Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat

A kérdés

Miért nincs minden gyereknek egyenlő döntési lehetősége?

Ha valaki Jehova Tanúi családba születik nincs is lehetősége dönteni. Csecsemő korától kezdve ha akarja ha nem járnia kell az összejöveteleikre. Ránk van erőltetve. Nem engedik hogy otthon maradjunk vagy máshol legyünk addig. Ránk van erőltetve a Jehova Tanúi társaság köteleznek minket a szülők hogy csak olyan emberek lehetnek a barátaink. Elveszik a gyerekkorunk mert nem lehetnek barátaink az iskolából sem. És mire felnőttek leszünk undorodni fogunk az egésztől és ha elmenekülünk ez miatt hazulról a szüleink helyettünk őket választják. A kormány miért nem tiltja be ezt a vallást? Nem normális dolog hogy a szülők eldobjak ez miatt felnőtt korukban a gyerekeket és hogy elveszik a gyerekkorukat

  jan. 1. 20:56  Privát üzenet  

A válaszok
1 2 3 4

Ezek tényleg elmebetegek. Hozzánk gyerekkel csöngetnek be. Szegény kislány kérdezi tőlem, hogy "hogy szólíthatom?"

Annyira sajnáltam. Úgy öltöztetik, mintha a múlt században élnénk. Agymosott mind. Úgy mosolyognak, mint akiknek nincs ki mind a négy kereke. Utálom ezt az ájtatos képet. Én hiszek Istenben. De ezektől irtózom.A válasz 97%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 57%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/36Időpont jan. 1. 21:06 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Előre leszögezem, hogy nem vagyok vallásos

De mindenkinek joga van a sajátjához, ha azzal másoknak nem okoz kárt, a szüleidnek is, ha nem tetszik 18 évesen abbahagyod a templomba járást

És nem, az, hogy unalmas templomba járni ill. nem padizhatsz 14 évesen nem károkozásA válasz 18%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/36Időpont jan. 1. 21:06 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Azért, mert egy gyerek nem cselekvőgépes

A válasz 13%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/36Időpont jan. 1. 21:09 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Az a legnagyobb probléma, ahogy írtam is, hogyha 18 éves korától abbahagyja és nem jár, elkoltozik, a szülő ki fogja tagadni amiért nem azt az utat választotta amit ő. És itt nem arról van szó főként hogy 14 éves korban pasizhat e. Hanem hogy a külvilággal nem ápolhat szoros kapcsolatot, a szülők csak a Jehova Tanúi barátokat engedélyezik.

# 4/36Időpont jan. 1. 21:12 Privát üzenet
Rám még ütlegelve sem tudták rám eröltetni a vallásukat,semmilyen vallásban nem hiszek,csak magamban a gyerekeimet is ova intettem mindentől ami a vallásokhoz hozzá köthető. Én szerencsére le tudtam lépni hamar ebből a közegből,nem mindenki szerencsés.

A válasz 71%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 60%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/36Időpont jan. 1. 21:14 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Kormány nem tiltja be jo okkal,mert a vallással lehet tömegeket hülyiteni,aki nem biztos annak kell vmi amiben hisz külső na ezeket meghülyitik ezzel..

A válasz 68%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 60%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/36Időpont jan. 1. 21:17 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Minden vallási fanatikus ostoba. Ha a szüleid a vallásukat választják helyetted, akkor nagyon rossz emberek, akik meg se érdemlik, hogy egy normális gyerekük legyen.


