Akármi lehet. De szívvel kapcsolatos bármilyen szokatlan érzéssel érdemes orvoshoz fordulni, legalább megnyugszol. Stressztől simán lehet, de annyi minden mástól is.
2021. nov. 20. 12:01
2/8 A kérdező kommentje:
Utoljára 2 hete voltam kardiológusnál , volt 24/h ekg is , extraim voltak , csak egy ideje olvastan a pitvar fibrillációról , és aztán mintha nem is érzem , de mintha úgy tudnám hogy most remeg biztos - mert azt olvastam konkrétan nem lehet érezni , elketdtem járni pszichológushoz , de csak 2× voltam eddig.
2021. nov. 20. 12:06
3/8 anonim válasza:
Előfordul, hogy a pitvarfibrillációt érezni lehet. Ha furcsa remegő, vagy szívdobogás érzést érzel, ami zavar, kipróbálhatod a Valsalva-manővert, ami az esetek egy részében képes megszüntetni a fibrillációt. Ezt úgy kell csinálni, hogy a rekeszizmoddal elkezded kinyomni a levegőt, de közben a gégéddel nem engeded kiáramlani, és így tartod 1-2 másodpercig. Ugyanaz a mechanizmus, mint amit az ember a köhögés első pillanatában csinál, tehát tulajdonképpen köhöghetsz is helyette. Nem tudni nálad ennyiből, hogy valóban ritmuszavarod van, vagy pszichés eredetű az egész, mindenesetre ez a módszer segíthet mindkettőn, amennyiben elmulasztja a remegő érzést.
2021. nov. 26. 18:24
4/8 A kérdező kommentje:
3-as , neked van pitvarfibrillációd ?
2021. nov. 26. 19:41
5/8 anonim válasza:
Nem tudok róla, hogy lenne (bár nekem is volt egyszer 24 órás EKG-m, de semmi nem volt rajta), viszont tanultam róla az egyetemen, azért mondom ezeket. :D
2021. nov. 26. 22:12
6/8 A kérdező kommentje:
Orvos vagy ?
2021. nov. 26. 22:24
7/8 anonim válasza:
Még nem, végzős vagyok.
2021. nov. 26. 22:26
8/8 A kérdező kommentje:
Értem , tudod észrevettem egy érdekes dolgot , nem tudom van e ilyen , én úgy írnám le , ha feszült vagyok és ilyenkor a,légzésem is más akkor amikor nézem a pulzusom csinál olyat hogy felgyorsúl majd belassúl, ilyen többször volt utoljára ma , egy dologra illik rá , sinus aritmia, de csak akkor tudom ilyen jól érezhetőrn nem csak kicsit produkálni mikor tényleg feszűlt vagyok.
2 éve volt egy szívkatéteres műtétem, előtte sokszor volt ilyen, azóta viszont nem. Szeptemberben voltam utoljára kardiologusnal, akkor azt mondták minden rendben van.
Múlt hét óta viszont állva, melegben ülve nagyon erősen és gyorsan dobog; fekve nincs semmi gond....
Sziasztok!
23 éves vagyok, kb. egy hónapja történt velem az, hogy a szivem körül éles fájdalom volt, ezáltal bepánikoltam. Levegőt kapkodtam, a végtagjaim remegtek. Ezután valamennyire sikerült lenyugodnom, de féltem, hogy megint újra előjön ez az érzés.Előtte a...
1-1,5 hete érzem, hogy néha kihagy egyet a szívem és aztán egy nagyobbat dobban. Van, hogy sokszor egymás után, van hogy sokáig nem csinálja. Ma picit nyugisabb napom volt és ritkábban éreztem. Ez a hét viszonylag pörgős volt, és a tünetek egyik napról a másikra...
41 éves vagyok, kamionsofőr 15 éve. Az utóbbi időben marha sokat kellett idegeskednem, itthoni gondok, gyereknevelés, idős szülők, feleségem is gyengélkedik. Emellett heti 3 - 4 ezer km - t vezetek, napi 13 - 15 órát kell odafigyelnem, havi 7 - 10 napot vagyok itthon,...
Igen stresszes időszakon megyek keresztül, nyakamon vannak a vizsgáim, a szakmai gyakorlati helyem sincs még meg, a családi életem is botrány és elég sokat stresszelek többek között ezek miatt. 2017 szeptemberében szúrt a mellkasom, elmentem a háziorvoshoz, aki beutalt...
Hol is kezdjem..Par hete kezdtem erezni,mintha szurna a szivemnel.Csaladorvos felirt egy vitamiunt, az el is mulasztotta, majd elkuldott EKG-ra, ami lezajlott es csak parszor van egy icipici szunet de a doki aztmondta nem nagy para masnap jojjek be ultrahangra. Az is...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!