Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mennyire egészséges, ha...

Mennyire egészséges, ha utálom a párom anyját? (hosszú lesz, de muszáj kiírnom magamból)

Figyelt kérdés

Nem szívesen használom azt a kifejezést semmilyen embertársamra, hogy utálom.

De a párom anyjával már a kapcsolatunk kezdete óta zero szimpátia van,sőt.

Sosem fogadott el engem, vagy nem tudom. Anno azt kellett hallgatnom, hogy a párom exével ők milyen jóban voltak, nagyokat beszélgettek, tegeződtek, stb.

Velem évek alatt ez nem alakult ki, bár hál'istennek, alig jártam át hozzájuk és még az a kevés alkalom is bőven elég volt.

El volt várva tőlem, hogy én nyissak az idegen terepen, én menjek be hozzá beszélgetni, stb. Még a köszönésemre is megjegyzés lett téve, (Jó napot/Viszlát), mert ez távolságtartó, állítólag és miért nem csókolommal köszönök...

Ezek ráadásul nem a szemembe lettek mondva, hanem a páromnak panaszkodott és ő kért! engem meg, hogy ugyan nyissak már az anyja felé, mert ő ezt igényli...

Annyit tudni kell róla, hogy az anyjának nincs egy darab barátja/barátnője sem. Nem dolgozik. Semmi élete nincsen. De ez nem az én problémám, ne a gyereke párjával akarjon már barátkozni.

Az évek során az is kiderült, hogy nem tetszett neki, ha mi nyaralni mentünk, mert hogy ő bezzeg sosem látta a tengert. Őt soha nem vitte el senki. - erre megint csak azt tudom mondani, hogy nekem mi közöm ehhez?

Mi a nyaralásokat mindig 100%-ban felesben fizettük. Engem sem vittek, hanem megkerestem a rávalót. Úgy, hogy én már régesrégen nem a szüleimmel élek, 2 helyen dolgozom és igen, élni szeretnék.

Mire jött a megjegyzés erre is, hogy nekem miből van erre pénzem, miért nem fontos dolgokra teszek/teszünk félre, hisz ő a gyerekét erre neveli.

Ez nálam kicsapta a biztosítékot teljesen.

Nem akarta engedni, hogy összeköltözzünk, mert tegyen félre a párom. Ezzel nem is volt problémám igazából, az egyetlen normális kezdeményezése (volt).

De mostmár odáig fajult a dolog, hogy a párom egy ideig munkanélküli volt és felélte ezeket a tartalékait + tartozásból tartozásba verte magát, mindezt azért, mert nem mert az anyjához fordulni segítségért.

A helyzet azóta csak fokozódott, mert hiába dolgozik már, az anyja elvárja, hogy az egész fizetését adja le, gyűjtse vissza a felélt pénzt, vagy kérjen, ha kell valamire, mert hogy ő egy forintot nem bízna rá mostmár.

Hadd ne mondjam, hogy ez újabb kölcsönkéregetést és tartozásokat szült/szül folyamatosan, mert egyszerűen nem mer szembeszállni az anyjával.

De ez az egész rám és ránk is igen nagy hatással van és nem szeretek ilyenekbe belefolyni, de nagyon ott tartok, hogy elküldöm az asszonyt a bús p*csába, mert tönkretette a gyerekét.

Lehetetlenné teszi, hogy bármikor is normális életet kezdhessünk együtt. Persze ez őt nem érdekli úgysem, mert sosem szeretett engem, nem vagyok elfogadva, én vagyok a gonosz, aki elvenné tőle a drága kisfiát.

Mocskos dolgokba keveredett bele a párom amiatt, hogy a saját anyjához nem mer segítségért fordulni. Hazudik, sunyiskodik, rossz arcoktól kér(t) kölcsön, az anyja meg ezekből mit sem sejt.

Én nem akarom kavarni a sz*rt, nem akarok kitálalni, de kezdek besokallni ettől a helyzettől.

És nem értem, ebben az egész történetben miért én vagyok a rossz meg a gonosz, amikor én tisztességes vagyok, eltartom magam 20 éves korom óta, több helyen dolgoztam azért, hogy élni is tudjak és félre is tudjak tenni. Ezek ellenére biztos vagyok benne, hogy rám van fogva, hogy a párom idáig jutott, mert mi mennyi helyre elmentünk, ő miattam nem tanult meg spórolni. Miattam? Hát tőlem rohadtul nem ezt látta, sosem nulláztam le magam hónap végére, mint ő. Mindig is volt és van is félretett pénzem, pedig a korona para én is elvesztettem a munkám.

Ő mivel tanította meg őt takarékoskodni? HOgy elkért tőle havi x ezer forintot, hazaadás címszó alatt, amit tudta jól, hogy elteszi neki és önerőre majd jó lesz. Emelett nem érzett késztetést pluszban félretenni.

Itt vagyok egy tönkrement felnőtt emberrel, akit szeretek, nem akarok elengedni, de nem látom már ebben a helyzetben a fényt az alagút végén.

