Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Összebútorozás? Vagy házasság?...

Összebútorozás? Vagy házasság? Vagy egymás után mindkettő? Milyen sorrendben? Érvek?

Figyelt kérdés

+1 kérdés: több évnyi együttélésután a férfiak nem érzik úgy, h mindenük megvan, minek is kéne összeházasodni?

Tapasztalatokra lennék kíváncsi.


2009. ápr. 2. 14:36
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
53%

Tőlem is kérdezte a párom, h mikor tervezem, h elköltözök otthonról (tudom, ha itthon vagyok, úgy helyes nyelvtanilag, h "itthonról"-t írjak, de hangsúlyozni szeretném ezzel, h nem élünk együtt, de még egy városban sem.)

Én pedig mondtam, h amint lesz állásom, de én egyetlen egyszer szeretnék költözni, mivel egész életemet itt éltem le, és ha kell, fizetek is a szobámért, h továbbra is itt élhessek, mert ha én egyszer elköltözöm innen, csakis a majdani férjemmel, és az új helyemről akarok a temetőbe is menni.

Nem emlékszem, pontosan hogyan fogalmaztam, de leszögeztem, h ha költözök, csakis a saját családommal. Semmi esetre sem költöznék addig össze a párommal, míg el nem vesz feleségül. Régimódi vagyok? Meglehet.

De erre ő is azt mondta, h nem is gondolt arra, h összeköltözzünk esküvő előtt. (Esküvőt se tervezzük még mostanára.)

Ő már korábban élt együtt vkivel, tudja, miről beszél. :)

(23/L)

2009. ápr. 2. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Ismerek olyanokat, akik csak esküvő után bútoroztak össze, és úgy tűnik, nem bánták meg. És pont ők meséltek egy ismerősükről, aki összebútorozott a párjával, összeházasodtak x év együtt élés után, és 1-2 éven belül el is váltak. És természetesen megvan ezekre az ellenpélda.

Nincs egy sablon jó válasz erre, az a helyzet, hogy az igazival teljesen mindegy, mit milyen sorrendben és mennyi idő után teszel, mert mindig az igazi marad, bárki mással tönkremehet, akárhogy is csináljátok, szerelemre nincs recept.

2009. ápr. 2. 16:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Mi nem éltünk együtt házasság előtt. Nem hogy nem egy városban laktunk, hanem még nem is ugyanazon a földrészen. Én Mo-n, férjem Ausztráliában. Egy évig tartott a távkapcsolat. Augusztusban találkoztunk a neten és először rá következő márciusban találkoztunk csak egy hétre személyesen. Majd szeptemberben újra egy hétre jött, de akkor már férjként ment vissza.

Igazából egy percig nem volt kérdés, hogy összeházasodjunk-e. Egy hónap után mindketten biztosak voltunk benne.

Azóta természetesen vele élek, megkaptam az állampolgárságot és van két szép gyerekünk.

2009. ápr. 2. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/20 A kérdező kommentje:

Azt gondolom, h ha két ember megfelelően megismeri egymást a házasság előtt, akkor nagy meglepetés a házasságutáni együttlakásnál már nem érheti. Persze itt alap, h tisztázni kell, h milyen házimunkát ki végez majd, stb. Sima összebútorozásnál erre nincs szükség, mert ha nem megy, legfeljebb szétmennek. Ennek számomra kicsit olyan "kipróbálok ezt is, azt is, ami jó, azt megveszem"-jellege van. Tudom, van aki szerint a párkapcsolatnak ez a lényege, de nekem nem tetszik.

Köszönöm mindenkinek a válaszát, érdekes és jó dolgokat írtok, az utolsó meg különösen érdekes - de a lényeg, h a "vége" jó lett :-)

2009. ápr. 2. 17:43
 15/20 anonim ***** válasza:
61%

Vkiről nem akkor derül ki, h ő számodra -e a nagy ő, az igazi, ha összeköltöztök. Az már sokkal hamarabb ki kell, h derüljön. Persze, lakva ismerszik meg az ember, tartja a mondás. De ha vkiről tudod, h neked szánta az ég, és "vele jó lesz majd", akkor miért lenne feltétele a házasságnak az összeköltözés? Akkor esküvő után is ugyanúgy menne minden. És régen ez nem volt szokás, h összeköltözünk, aztán ha jó, össze is házasodunk (hoppá! összeHÁZASodik, azért figyeled.), ha nem megy, külön megyünk... Mégis éltek egymással az emberek békességben, békés párkapcsolatban.

Szóval én azt gondolom, h ez csak egy hülye duma, h legalább látni kell, jól kijöttök -e. Ha vkit szeretsz, és hozzá akarsz menni, vagy el akarod venni, akkor nem lesz gond az együtt éléssel/lakással sem.

Tehát én biztos megvárnám az esküvőt.

Azt nem mondom, h nem élnék egyedül sohasem, és a szülői házból egyből költöznék, de voltam már kollégista, és nem félek attól, h külön kell egyszer élnem. Viszont nagyon ragaszkodom a helyhez, ahol most élek.

És igen, válaszoltam már korábban. (23/L)

2009. ápr. 2. 18:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/20 anonim ***** válasza:

Én vagyok az Ausztréliás.

