Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apám szerint miért a munka az...

Apám szerint miért a munka az első? Én jó szülő leszek akkor ha az ellentétjét csinálom annak amit a szüleim velem tettek?

Figyelt kérdés
Én nem tagadom ha szégyen ha nem, én utálok dolgozni, és mások elvárásainak megfelelni, imádok szórakozni, enni, pénzt költeni, és szexelni. Szüleim pont az ellentétje ennek. Munka náluk az első és nagyon szigorúak én világ életemben más voltam. Ha a szüleim ilyenek én hogyhogy más ember lettem? Örülök neki, mert én sose fogom a gyerekemet bántani ha rossz jegyet hozz haza, nem fogom sose bántani, hiába azt a mintát tapasztaltam én, igyekszek nem munkamániás, vissza fogott, boldogtalan embert nevelni majd a gyerekemből. Fogok neki zsebpénzt is adni majd, én sose kaptam, nem fogom neki tiltani a cigit, piát, fiúzást, csajozást. El fogom engedni bulizni.

márc. 12. 08:16
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
83%

Hány éves is vagy? 12? 15?


Jelenleg azt látod, hogy a szüleid dolgoznak, mint a güzű, azért, hogy te tudj bulizni, szórakozni, dugni... Na, persze ezért elvárnak tőled némi tiszteletet, amitől te korlátozva érzed a jogaidat, és duzzogsz a szobádba, és kortársaid tiktokjait nézed, mert ők olyan szabadok, azt csinálnak amit akarnak... De, ha elzárják a pénzcsapot szerinted mi fog történni? Miből lesz pénzed szórakozni?

Igen, 10+ évesen mindenki másképp akarja csinálni, mint ahogy a szülei... Eltervezik, hogy ha gyerekei lesznek, akkor mindent másképp csinálnak majd. Buli, cigi, pia, mindent szabad a gyereknek... Hát szivem, felnőtt egy ilyen generáció, nézd csak meg, milyenek lettek. Az egyik fele azt se tudja, hogy milyen nemhez tartozik, aztán csodálkozunk, hogy sorra akasztják magukat, a másik fele meg, ha még él a drogoktól ott fetreng valahol a sikátorban, vagy ostoba tiktok videókat készít, mert azt hiszi, hogy úgy menő és boldog... Aztán kilép a kamera mögül a valóságba és észreveszi a saját nyomorát és szemenköpi az olyan szüleit, amilyen te is vagy, mert képtelen volt normális életre nevelni a gyerekét...

márc. 12. 09:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/24 anonim ***** válasza:
92%
Érdemes megtalálni az arany középutat. Mi a férjemmel nagyon jó példa vagyunk. Nálunk Anyukám engedte hogy bulizzak, adott is pénzt, szinte mindent megkaptam gyerekkoromban amit akartam, de mellette volt szigor is, elvárások, következmények. A férjeméknél viszont kb semminek nem volt következménye, Anyukája mindent rájuk hagyott, főleg a hugára, hát had ne mondjam milyen ember lett belőle
márc. 12. 09:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/24 anonim ***** válasza:
27%

A kapitalizmus egyik hozadéka, hogy a kisember is csak azt tartja értékesnek (tárgyat, tevékenységet, stb), aminek pénzben mérhető értéke van.


Pedig pl egy egyszerű kis díszítés, egy kis foglalkozás a gyerekkel, vagy bármi más hasonló is fontos lenne a kiegyensúlyozott mindennapi életben.


Elméletileg azért csinálunk mindent, s azért működik a világ úgy ahogy, hogy NEKÜNK minél jobb legyen, nem fordítva. A gazdaság nem szomorkodik el azon, ha nem pörög, ellenben az emberek jóllétét negatívan befolyásolja az, hogy miután hazaesnek a munkából, semmi olyanra sincs idő, amit szeretnének csinálni.

márc. 12. 11:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
A munka kérdésre válaszolva, ahhoz olyan szakma is kell, hogy az ember megtehesse azt, hogy többet legyen a családjával, mint a munkahelyen. Nem lehetetlen, csak tudatosan úgy kell építeni az életed.
márc. 12. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Elárulok egy hatalmas titkot: a legtobb ember ugyanugy szeretne enni, inni, bulizni, dugni, és szorni a pénzt.

Csakhogy saját pénzből nem sok van, másét meg nem illik/ajánlott/illegális elszórni.

Nyilvan sem a szabad sem a szigorú veglet se jó, de egy kamasznak hiaba magyarazod hogy a villanyszamla kifizetése fontosabb mint szombat este hányásig inni...

márc. 12. 11:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/24 anonim ***** válasza:
13%

11


Akkor azért vannak tele a kocsmák öreg alkeszokkal, a panelok környéke mindenbe belekötő "térfigyelőkamera" semmirekellőkkel, a lakások bántalmazó, agresszív állatokkal, a közösségi média meg mindenkit utáló nyugdíjasokkal, mert őket a szüleik, a katonaság, meg még mit tudom én milyen másik "felfele nyal, lefelé tapos" elven működő közösség olyan jól nevel?


