Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Az összes körmömből eltünt a...

Az összes körmömből eltünt a lunulla. Már egy jó ideje. És pár napja nem bírok menni annyira fáj a jobb combom de már a baloldali is és a láb újjaim is. Mi lehet a baj? Mennyek órvoshoz? És sokat fekszem álandóan fáradt vagyok.

Figyelt kérdés
Azt olvastam a neten hogy a lunula nem viccből van a körmeinkbe.
2023. jan. 29. 00:39
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:

Az anorexiás lány esetében lehet, hogy inkább az iskolapszichológusnak kellene szólni. Ha a szüleinek nem tűnik fel, hogy beteg a lányuk, és ő sem meri elmondani nekik, az nem véletlen.

A sulival kapcsolatban a magántanulói státuszt tényleg jó lenne elintézni, ha a tanulás megoldható. Olvass sokat regényeket is, jobban fejleszti a helyesírásodat, mint ha betanulnád a helyesírási szabályzatot.

Jobbulást!

2023. febr. 5. 08:44
 42/46 A kérdező kommentje:
Jóreggelt 8óra körül beszéltem anyával elmondtam neki és felhívta az anyukáját és azt mondta az anyukája hogy valóban elkezzdet fogyókurázni de milánoit meg leveseket megeszi csak keveset eszik belöle olyan ételeket mint sültkrumpli töltött comb göngyölt hus rántott szeletek ilyenek kerüli. De görög salátát egy nagy tányérral meg eszi hívott utána a barátnöm nem haragszik mert korházba vagyok de ha jobban leszek lejátszuk 🤣🤣🤣 ezt mondta xD meg hogy megérti hogy aggodom érte 5éves korunk óta vagyunk barátok. Csak a zsiros ételeket akarja kerülni és azért ment haza tölünk mikor rendeltem girosztálat mert azt nehéz lett volna megálnia hogy ne egyen belőle 😀 nem akar beteg lenni és tulzásba vinni a fogyást. Amit nem tud megálni hogy ne egyen belőle abbol eszik egy két kanállal de a girosztálat nem tudta volna megálni egy két kanálnal. Anyukája oda fográ figyelni. Hashajtót anxukája elvette tőle és apja nagyon kiborult. De mondtam anyának hogy mondja meg nekik hogy úgy oldjákmeg hogy ne veszekedéssel mert akkor rám fog haragudni és hálistennek úgy lett megoldva hogy jólegyen nem soká jönnek hozzám déligvan látogatás
2023. febr. 5. 10:14
 43/46 anonim ***** válasza:

#41.

Kamaszoknál a szülő az utolsó, akivel beszélnek, a legtöbb esetben, így nem biztos, hogy a szülő hibája. (Kamasz gyerekeim is vannak.)

Jól döntöttél, hogy elmondtad, most sokat segítettél. Sajnos a legtöbb ilyen esetben a beteg nem ismeri fel, hogy bajban van, és tagad.

Most már jó kezekben lesz.

Ma mi volt az ebéd? Jobban vagy? Fájdalmak?

Kedves G!

Fantasztikus egy csaj vagy! Nagyon egyre jár az eszünk! Minden szavaddal egyetértek! (És igen, én is szeretem az összes csokit!)

T. (Szintén nő)

2023. febr. 5. 14:31
 44/46 A kérdező kommentje:

Igen pont ezt mondta anyukám is hogy örül annak hogy én megosztokvele mindent mert a barátnöm beteg is lehetne ha nem szoltam volna időbe. Borsóleves meg paradicsomos husgombóc krumplival. De ezt pont nem szeretem a levest ettem meg én soskátakartam volna enni szeretem és holnap anya hoz nekem nagyon szeretem a soskat. De van egy érzésem hogy a barátnőm nem fog leálni a fogyással. Szerintetek sok a 3szelet pizza egy napra? Már mint hogy egész nap csap 3 szelet pízza az sok vagy kevés? Mert a barátnőm anyukája holnap pizzát fog csinálni és mondtam neki egyenbelőle de azt mondta bíztos hogy nem mert abba sok a kaloria. Mondtam neki akkor semmit ne egyél holnap csak 3szelet pizzat egésznapra az nem sok úgyis le mozogja. Azt mondta hülye vagyok 😅.

Igen anyának említettem a magán tanulot azt mondta ez még ráir mert nem mostanába lessz a napja annak hogy engem hazaengednek a crp eredményem se lett jó valamiből sok van vagy kevés nem tudom pontosan és ma már megint fájtak a lábaim kellet csinálni a pipa spiccet és a lábfejem fájt húzodott. Van itt egy ápolonő nagyon kedves mindig kérdezi tőlem hogy érzem magamat szükségem e van valamire a püféből es egy másik apolo nő álandoan mondja neki jaj .... nem merek nevet írni akkor mondom ezt mondja neki.... kicsit pörgessük már fel magunkat a kettes szobába kikel cserélni az infuziot és a beteg távozik lekel szedni az ágynemüt. Olyan egy bunkó egy nő mert kell több ember füle hallatára ezt csinálnia??? Olyan kellemetlenül eset mikor hallottam nem tetszet nekem. Legszivesebben úgy megmondtam volna a magamét ezt mondtam volna... jaj mert te mért kapod a fizetést nem úgyan ezekért akkor tedd magad hasznossá és csináldneg ne fönökösködj. Nérges vagyok alra a nőre. És ez a nő a többi gyerekkel sem kedves pedig itt gyerekek vannak melletem lévő szobába egy kislány van 11 éves meg rajta kivül még 3man ebbe a szobába én meg egy másik azis 15 éves. Nemértem mért kell így viselkednie. Holnap ha vizitlesz megmondom a doktornak ennyi nem szabad senkit megalázni még gyerekek elöt sem. És ha itt lettek volna pont apáék?? Akkor az ápolo nő milyen kellemetlenül eshetett volna már neki.

