Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogosan vagyok féltékeny?

Jogosan vagyok féltékeny?

Figyelt kérdés

24 évesek vagyunk, barátommal több mint három éve vagyok együtt.

Az első három évben együtt jártunk BA-ra, együtt is lakunk egy jó ideje.

Eddig kitartott a rózsaszín köd, úgy gondolom minden tökéletes közöttünk.

Idén nyár végén viszont egy másik országba költöztünk (ő német, Hamburgba jöttünk), és ő elkezdte a Mastert, én meg munkát kerestem, már dolgozom.

Ő azonnal beilleszkedett az egyetemi életbe, gyorsan barátokra is lelt. A probléma az, hogy csak lányokra. A csoportjában csak lányok vannak (600an tanulnak egy szakon, le vannak osztva 50-es kis csoportokra, ahol a barátom az egyetlen fiú)

Mivel én alapból féltékeny típus vagyok, már ez is szemet szúrt, hogy mindig lányokról mesélt.. Aztán jöttek a suli utáni közös programok, először közös tanulás, közös prezentáció készítés -persze mindig a lányoknál-.. Amíg én meg csodás munkahelyemen töltöttem az időt.

Na, itt már sajnos kifejezetten féltékeny voltam, de jelét nem adtam, mondván, hogy ez a természetes, hisz csoporttársak..

Ami már kiverte a biztosítékot, az az volt, amikor többször is írt smst este 10 körül, hogy a tanulással ugyan végeztek, de most elmennek sörözni, szóval kicsit később jön haza.

Na ezt már szóvá tettem, mert igen rosszul esett. Amúgy is egyedül érzem magam az új városban, a nyelvet közepesen beszélem, a munkám teljesen kimerít, nincs időm társasági életre.. Az egyetlen dolog amire vágyom, hogy az estéket együtt töltsük...

Aztán azóta már konkrét személy is előtérbe került, aki folyamatosan közös képeket töltöget fel a barátomról meg magáról, közös tanulás, közös ebéd, közös sörözés, közös halloween, közös futás... Minden közös...

Ma épp egy olyan képet töltött fel, ahol a lány a barátom vállára hajtja a fejét.

Úgy gondolom, ez már minden határon túlmegy, és a barátomnak nem kéne hagynia, hogy ezek megtörténjenek. Már csak azért sem, mert nekem nagyon rosszul esik.

A barátom javára legyen mondva, hogy ő minden programra hív engem esténként, úgy tűnik szeretne megismertetni, bevenni ebbe a baráti körbe, csak nem érti meg, hogy munka után nekem ehhez nincs túl sok kedvem.

Bízom a barátomban, és úgy gondolom, ha tetszene neki ez a bizonyos lány, nem próbálna összeboronálni minket.

Szóval a bizalom megvan, tudom, hogy nem fog megcsalni, vagy ha mégis más kerülne a képbe, őszintén megmondaná. Ő viszont esküdözik hogy egyáltalán nem tetszik neki a lány, nem is nőként tekint rá. (Pedig persze nagyon csinos a csaj..)

Egyszerűen mégis rosszul esik, hogy ez a csaj mindenhol ott van... Szerintetek jogosan mondhatom meg neki, hogy szeretném, ha kerülné a testi kapcsolat minden formáját a lánnyal.. ?

Tudom, hogy utálja, ha korlátokat szabok, a szabályokat.. De én meg azt utálom, hogy a barátom más lányokat ölel...

2011. nov. 10. 22:11
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
Tenyleg ez hogy van? vagy kap annyi tamogatast az allamtol, h nem kell dolgoznia? esetleg a szulei fizetik? Te nem tudnal vmiféle sulit elkezdeni? jo tudom irtad h sokat melozol, de muszaj napi 10 orat? lehet, ha beiratkoznal vmi tanfolyamra v kurzusra akkor jobban erezned magad kicsit... en ezt tettem.
2011. nov. 11. 10:06
 32/41 A kérdező kommentje:

500 eurós diákhitel-szerűséget kap havonta (de ne magyar diákhitelre gondoljatok, sokkal kedvezőbbek a feltételek, csak a felét kell majd visszafizetnie, és MA diplomával ez nem okozhat gondot) plusz valami Kindergeld-et is is kap, plusz heti 10 órában dolgozik, vagyis mindezt összeadva több mint 1000 eurós bevétele van havonta.

Jövőre én is szeretnék egyetemre járni, de mivel engem nem fog ilyen nagylelkűen támogatni a magyar állam, muszáj előtte pénzt gyűjtenem, másrészt a német tudásom egyelőre nem elég az egyetemi tanulmányokhoz, szóval ez az egy év minden szempontból felkészülés nekem.

Igen, én is látom, hogy itt sokkal közvetlenebbek az emberek, mint Magyarországon.. Mégis, valamiért ha 10 lány megöleli egymás után, nem zavar, de ha ez a lány öleli meg, zavar. De valószínű itt már tényleg magamban kell keresni a hibát.

