Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Akinek már van egy gyereke,...

Akinek már van egy gyereke, az rá hivatkozva semmilyen ígéretet nem kell betartson?

Figyelt kérdés

A párommal 3 éve vagyunk együtt, van egy kisgyereke. Mindig össze vissza hozta el, de heti 3 napra minimum, plusz néha még egyre, de ami a lényeg, hogy nem volt sosem rendszer, mire hazaértem, tudtam meg, hogy akkor lesz a gyerekes nap/ok, akár hétköznap is. Mivel mindketten úgy gondoltuk, hogy közös jövőt szeretnénk, mondtam, hogy én ezt a rendszertelenséget, hogy nem tudom mikor lehetünk kettesben, hogy a programokat lemondja, amiket előre lefoglaltunk, mert az anyuka épp úgy kéri, hogy akkor vigyük el a gyereket nem bírom. Mondtam, hogy nem állok kettejük közé, én elmegyek, mert ezt nem bírom, minden harag nélkül váljunk el. Mondta én fontos vagyok neki, szeretné együtt nevelni velem a majdani közös gyerekeket, ilyesmi. Mondta kéthetente hétvégére hozza el. Erre most 3 hete megint az van, hogy össze vissza jön a gyerek, most tudtam meg hogy megint este elhozza, hétfőig (már terveztünk egyébként mást). Meg volt itt hétköznap is két napot, erre azt mondja a párom, hogy azt hitte a hétköznap nem számít bele a napokba. Erre mondtam, hogy nyugodtan elhozhatja, csak ugye tudja, hogy akkor engem nagyon átvert, mert már rég lehetnék 2 hónapja máshol...

Valószínűleg ez is, meg az is kell neki, de értse meg hogy kompromisszumok nélkül nem megy.

Vélemények?

Ja 27L és 34F

2011. nov. 5. 10:41
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Nem irtál ki erről már kérdést régebben? Szerintem még max egyszer próbálkozz,és ha semmi nem változiuk akkor dobbants. Ha teged ez ennyire zavar.Azért az anyukának sem kéne ennyire kihsználnia a párodat...
2011. nov. 5. 11:14
 12/26 anonim ***** válasza:
69%
Itt a gond tulajdonképpen a kedves párod kedves volt feleségével vannak gondok, aki tulajdonképpen a gyermek édesanyja. Igen, őnagysága bátran mer szervezni magának programot, mert tudja, hogy a gyermeket bármikor lepasszolja az apának.Ó, szegény anya, ki a gyerekét egymaga neveli minden támasz nélkül-:( Valójában terhére van. Én az apa helyében elperelném tőle, de veled is hasonló a helyzet, mert a gyerek -mivel idegen-neked éppen úgy terhedre van.Én az egészből a párodat sajnálom, mert ő fel fog örlődni ebben a megosztottságban. Téged is szeretne megtartani,de a gyerekét sem dobhatja el a te kedvedért. Lépj le, ha neked ez nem jó. Jobb tiszta helyzetet teremteni, mint egymás idejét pazarolni.
2011. nov. 5. 11:16
 13/26 anonim ***** válasza:
Itt tulajdonképpen. Így olvasandó. Elírtam az elejét. Elnézést!
2011. nov. 5. 11:19
 14/26 anonim ***** válasza:
52%

A párod apja a gyereknek,és minél többet kell vele lennie. A két hetenkénti látogatás nem apa-gyerek kapcsolat.

Ezt a gyerek sínylené meg.

Tudtad,hogy van gyereke,akkor azt is tudhatnád,hogy neki a gyereke legalább olyan fontos,mint te. Ha ezt nem vagy képes belátni,neked fontosabb valamilyen program,akkor keress független férfit.

