Hálapénz, borravaló. A kettő ugyanarra vonatkozik? Egyiket sem szabad adni?
Ez valóban nagyon durva volt: "Pont ez a vén kommunista nyugdíjas, régi rendszerben kinyalt seggű korosztály a legkorruptabb."
Jelzem, hogy négy nagyszülőmből már csak egy él, de mindegyiküket ismertem, valamint édesanyám is nyugdíjas korú már és egyikük sem volt kommunista, se kinyalt seggű, se korrupt! És most sem azok.
És én is rengeteg idős emberrel találkoztam és foglalkoztam, még sincsenek olyan tapasztalataim, mint neked...
Utolsó, egy részük. Próbálj meg nekik alkalmatlant adni jogsira, mert dementálódik, parkinsonos meg még ezer betegsége van... Hamar levetkőzik a cukiságot.
Vannak nagyon rendesek is, de nem szentek.
#17. Te szent vagy? Nem. Akkor? Ennyi.
Senki sem állította, hogy "szentek". Emberek. Ahogy te is!
#17. Próbáltad már nekik türelmesen elmagyarázni, hogy a betegségük miatt veszélybe sodorhatják magukat és másokat is és ezért muszáj ezt a döntést hozni, vagy te is egy olyan orvos vagy aki a páciens kezébe nyomja a papírokat, hogy aztán a szerencsétlen menjen útjára és azt se tudja, hogy mi baja? Ha sikerülne megértetni velük, hogy a biztonságuk érdekében történik és nem azért mert te vagy a nagy megmondóember, akkor nem hiszem, hogy annyit akadékoskodnának, amennyire te ezt előadod.
Sok idős beteget ítéltem 2-3-4 hetes ágynyugalomra a kertészkedési időszak közepén, az év azon szakaszán amikor volna mit kezdjenek az életükkel. Mindegyik aggódott, hogy mi lesz, de egyik sem kezdett el háborogni, mert el volt nekik magyarázva, hogy miért szükséges. Egyszer próbálj meg észérvekkel eléjük állni, lássuk hogyan reagálnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!