Köszönöm.


Mielőtt meg engem is el akarsz hitetleníteni, mondván, hogy biztos csak egy hülyegyerek vagyok: 23 éves vagyok.


A legtöbb roszzindulatot meg nem a TikTok-on zenére tátogó, like-okat gyűjtő tiniktől látom, akik szépen élik a kis életüket, hanem a nyugdíjasoktól. Hogy nekük minden jár, csak mert öregebbek, hogy ők nem hajlandóak semmihez sem alkalmazkodni, hogy ők mindenkit gyűlölnek aki más mint ők (külföldi, meleg, stb), hogy ők jobban tudják hány gyerek, milyen munka meg még mit tudom én mi kell másoknak.

Mondanám hogy várom, hogy ez a generáció haljon ki végre, hogy legyen a világ kicsit jobb, csak az után lassan már az én szüleim jönnének...

márc. 12. 11:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/24 anonim ***** válasza:
21%

Az, hogy valami(valaki) jó vagy rossz, az nem önmagából fakad, hanem az elérendő cél megvalíósításának hatékonyságáról.


Aki szerint a munka mindenek előtti, könnyen egy alávetett beállítódású szolgalelket nevel a gyerekéből, akit könnyű lesz kihasználni.


Nyilván egy lusta disznó állapot elérése sem lehet cél, de én inkább az életben való érvényesülés megtanítását preferálnám, nem az alárendelt attitűdöt.

márc. 12. 11:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/24 A kérdező kommentje:
17: igazad van amugy.
márc. 12. 11:31
 19/24 anonim ***** válasza:
77%

"Mielőtt meg engem is el akarsz hitetleníteni, mondván, hogy biztos csak egy hülyegyerek vagyok: 23 éves vagyok."Pont ebből látszik, hogy még az vagy.


Megsúgom, te semmivel sem leszel jobb, vagy másabb mint, a most oly annyira lenézett korosztály..


Ők is voltak fiatalok, akik teljesen más életkörülmények között, teljesen más kulturális neveltetésben, felfogásban és jövőbeli elképzeléssel nőttek fel.

Te már másban nőttél fel, én is másban hozzád képest, pedig csak 10+ év van közöttük.

Te sem leszel jobb, én sem leszek jobb idősebb korban..bármennyire is szeretnéd azt hinni.

23 évesen az ember még annyira másképp gondolkodik mint 30 felett, és az évek múlásával, ahogy az élet tapasztalatok gyűlnek, megint másképp. Mások lesznek a fontos dolgok, az értékek, a prioritások. Mások lesznek a rigolyák, és hidd el te is majd megakarod majd mondani a fiatalabbnak a tutit.

Ezzel nem azt mondom, hogy nincs igazság abban amit írsz az idősebb generációval kapcsolatban. Csak mindennek meg van a miértje, és lehet később sokkal jobban meg tudod majd érteni a másik generációt, mint most, ami még mindig nem egyenlő azzal, hogy egyet is tudsz/fogsz majd érteni.


Egyszer te leszel az, akit most annyira utálsz, és tele lesz a világ olyanokkal mint most te. Az élet örök körforgása.

márc. 12. 14:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/24 anonim ***** válasza:
51%

Ha gyereket akarsz valahol az aranyközéputat kell eltalálni.


És az életre kell nevelni, nem arra, hogy szolga legyen.

Pl hiába lesz kitűnő tanuló, nem ezen múlik a sikeresség.

És az egyensúlyt kell neki megtanítani, hogy arra törekedjen.

A szocializáció és pihenés, feltöltődés is ugyanolyan fontos, mint a tanulás/munka.


Nálunk a szüleim nem voltak szigorúak, de az egész életük a pénzen való rettegésből állt.

Költeni nem akartak soha semmire, csak spórolni.

Nem értik, hogy a fogyasztói társadalomban nem hagyják, hogy spórolj, ha megvonsz magadtól mindent, akkor az infláció megeszi a pénzedet.

És nem éltél semmit.

Ettől még nem kell felelőtlenül költekezni, anyám akkor vesz már csak magára bugyit, ha elszakad, szétmossa.

Apám egész életében csak dolgozott, és mire vitte?Van egy háza, de kb ennyi, nem élt semmit, fáj mindene.

Egy hobbijuk nem volt soha, szabadidejükben isznak, ennyi az életük.


Ezzel én se tudtam azonosulni.

Húgom viszont nagyon költekező, egyáltalán nem nézi meg mire költ, képes megvenni a legdrágább telót hitelre.


Én próbálom az aranyközéputat megtalálni, és nem veszek olyan dolgot, amit nem engedhetek meg magamnak, vagy szükségtelen.

márc. 12. 14:48
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!