Azért is zavar, mert én nem a facebookon élem az életemet, nincs ezer kép feltöltve magamról meg a barátomról, nincs kiírva, hogy kapcsolatban vagyunk.. Viszont a barátom fala már tele van csak és kizárólag ezzel a lánnyal..

De tegnap óta már megnyugodtam.

Viszont még mindig úgy gondolom, hogy mindkettőnknek törekedni kell a kompromisszumra, neki többet kéne velem lennie, kellenének programok kettesben (mert jelenleg a bevásárláson kívül ilyen nincs) és én is megerőltetem magam, és rendszeresen eljárok velük bulizni.

Tényleg a többségükkel nincs bajom, sőt egy lány kifejezetten szimpatikus, vele már közös programokat is megbeszéltem.. :) De pont az ominózus lánnyal sajnos soha nem leszek szerintem jóban, nekem ő túúúl sok..

2011. nov. 11. 10:36
 33/41 anonim ***** válasza:
70%
Igen, jogosan vagy féltékeny. Írta itt valaki, hogy egy táncot ketten táncolnak, stb. Miért csak neki kellene alkalmazkodni a barátjához? Ha ő nem bulizik velük minden alkalommal, akkor ő lesz a hibás, ha a srác megcsalja? Ugyan már. Kölcsönös tiszteletnek kell lennie egy kapcsolatban, ne csak te adj. A párodnak ez nagyon is jó, te nem vagy ott, ő meg azt csinál amit akar. Rákérdeznék, hogy fordított esetben ő mit szólna? Ő elvárja tőled, hogy elmenj vele, ha te nem mész, akkor úgy gondolja az a te bajod. Azért kérdezi meg, hogy ne tudd később a fejéhez vágni. Nem azt mondom, hogy megcsal, de beszélgess el vele. Kompromisszumot kell kötni. Vagy megpróbál ő is jobban odafigyelni rád, vagy rossz vége lesz. Mert nagyon úgy tűnik nekem, hogy itt csak te akarsz változtatni, ő nem.
2011. nov. 11. 11:44
 34/41 anonim ***** válasza:
84%
Én is féltékeny lennék a helyedben...hogy jogos-e azt nem tudom...de teljesen megértem amit irtál..mi nők szeretünk komplikálni :) de azért ha ilyen sok időt tölt azzal a bizonyos lánnyal..én is kicsapnám a hepajt!
2011. nov. 11. 15:14
 35/41 anonim ***** válasza:
86%
Jaj igen, és még annyit, hogy ha ő elvárja tőled, hogy vele menj a buliba...te is ugyanúgy elvárhatod tőle, hogy otthon maradjon veled..elvégre a barátnője vagy, akit mindennél jobban szeret... vagy nem?! akkor meg alkalmazkodjon ő is...
2011. nov. 11. 15:16
 36/41 anonim ***** válasza:
0%

Kedves 03:21

Rajtad is látszik a tipikus magyar hozzáállás, miszerint ha valakit, aki ellenkező nemű, megölelünk, vagy nyomunk az arcára egy puszit, akkor máris szövögetjük a jó kis összeesküvés elméleteket, hogy biztos van a háttérben több is.

Ezt én szánalmasnak tartom.

Sajnálom, hogy nálad a barátság kimerül a beszélgetésben, de nekem és a barátaimnak fontos a testi kontaktus is és ugyanúgy, ahogy anyukámat is megölelem néha, úgy a hozzám közelálló barátaimat is.

Nem tudom, hogy ebből hogy lehet szexre asszociálni, de a te szegénységi bizonyítványod állítod ki ezzel.

Ezek szerint biztos anyámra is gerjedek...pfff...

A legjobb barátom is számomra olyan mint egy testvér (sőt, a saját öcsémmel közelről sincs olyan jó kapcsolatom, mint vele) és igen, meg szoktam ölelni, meg puszilni, mert szeretem őt.

Ezek a szeretet kinyílvánítások számomra természetes dolgok és szerencsére a baráti köröm és a párom is elég intelligensek ahhoz, hogy ne lássanak bele semmi többet.

A hozzád hasonló érzelem szegény embereket, akiknek minden testi kontaktusról, még egy ártatlan baráti ölelésről is a d*gás jut eszetekbe, csak szánni tudlak.

L/24

2011. nov. 11. 18:31
 37/41 anonim ***** válasza:
Együtt laktok?
2011. nov. 11. 18:45
 38/41 A kérdező kommentje:
Igen, együtt, már rég óta.
2011. nov. 11. 21:22
 39/41 anonim ***** válasza:
Na mi történt?
2015. máj. 29. 02:36
 40/41 anonim ***** válasza:
5 éve....azóta?
2016. júl. 3. 09:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!