Amikor úgymond távkapcsolatban éltünk, akkor naponta beszéltünk telfonon. Kb. 1-1,5 órát. Minden egyes nap. Nagyon jól megismertük egymást. Én már elmondás alapján névről ismertem a férjem kollégáit, barátait. Olyan barát is volt, akivel nem találkoztam soha, de mégis irt és e-mailen tartottuk a kapcsolatot. Azóta is családi barát maradt.

Szerintem sokkal többet beszélgettünk, mintha a szomszéd házban lakott volna. Ez is sokat számitott.

2009. ápr. 2. 20:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/20 anonim válasza:
100%
3. éve vagyunk együtt a párommal 1. év után költöztünk össze. az együtt élés alatt sokkal jobban megismertük egymást szó szerint a gondolatait is tudtam, de az egy felejthetetlen pillant volt, mikor egy gyertyafényes vacsi után letérdelt elém és megkérte a kezem. tudom hogy egy fémkarika nem változtat a kapcsolatunkon, de adott egy olyan lelki plusszt, hogy úgy érzem soha senki és semmi nem állhat közénk. tényleg nem a papír tartja össze a párokat ez tény, szerelem nélkül a bilincs is kevés...
2009. ápr. 3. 12:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/20 anonim válasza:
100%
még az előzőhöz: tényleg "kipróbálás" fajta az együtt élés. mindketten tapasztalatlanok voltunk az ilyesmiben és szép lassa kialakult kinek mi a dolga. A párom nem fél az un. "női" munkától tehát ha mosogatni vagy fölmosni kell azt csinál. mindent megbeszélünk és mindenre haditervet készítünk. összecsiszolódtunk azt hiszem ez a lényege a dolognak a házasság is erről szól: eggyütt élni valakivel, és ha nem megy nincs tortúra, bíróság ilyesmi. volt egy szomszédom 5 év járás után feleségül ment a párjához, 6 hónap eggyütt élés után elváltak.
2009. ápr. 3. 12:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/20 anonim ***** válasza:

én vagyok aki évekig éltünk együtt majd 1 év házaság után válás.


Miért? mert összeköltöztünk, nem voltak nagy bajok, olyan megszokás volt. Aztán jött a cseszegetés mindenfelöl hogy olyan régóta vagytok együtt, meg házat akartok venni, meg ilyen beszólások, és elmentem az esküvö kiállításra és esküvöt akartam. De megszokás volt már minden, nem voltunk egymáshoz valók, és erre egy év múlva jöttem rá.

2009. ápr. 3. 17:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/20 anonim válasza:
Persze, nincs sablon. De pl. mi a párommal nem sürgetjük az esküvőt. Én lány létemre nem álmodozok az esküvőről, nem gondolok rá úgy, hogyha megtörténik akkor az hű micsoda nagy dolog. Szeretme a párom, tudom, hogy Ő lesz a férjem, neki szülök majd 3 gyereket ha minden jól megy:), Ő is tudja, hogy majd megkér egyszer, együtt éljük le az életünket. Ezt tényként kezeljük. Nem is kérdés, különben miért lennénk együtt és miért "pazarolnánk" egymás idejét. Volt egy válaszoló, aki a régi időkre hivatkozott...hát szerintem ez nem jó példa...régen azért megvetették azokat akik elváltak...vagy "vad" házasságban éltek...ezért nem is merte senki...sokan szülői befolyásra választottak...vagy az első pasihoz hozzámentek és gyerekeket szültek...aztán lehet, hogy már akkor tudták, hogy ez nem volt jó ötlet...vagy csak évek múltán kaptak észbe, de már nem volt kiút...mert hát te jóég, megszól a város/falu ha elválok...és szép csenben...boldogtalanul éldegélték szánalmas életüket. Manapság meg mi van? Összeházasodik...elválik...összeházasodik....elválik...összeházasodik...elválik. Mintha csak a fehérneműt váltogatnák, olyan természetes...senki nem is foglalkozik hogy a Mari lánya már harmadszor válik. Pedig sokat elárúl az emberről. Ami manapság folyik és ami régen volt, egyik sem jó. Meg kell találni az arany középutat. Mint mindenben. Emberektől és körülményektől függ minden. De személy szerint szerintem felesleges sürgetni, aminek meg kell történni az úgyis meg fog, és nem változtat semmi. Ha valakinek ennyire fontos a feleség cím, a házasság köteléke hát legyen...lelke rajta, de én nem értem miért. Ha ez bármin is változat az régen rossz. Ha a házasságtól lesz jobb egy kapcsolat, akkor ott az értékrendekkel van valami gond szerintem. Ha házasság nélkül boldogtalannak érzed magad...a házasság nem csak az hogy van egy ceremónia. Persze az is kell...lássa egész világ...már akinek ez a fontos. Mi pl. lehet hogy először titokban házasodunk majd...mert csak magunknak akarjuk az élményt...hisz ez rólunk szól...lesz utána szülőknek is egy, hogy meglegyen a családi béke:) de hogy lagzi nem lesz az hétszentség:) Mi ilyenek vagyunk. Nagy az Isten állatkertje:D
2009. ápr. 4. 21:56
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!