És elegem van abból, hogy akárhányszor kérem, hogy tálaljon ki az anyjának, vagy ha pénzre van szüksége, kérjen tőle, inkább éhezik, de nem kér. Hozzá sem hajlandó szólni kb.

Persze mindezek ellenére, elvárja az anyja, hogy mostmár húzzon el otthonról, de hogy , ha a fizetésére is igényt tart, mert ő tartozik, meg amúgy sem bízna rá egy forintot sem.

Milyen anya az ilyen? Nem látja, hogy tönkretette a gyereke életét? És még a párom a sz*r, a semmirekellő, pedig ők milyen jó példát mutattak neki és milyen tisztességesen felnevelték....

Ja..

Szóval ha van ember, akit urálok, az a drága anyós jelöltem. Önző vagyok, hogyha azt mondom, hogyha nem roppanok össze idegileg és valaha kirobbantom a páromat onnan és végre együtt fogunk élni, akkor én kerek-perec kijelentem, hogy hozzám/hozzánk, a drága anyja az életében NEM teheti be a lábát? SOHA!

Lehet én is elfogult vagyok és nem lehet mindenért az anyját hibáztatni, de igen nagy szerepe van abban, hogy ez lett a fiából. De utálom az ilyen embereket, bármit is mondasz neki, bármivel is érvelsz, akkor is CSAK és kizárólagosan neki van igaza és mindenki más hülye.

Nem hiába nem kiváncsi rá senki, de ezen nem gondolkozna el...

Vagy szerintetek én vagyok a hülye?


okt. 9. 09:03
1 2 3 4 5 6 7
 31/69 anonim ***** válasza:
66%

Az böven elég, ha zabáltatod

Úgy rúgnám ki, hogy a tökein csúszna az ajtóig , here

okt. 9. 10:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 32/69 anonim ***** válasza:
95%

A párod anyja is gáz, de a párod is. Életképtelen anyuci pici fia. Majdnem felsírtam, mikor olvastam, hogy kötelezően le kell adnia az egész fizetését az anyukájának. Tudod, az ilyen sose változik. Még akkor sem, ha gyereket szülsz neki. Az ilyen férfinak (vagy inkább fiúcskának) anyuci szava a szent, mindig ő lesz az első nő az életében. Ha lenne esze, igyekezne távolodni a bolond anyjától, de nem...

Csak az idődet pazarlod ilyen emberekre, és sajnállak, mert talpraesett nőnek tűnsz, csak a szerelem meg a rózsaszín köd elveszi az eszedet.

okt. 9. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 33/69 anonim ***** válasza:
93%

Ertem en, hogy nem szereted a jovendobeli anyost, de azert mert a FELNOTT parod “mocskos dolgokba keveredett bele a párom amiatt, hogy a saját anyjához nem mer segítségért fordulni. Hazudik, sunyiskodik, rossz arcoktól kér(t) kölcsön” azert mar ne az anyos legyen a felelos, nem egy 12 eves gyerekrol beszelunk, hanem egy FELNOTTROL.


Az anyos problemaid nagy resze ott gyokerezik, hogy a pasid nem nott fel es egyszeruen keptelen az onallo eletre. (Csak viszonyitaskeppen, ha a pasid nem lenne eletkeptelen, akkor az egyetlen gondod az lenne az anyossal, hogy beszelgetni akar valakivel....)

okt. 9. 11:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 34/69 anonim ***** válasza:
74%

Ezzel a pasival sok a gond , es egyertelmuen nem áll ki ferfiasan a kapcsolata mellett, melletted. Majd eljön az életében a nö, aki mellett ki fog állni, de az nem te leszel. Mert ferfiböl van ö is es ilyen a ferfi , ha szeret

Mindig gond lesz vele , ha az anyja nem lesz, más gondok lesznek , aminek mindig az lesz az eredmenye, hogy nem tud melletted kiállni. Kuka

okt. 9. 11:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 35/69 anonim ***** válasza:
81%

"Mocskos dolgokba keveredett bele a párom amiatt, hogy a saját anyjához nem mer segítségért fordulni. Hazudik, sunyiskodik, rossz arcoktól kér(t) kölcsön"


Örülhetsz, hogy nem költözött hozzád, ez egy bűnöző alkat, ugye tudod, hogy előbb-utóbb a lakhelyén fogják az uzsorások leverni a hozzátartozóin az ő tartozását? Inkább az anyját verjék meg fenyegessék a maffiózók, akiknek tartozik, mint téged. Egyáltalán mit akarsz egy maffiakapcsolatos személytől, normális vagy te???

okt. 9. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 36/69 A kérdező kommentje:
A maffiakapcsolat azért kicsit túlzás...
okt. 9. 11:14
 37/69 anonim ***** válasza:
90%
Minden szereplő gyagyás, egyik sem bír kilépni a körből, nyilván valamennyire még élvezik is a helyzetet (épeszű ember nem maradna ilyenben).
okt. 9. 11:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 38/69 A kérdező kommentje:

34: szerintem nem arról van szó, hogy én nem váltok ki belőle ilyeneket.