Elhiszem, hogy fáj, mert az én fiatal koromban is voltak hasonló élmények, pedig a szüleim csak katolikusok. Beirattak hittan órára gyerek koromban, azt meg se kérdezték, hogy akarok-e járni, érdekel-e a dolog. A tinédzser éveim elejére már meggyőződéses ateista voltam, de anyám ragaszkodott ahhoz, hogy templomba menjek vele minden vasárnap. Rengeteget veszekedünk és az öngyilkosság gondolata is megfordult a fejemben. Csak azután hagyott békén a vallásmániájával, hogy betöltöttem a tizennyolcat. Azóta se tudtam neki megbocsátani, hogy elrabolt egy részt a gyerekkoromból és olyan dolgokat erőltetett rám, amikkel sose értettem egyet. :(

Mondjuk ő legalább képes volt beletörődni abba, hogy felnőttként az ateizmust és a teljes vallástalanságot választom, mégha nem is örül neki.A válasz 69%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 77%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/36Időpont jan. 1. 21:19 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Nem volt jó a gyerekkorod kérdező?

Én gyerekápoló vagyok. Képzeld el azt a helyzetet amikor egy 9 éves kislány a szemed láttára hal meg, mert a jehova szülei a vallásukra hivatkozva visszautasítják a vérkészítmény adását... És igen, megtehetik.

Volt jehova osztálytársam is. Egy szociális analfabéta volt szerencsétlen, 18 éves korában elhúzott otthonról és soha többet nem ment haza.

De a szememben a vallási alapú körülmetélés sem elfogadható.

Én betiltanám a gyerek legalább 14 éves koráig a drasztikus vallásos nevelést. Irányt lehet adni, de ilyen szinten beleavatkozni az életébe és a jövőjébe, nem normális.A válasz 79%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 77%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/36Időpont jan. 1. 21:42 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Az élet sajnos igazságtalan. Azt sem kérdezi meg senki a gyerektől, óhajt-e alkoholista szülőket, vagy hogy mi a véleménye arról, ha az anyja havonta új pasast költoztet a nyakára. Elhiszem, hogy vacak, de a hülyeséget nem lehet betiltani.

Ha ennyire utálod, csak arra kell odafigyelned, hogy rád ne tudják kényszeríteni a keresztelkedést. Ha nem keresztelkedsz meg, akkor nyugodtan elhagyhatod a vallást, a szüleid szóba állhatnak veled utána is, kiközösíteni ugyanis nem tudnak olyat, aki hivatalosan be sem lépett. De ezt elvileg neked is tudnod kell.

Amit viszont betiltanék, az a kiskorúak belekeresztelése ebbe a szektába. Rémes, hogy akár 9-10 éveseket is rávesznek, akik aztán egész életükben viselhetik ennek a terhét. Nagykorú emberek úgy cseszik el az életüket, ahogy akarják, a gyerekkeresztséget ebben az esetben viszont államilag betiltanám.A válasz 88%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 82%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/36Időpont jan. 1. 21:47 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Előző, ez konkrétan hazugság! Egy mondat ebből a hosszú jogszabályból: " amennyiben a korlátozottan cselekvőképes, illetve a cselekvőképtelen beteg helyett a törvényes képviselője, illetve a nyilatkozattételre jogosult hozzátartozó (ld. 1.2.2.) utasít vissza életfenntartó vagy életmentő beavatkozást, az ellátó intézménynek bírósághoz kell fordulnia a beleegyező nyilatkozat pótlásáért." [link]

A válasz 46%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 77%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/36Időpont jan. 1. 21:50 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Melyik a rosszabb egy gyereknek?
Szalagavatóra vagy sport VB döntőre kellene mennie a gyereknek?
Milyen érzés lehet megtudni egy gyereknek, hogy ezért született meg?
Apósomnak volt életbiztosítása, ilyenkor a gyereknek jár valami?
Szerintetek is sokkal több lehetősége van egy mai gyereknek nyelvet tanulni, mert ott a youtube, filmek, játékok stb?
A gyereknek van kötelessége/joga/lehetősége megvédeni az anyját, amikor őt (anyát) az apa a korával cukkolja, és vénasszonynak hívja társaságban? Vagy inkább ne szóljon bele?

Kérdések a Családi kapcsolatok rovatbólKérdések a Szülő-gyermek kapcsolat rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!