Jobban vagyok annyi hogy ma sokat aludtam és fájtak a lábaim és asszem valamér volt hőemelkedés de nem fáj a torkom. És ti hogy vagytok?

2023. febr. 5. 19:40
 45/46 anonim ***** válasza:

G vagyok, sajnálom, hogy ma csak ilyen későn tudtam jönni.

Fel vagyok háborodva, hogy lehet ilyen bunkó egy nővér?????? Annyi empátia sincs benne, mint egy ajtófélfában. Gondolom ő az, aki rángat, hogyan tartsad a kezed vagy a lábad. Besavanyodott pitsa, rajtatok éli ki az otthoni frusztrációit. Mondd el ezt anyának is, meg a dokinak is, hogy ez a nő milyen megalázóan beszél rólatok-veletek. Ez teljesen nem normális.

Most nem értek egyet anyuddal. Sajnos, ha rossz a CRP, akkor valóban nem mostanában fogsz hazamenni, de éppen ezért lenne jó, ha tarthatnád a tanulást. Az agy "edzése" legalább olyan fontos, mint az izmoké. Most, hogy beteg vagy, az izmok edzése nem lehetséges, de éppen ezért fontos a mentális karbantartás, az agyi aktivitás, az, hogy ne tompuljunk el a nagy semmittevésben. És a későbbi haszon, hogy nem kellene évet ismételni, ha tanulhatnál bent a kórházban is. Persze, anyud és apud a főnök, de beteg-pszichológiai okok miatt is jobb, ha a beteg legalább agyilag nagyon aktiv. És erre duplán jó ok lenne a tanulás, amennyire lehetséges igy, az ágyban.

Az alvás fél gyógyulás, az jó, ha tudsz aludni. A fájdalom sajnos vissza-vissza fog térni, de remélhetőleg nem az az elviselhetetlen nagy baj. A hőemelkedés sajnos része a csontvelő gyulladásnak. De az jó, hogy nincs magas lázad. Az antibiotikumból nagy adagot kapsz még. Holnaptól készülj sok-sok egyéb vizsgálatra. Ne légy dühös a dokira, aki ezzel "kínoz". Inkább próbálj kérdezni, hátha magyaráznak, hogy mi mit mutat meg, miben segit, hogyan működik, szerintem érdekes. Igaz, a személyzet nem mindenhol a legjobb. De ismertem egy akkor 8éves kislányt (ma már vagy 30valamennyi), aki azért lett gyerekorvos, mert mindig kérdezősködött, figyelt, tanult, aztán amikor meggyógyult, és odajutott a tanulásban, akkor kitalálta, hogy ő is doki lesz, és olyan, mint akik őt is kezelték. Ő leukémiás volt. (Saját bevallása szerint napi 2000 NE vitamin D-t szed azóta is minden nap, hogy ne is jöjjön vissza. És nem, nem a D vitamin gyógyitotta meg, hanem a kemo és a csontvelő átültetés, de a D vitamin segiti őt, hogy maradjon is gyógyult állapotban. Én is rák-megelőző-állapot-túlélő vagyok. Nekem 1000 NE a napi adagom, doki irja fel, receptre, megannyi más dilibogyó mellé.)

A barátnődnek kereshetnél olyan cikket, ami azt taglalja, hogy az ilyen beteges módon fogyókúrázó lányok hogyan és miért válnak esetleg visszafordíthatatlanul beteggé. Talán elgondolkodna rajta. De tényleg, szerinted ő kövér? 150 centis és 150 kiló? Nem hiszem. Inkább próbáld meg rábeszélni, hogy izmos legyen inkább, mint túl sovány. Az izmos lányok szépek, sokkal szebbek, mint a csont és bőr lányok. Az esztelen fogyózás eltünteti a melleit is, a fiúk azt hiszik majd, hogy két pattanás 😂

Ha pedig tényleg duci lett valami miatt, akkor kérjen a dokitól pajzsmirigy és egyéb vérvizsgálatokat, mert az akaratlan hízást okozhatja nagyon sok minden. De a hashajtózással (és ha azt csinálná, akkor a hánytatással) csak súlyos betegséget csinál magának. Komolyan. Ha ezt igy elmondod neki, akkor talán megbocsájtja, hogy elmondtad anyudnak, és talán megérti, hogy csak aggódtál miatta, hogy jót akartál neki.

Mennem kell most, remélem, holnap jó napod lesz, sok vizsgálattal, sok információval a vizsgálatokról, és a lehetőségekhez képest jobban leszel, jobban mint ma ❤️

2023. febr. 5. 21:09
 46/46 anonim ***** válasza:

Hogy vagy, kérdező? Mondtak valami újat a dokik?

Remélem, hogy csináltak egy csomó vizsgálatot, és van pontosabb diagnózis, amivel elindulhat a személyre szabott kezelés és mielőbbi javulás.

Gondolok rád, sok szeretettel ❤️

G

2023. febr. 7. 04:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!