Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyi az esélye annak, hogy...

Mennyi az esélye annak, hogy egy családtag megmérgezte a cicákat?

Figyelt kérdés
Azért érdekelne a véleményetek, mert bizonyítani nem fogom tudni. Utálja az állatokat, mert én szeretem. Kutya, macska nem való a házba szerinte, de nem tud mit csinálni, mert ez az én házam, látszólag elfogadta. 15 éve lakik itt. A 3 cicánk mellett volt még 3 idejárós cica, akiknek nem volt gazdája. Őket csak etettem, nagyon féltek az embertől. Az egyik kiscica annyira megszokott már engem, hogy időnként meg tudtam fogni. Volt egy hidegebb téli este, amikor sikerült behoznom, hogy melegben aludjon. Elbújt, de aztán a kutyusommal összebújva aludtak. Nagyon kedves cica volt, dorombolt amikor felemeltem, pedig nagyon félt. A férjem a saját 3 macskáinkat is csak megtűri, főleg mert a gyerek imádja őket. Nagyon mérges volt, amikor bent találta a kinti cicát, mindig igyekeztem kirakni a cicát, mielőtt a férjem felébred és este is úgy csempésztem be (külön szobában alszunk). Volt, amikor nem sikerült időben kirakni a cicát, ő durván felkapta és kidobta a házból. Ezután teljesen egy időben eltűnt a kiscica és a másik 2 is, akiket csak etettem. A saját 3 cicánk nem tűnt el, pedig ők is kijárósak. Ha mérgezés lenne, a mi cicáink is mérgezést szenvedtek volna. Kivéve, ha...

2023. márc. 25. 23:49
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
16%

a történetbe akérdező a segg pedgig..

A párja eltűria közös állataikat, erre ő még "becsempész" a háta mögött párat..

HA ezt velem megtennéd másnap már otthagynálak..

2023. márc. 26. 09:17
 22/39 anonim ***** válasza:
94%
50%. Vagy igen, vagy nem.
2023. márc. 26. 09:34
 23/39 anonim ***** válasza:
86%

Azt kell eldöntened,hogy neked mi a fontosabb. A macskáid,vagy a párod. Sajkos vannak olyan emberek,akik nem fognak változni. Így pedig állandó stresszben leszel a cicák miatt. Szóval,vagy "elengeded" a cicusokat, és a gonolatot,hogy a párod bántotta őket,vagy a párodat rakod ki,mint macskát sza..ni.

Én az utóbbit választanám. A cicáktól még sosem volt rossz érzésem. Igazad van,nem kell a házadban laknia.

2023. márc. 26. 10:27
 24/39 anonim ***** válasza:
24%

Azt ugye tudod, hogy a házasság alatt szerzett vagyon közös?

Vagyis ha nem te vetted/építetted a házasság előtt a házat, esetleg örökölted, az bizony qrvára nem a tiéd, hanem közös. Ha meg a férjednek haszonélvezeti joga van rajta, akkor az egészet baszhatod, akkor is, ha te vagy a tulajdonos. Még ki is rúghat belőle, amit egyébként tökéletesen megértenék.

Tudomásul vette, hogy szereted a macskákat, van három sajátotok. Erre te, ahogy telibeszartad a véleményét akkor is és nyilván addig hisztiztél, amíg lett macska, most megint telibeszarod és mindenféle kóbort hozol be egyenesen a házba. És még annyi eszed sincs, hogy felfogd, a sajátjaid egészségét kockáztatod. Legalább vidd el őket orvoshoz, hogy kiderüljön, nem betegek-e. Ja igen, ti magatok is kaphattok el bolhát, rühet, bélférget, ezt már meg sem említem.

A férjeddel kapcsolatban meg örülj, hogy nem válik el tőled. Ha rólam ilyet feltételezne a házastársam, mehetne amerre lát. Nem, attól, hogy kidobta, még nem lesz állatkínzó.

A kiscicát sajnálom én is, de nem, nem az a megoldás, hogy behozom a házba, ahol a saját macskáim vannak és a férjem, aki nem szereti ezt. Akkor építs neki kint a kertben kis kuckót, ahova behúzódhat és keress neki gazdát, szólj menhelyeknek, állatvédő egyesületeknek. Ha befogadni nem is tudják, segíthetnek az ivartalanításban, gazdikeresésben.