Inkább az anyuci kicsi fia szerep igaz rá, és ezzel én is tisztában vagyok.

De olyan nincs, hogy soha nem válik le az anyjáról. Mint mondtam, neki is elege van már belőle.

Az, hogy ezt a lépést nehéz megtennie oké, de onnantól, hogy meglépte, majd szépen megkönnyebbül és megtanul szépen önállósulni. Nincs választása, az anyja is lassan ígyis-úgyis kirakja, mert neki meg a fiából van elege.

Nekem is nehéz volt kilépnem a nagybetűs életbe, de engem kb kiraktak, úgyhogy kénytelen voltam és vagyok évek óta megoldani mindent magamnak.

Neki ez a külső inger nem volt meg. És ha őszinte akarok lenni magammal, én is szívesen maradtam volna még otthon gyűjteni, mert elég sz*r albérletre szórni a pénzt, emellett egyelőre kilátástalan a saját ingatlanra való gyűjtés.

Olyan élethelyzet meg bármikor bárkinél előállhat, hogy elveszti a munkáját és nehezen talál másikat, addig meg mihez nyúlj, ha nem a tartalékaidhoz?

Az anyja persze már akkor sem akart adni, így hát elvette magának, végülis az ő pénze, na ez meg az anyjának nem tetszett.

Nem védeni akarom 100%-osan ezt a jóembert, mert igen, felnőtt ember és senki nem kérte, hogy szar alakoktól kérjen kölcsön. De ezt előre nem tudta, kollégájáról volt szó. Mivel nem tudta időben megadni az egészet, akkor kezdett durvulni az ember. - így értettem, hogy rossz arcoktól kényszerül pénzt kérni. De nem ez a lényeg, hanem az,hogy hamarabb kér bárki mástól, mint a családjától, ahol amúgy nem is adnak.

És ez szerintem nonszensz. Az is, hogy ennek ellenére képes odaadni a fizetését, de az is, hogy megteszi amit az anyja kér, de az anyja nem tartja a szavát, mert nem ad neki pénzt, ha kér. Hanem számonkéri, miért nem elég pár ezer forint egy hónapra.

Na ilyen helyzetben elég nehéz megtanulni önállósulni szerintem.

Köszönöm azoknak, vagy annak, aki azt írta, hogy talpraesettnek tűnök, de igazából ezt én sem választottam, hanem kénytelen vagyok és voltam azzá válni, mert az én családomtól én meg ezt kaptam, hogy kivágtak otthonról.

Amúgy meg tudom, hogy egyszerűbb lenne az életem, ha nem vele "szenvednék", de könnyű ezt mondani úgy, hogy én tudom, milyen ember valójában, évek óta egymás mellett vagyunk és szeretjük egymást.

Nem volt ő mindig ilyen, ez a helyzet fordította ki önmagából, amiről igenis eléggé tehet az anyja IS! Tudom, hogy ő is, de ha támogatóan álltak volna hozzá attól a pillanattól, hogy ő elvesztette a munkáját és nem úgy viselkedtek volna vele, mint egy óvodással, amikor pénzt kért, akkor valószínűleg most nem tartanánk itt.

Azért az anyja is felmérhette volna ép ésszel a helyzetet, hogy a fia már nem gyerek, nem annyira van igénye, hogy otthon legyen és nézze a mesét meg kajáljon. Hanem esetleg néha elmenne valahova, élné az életét a munkakeresés mellett.

Sosem éltünk nagylábon egyébként, de nehogy már annyi pénzt is sajnáljon tőle az anyja, hogy egy buszjegyet megvegyünk valahová, vagy tankoljon, ha kimozdulnánk a városból. Csak hogy ő pont ezt csinálta, akarta, élvezte, hogy végre bekorlátolhatja a fiát, ne is menjen sehova, minek, hisz ő sem megy. Ez az alap probléma itt.

Egyébként folymatosan keresett munkát, több helyen is dolgozott, de csak néhány napokat/1-2 hetet, mert nem váltak be. Valahonnan ő jött el, valahonnan őt küldték el. Munka terén mindig szorgalmas volt, úgyhogy szerintem erről meg nem ő tehet, igyekezett.

Nekem ha lenne, vagy lesz gyerekem, akkor támogatnám ilyen helyzetben, nem számonkérném , hogy ugyan most neked minek 5 ezer forint, hova lett amit 3 hete adtam?

okt. 9. 11:44
 39/69 anonim ***** válasza:
92%
Ez a ti kapcsolatotok halott, csak te még nem látod. Azért rágódsz rajta, mintha a szómenéstől megváltozna a töketlen pasid. Nem változik, te meg vagy beleszoksz, vagy megszöksz.
okt. 9. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 40/69 Drek ***** válasza:
93%
Olyan nincs, hogy soha nem válik le? Ismerek 50-os embert, aki még mindig nem vált le...
okt. 9. 11:50
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!