Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Utálom azt a szintet amilyen...

Utálom azt a szintet amilyen szintű, gondolkozású és végzettségű családból jövök, valaki érez még itt rajtam kívül így?

Figyelt kérdés
Tájékozatlan, sorozatos rossz döntést hozó, gyereknevelési hibákat halmozó szülőkkel 'áldott' meg a sors.. Ennek a saját dolgaimra is voltak/vannak negatív hatásai. Utálom hogy ilyenek.

2014. máj. 9. 20:37
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
mellesleg pár éve botrányos módon elváltak
2014. máj. 9. 20:38
 2/16 A kérdező kommentje:
persze másnak orvos szülő jutott.. vagy mérnök vagy tanár stb. Legalább értelmiségi.
2014. máj. 9. 20:46
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Én magammal megbeszéltem,hogy OK nekem ezt hozta a Mikulás.Próbálom nem emészteni magam ilyen apróságon,majd a saját gyerekeimnek megpróbálok jobbat és többet nyújtani.
2014. máj. 9. 20:51
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Nincs mindenkinek, a te értelmezésed szerint értelmiségi szülei. Én első gyerek vagyok, rajtam gyakoroltak, ahogy gondolom, te is az első gyerekük vagy. Te pl. úgy születtél, hogy beszéltél? Gépeztél? Autótvezettél? ...

Nem. Mindenkinek valahol el kell kezdeni.

Beszélj a szüleidnek, a negatívumokról, próbáljatok változtatni.

Ezzel eddig, annyi előnyöd van, ha gyereked lesz, már tudod mit ne csinálj.

2014. máj. 9. 20:53
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Megértelek, az én családom is ilyen, ráadásul mélységesen elítélik és lenézik azt, aki jobb náluk, mert hogy mire vannak olyan nagyra magukkal a tanult emberek, a kétkezi munka többet ér. Persze, de egyikük sem ács vagy vízvezeték szerelő, mindegyiknek valami herelógató, szart sem érő munkája van, otthon meg piálnak a tv előtt és osztják az észt. Már kicsi koromban el akarták nyomni bennem a vágyat, hogy tanulhassak és többre vigyem, mert mi az hogy szégyellem a gyökereimet és nem elég az az életszínvonal amit ők nyújtani tudnak, és különben is, én szüljek, az a dolgom, nem a karrierépítés. Az a nagy büdös helyzet, hogy az ilyen primitív emberek nem gondolják meg, hogy lesz-e mit nyújtaniuk a gyereküknek, csak hajtják őket az eszetlen ösztönök. Biztos lesz aki lehurrog meg lepontoz, de szerintem ez a szint nem sokkal különb az állatnál.
2014. máj. 9. 20:53
 6/16 anonim ***** válasza:
95%

Önmagában az értelmiségi is lehet primitív, sok ilyennel találkoztam.

De ha látod a hibáikat, akkor fordítsd a javadra, legyél más, neveld máshogy a gyerekeidet.

2014. máj. 9. 20:59
 7/16 anonim ***** válasza:
44%
Hogy én mennyi értelmiségi alkoholistát, agresszív állatot ismerek...
2014. máj. 9. 21:07
 8/16 anonim ***** válasza:
88%
Édesanyám egy ritka okos jogász volt, az apám pedig egy milliárdos vállalkozó. Anyám e szeretője volt 2 évig, míg terhes lett velem. Apám egy percig nem foglalkozott velem, anyám depressziós és alkoholista lett. Megnyugodtál, nemcsak a tanulatlan emberek rontják el maguk és más életét.
2014. máj. 9. 21:30
 9/16 anonim ***** válasza:

Mindig kiakadok, amikor egy szerintem hatalmas problémára azt a megoldást javasolják nekem, hogy "fogadd el, úgyse tudsz rajta változtatni"

No de azon, hogy kik hoztak világra az tényleg nem megváltoztatható. Így aztán ezt a szemét dolgot tudom neked javasolni.

Meg, hogy igazából a kérdésre válaszoljak, igen, sokan vannak ezzel így. Ahogy én látom, a legtöbb embernek nem okos, szép, gazdag, laza, jófej ésatöbbi szülő jutott, de egy bizonyos érettség után rájövünk, hogy nem ők a fontosak, hanem mi. A mi teljesítményünk és értékeink.

Talán még az is fontos, hogy figyelj oda arra, mikor velük vagy, hogy szeretnek-e, mik az ő értékeik, mert van nekik. És ezt szeresd bennük!

2014. máj. 9. 21:43
 10/16 anonim ***** válasza:
Együtt tudok érezni. Az én szüleim ugyan nem buták, na de nem is értelmiségik. De ez végül is nekem mindegy. A fő bajom velük az, hogy úgy érzem, egyszerűen nem szeretnek. Anyám állandóan elutasít, semmivel se mehetek már oda hozzá, apám meg sose törődött velem. Ráadásul rá vagyok kényszerítve, hogy velük éljek, mert még nem építettem föl semmit az életben, amire támaszkodhatnék. Úgyhogy én azokat a családokat irigylem, ahol megértőek és elfogadóak és nem olyanokon szakad el a cérna és lesznek vérre menő balhék, hogy este 10-kor még nem alszok, vagy mert megkérem a nemtörődöm apámat, hogy ne ordíttassa a zenét, amikor tanulok és figyelnem kell. Nagyon rosszul érzem magam itthon, mert nem tudok velük megbeszélni semmit. De ha már nem beszélnek velem, akkor legalább ne telepedjenek rám, mert a feltétlen tiszteletet azt persze elvárják.
2014. máj. 9. 22:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!