szorongást, meghunyászkodó viselkedést?
Hogy kezeljem a sokszori mártír viselkedést? Kihat a mi kapcsolatunkra is.

Kérdések a Családi kapcsolatok rovatbólKérdések az Anyós, após rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!