Neked is rosszul esne/furának tartod?
Én értem, hogy mi a probléma. Az, hogy a saját unokáikat viszik, a Te lányodat meg nem. Aminek egyébként kétségkívül előnye az, hogy ilyenkor legalább Ti kettesben lehettek a nagylánnyal. De ha műtét után lábadozol, a férjed lehetne olyan jó fej, hogy akkor ő gondoskodik a gyerekeknek (az összesnek, hiszen egy család vagytok) az ebédeltetéséről, hogy te pihenhess.
Az meg, hogy "ott felejtődtek" ebédre, az számomra azt jelenti, hogy úgy alakult, hogy végül ott ebédel anyósodnak a fia meg a két kicsi, de kifejezetten nem készültek. A helyedben én sem nyomultak volna oda. Nem, nem kell kérvényt benyújtani, de nem akarnék senkit kényelmetlen helyzetbe hozni azzal, hogy mondjuk a maradékot kelllene ötfelé osztani...
Az is eszembe jutott, hogy esetleg a lányod a kora miatt lóg ki egy kicsit a sorból? Nem azért, mert nem vérrokon, csak talán nincs kedve ahhoz, amihez a kicsiknek. Ők hány évesek?
Szerintem beszéld meg a férjeddel és anyósoddal is ezt a problémát. Férjednek, hogy legközelebb gondoljon rád és a nagylányra is, és anyósnak meg megmondanám, hogy azért mentünk étterembe, mert nem akartunk kellemetlen helyzetbe hozni senkit. Erre ő majd azt mondja, hogy "jajjj, kedvesem, dehogy! Máskor gyertek!" És mindenki boldog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!