2011. nov. 5. 11:35
 15/26 anonim ***** válasza:
44%
Én sem tolerálnám, hogyha a gyerek váratlanul megjelenne napokra. Gondolom, neked kell arról gondoskodni, hogy legyen mit ennie, mosni rá, tiszta ágyneműt biztosítani. Emiatt is illene először veled egyezteni, hacsak nem vészhelyzet van. Mindig lehet egy váratlan ötlet, de ha nektek előre megbeszélt programotok van, azt azért ne mondja le amiatt, hogy a gyereknek eszébe jutott valami. Én simán elhagynám, és meg is mondanám, hogy ő nem vált el a feleségétől, csak külön élnek, és én ebbe nem megyek bele többet.
2011. nov. 5. 11:37
 16/26 anonim ***** válasza:
64%
A gyerek anyja milyen? Igazából vele is meg kellene értetni, hogy nem akkor passzolja le a kölyköt, amikor akarja, ha már vállalta, hogy nála lesz és ő neveli. Egyébként a gyerek életében sem túl szerencsés ez a rendszertelenség, talán ezt is meg kellene érteni. Ha tudnátok előre, mikor lesz ott a gyerek, lehetne gyerekes programot is szervezni. Itt bizony csak a beszélgetés segíthet, de ha párod ilyen rendszertelen, meg nem érdekli, akkor ez a jövőbeli életre is kihat.
2011. nov. 5. 11:37
 17/26 anonim ***** válasza:
0%

Az igazság az hogy egy felnőtt közel 40 éves férfi másképp gondolkodik mint egy 17 éves lány. Messze nem vagytok közös hullámhosszon és a gyerek ottléte csak kifogás..Egyszerűen arról van szó,hogy te 17 évesen abszolút nem vagy képben a kisgyerekekkel és fogalmad sincs hogy kell velük viselkedni..Neked nem okoz örömet a gyerekprogramok,így eszedbe sem jut,hogy sok olyan hely vagy program van ahová gyerekkel is el lehet menni,és jól érezheti magát az ember..De ezt nem is szemrehányásnak írtam,mert valahol meg is értem hogy te nem ezt akarod csinálni.Hiszen csak 17 éves vagy,még az "anyaság" érzése sem legyint meg..Ez normális,mert 17 évesen bulizni,szórakozni,és élvezni kell az életet,ráér az ember az anyasággal..

Én egyébként ezért nem értem,hogy már az elején is tudtad hogy van gyerek,és mégis beleugrottál ebbe a kapcsolatba.Most meg az várod el,hogy a gyermek miattad hanyagolva legyen..Sajnálom nagyon a gyermeket,és téged is sajnállak,mert ha együtt is maradtok neked akkor is útban lesz..(később azért mert miért arra a gyerekre fordítja a pasas az energiáit amikor itt van a közös??)

2011. nov. 5. 11:41
 18/26 anonim ***** válasza:
79%
27 és 34 évesek, ember
2011. nov. 5. 11:44
 19/26 anonim ***** válasza:

Ha szereted a párod, emiatt ne hagyd ott, ha nem szereted, ne erre fogd.

Szerintem itt arról van szó, hogy a pasi nem egy határozott típus, inkább irányítható.

Ha az exe úgy dönt, vigye a gyereket, akkor viszi. Hát vedd a kezedbe a dolgokat, beszéljétek meg hogy előre meghatározott időpontok kellenek. A gyereknek is jó a rendszeresség. És úgy tűnik te is erre vágysz. Én megértelek, biztosan szereted a gyerkőcöt, de attól még nem sajátod, nem tervezted, csak a férfival együtt "járt":) A lényeg hogy ő ne szívja meg, szüksége van apura és anyura is. De mindenki járjon jól:)

2011. nov. 5. 13:04
 20/26 anonim ***** válasza:
42%
Nem akarlak bántani, de amikor összejöttél a pároddal, tisztában voltál vele, hogy gyereke van. Az apa nagyon fontos az életében a gyereknek, az apjának pedig a gyereke lesz mindig fontosabb mint te. Én úgy veszem ki, mintha neked zavaró tényező lenne a gyerek, ha te nem tudod elfogadni ezt a tényt, akkor inkább keress egy gyerektelent magadnak.
2011. nov. 5. 13:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!