2023. márc. 26. 10:28
 25/39 anonim ***** válasza:
100%
Es ha jovoheten megjelenik nalatok 3 ujabb macska, azokat is behurcibalod? Mondom ezt ugy, hogy ket mentett kutyank es egy mentett macskank van. Tobbet nem tudnank befogadni, akarmennyire is fajna a szivem, de nem hordhatnam be a hazba a letezo osszes gazdatlan allatot.
2023. márc. 26. 10:41
 26/39 anonim ***** válasza:
100%
Te jó ég... Nem mérgezte meg a macskáidat b@$zki csak kirakta a házból. Kimti macskát meg állatot nem viszünk be a házba.. meg ez hogy a "cicákat" jobban szereted mimt a férjed, meg külön is alszotok.. hát nem tudom. Egyébként azt hittem tini vagy, mert kb azon a szinten állsz
2023. márc. 26. 15:01
 27/39 A kérdező kommentje:
Örököltem a házat. Haszonélvezeti joga akkor lesz, ha én elpatkolok. Amikor ide jött, akkor is bent voltak az állatok, tisztában volt vele, hogy ez nem fog változni, de akkor még megtűrte őket. Nyugalom, volt befogadott leukózisos cicám, egyik se kapta el, mert ivartalanítva voltak és nem könnyű elkapni. Nem úgy fogadtam be, ez tény, hogy leukózisos, ennyire nem értettem a macskákhoz, mert kutyás vagyok alapból, ahogy a kutyáim öregek lettek és macskánk is lett, jött a többi nyomorult, akikről bocsánat, de nem én tehettem. Nem tartozom azok közé az állatkínzók közé, akik bezárva tartják a macskát, mert egy hatalmas rét mellett lakunk, semmi nem indokolja. Ettől még az idős cicám kb.téli álmot aludt bent, a fiatalabb jön-megy. Nem zárom be, nem lenne boldog. Tény, hogy minden nyomorultat befogadok. A házasságunknak is azért nem vetek véget, mert nincs hova mennie. Mindegy, marad ez a nyomor, magától nem fog elmenni soha. Ha tudnám, hogy megmérgezte azokat a cicákat, most azonnal beadnám a válópert.
2023. márc. 26. 16:35
 28/39 anonim ***** válasza:
88%

"Nem tartozom azok közé az állatkínzók közé, akik bezárva tartják a macskát"

Mármint úgy érted, hogy nem tartozol a felelős állattartók közé, inkább kicsapod a macskádat az utcára (mert ez sokkal kényelmesebb, igaz?Így legalább nem kell velük foglalkozni) aztán még te nyilatkozol leszólóan azokról, akik felelősséggel tartják az állataikat. Tudod van, akinek a macska nem fogyóeszköz, hanem egy érző lény, és nem szeretnék, hogy úgy eltűnjenek, mint a te "kínzásmentes, szabadon tartott" állataid :) A mi macskáink itt alszanak a jó melegben, a tieid meg ki tudja, hol fetrengenek épp kínhalált halva... De ja, biztos velünk van a gond.

Téged nem sajnállak a pocsék életedért, kérdező, mert ez alapján tökre megérdemled. Szegény állatokat viszont sajnálom. És kár, hogy az önkormányzatok még nem jöttek rá, mekkora pénzeket lehetne abból bezsebelni, hogy elkezdik büntetni az ilyen gyoekereket, akik hagyják, hogy a kóbor macskáik az utcán bóklásszanak.

2023. márc. 26. 16:42
 29/39 anonim ***** válasza:
67%
28, állítólag már készül a petíció, hogy chip legyen a macskákban is kötelezően, valamint a tulajok kötelesek legyenek birtokon belül tartani őket. Pont itt az ideje, tartson bárki bármennyit, de szigorúan otthon.
2023. márc. 26. 16:47
 30/39 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan milyen jogon is mentesz (hiszen ő is csak egy szabad macska, lehet gazdája) meg panaszkodsz akkor a behozott cica apropóján, miközben a sajátodat is kibaszod?

Lehet, a tiedet is eteti és sajnálja valaki, hogy ilyen felelőtlen tetű a “gazdája”.

A leukózist meg de, qrva könnyű elkapni, elég egy harapás, karmolás.

De hát oltás sincs gondolom, minek az.

2023. márc. 26. 16:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!