Bogival kérdése:
Láz, mit tegyek?
Figyelt kérdés
Ma reggel nem voltam jól, rázott a hideg megmértem a lázam digitálissal hónajban és 37.6 volt aztán higanyossal is de az meg 38.3 at mutatott melyik lehet a jó eredmény és miért leszek ilyen hirtelen lázas?máj. 4. 14:28
1/6 A kérdező kommentje:
Ja és azóta megint megmértem mindkettővel és a digitális 38.4-et a higanyos meg a 38.8-et mutatott, lázcsillapítót vettem be de meg egyenlőre semmi
máj. 4. 14:37
2/6 anonim 

válasza:

A higanyos a megbízhatóbb. Digitálissal nem is lehet hónaljban lázat mérni, mert kell 10 perc, mire a hónalj szorítás hatására eléri a hőmérséklet maximumot, viszont a digitális mérési ideje addigra rég lejár. Vagy szájban kell mérni, vagy előtte legalább 5 percig szorítani a hónaljat, és utána betenni a digitális lázmérőt. Akkor is lehet fél fok különbség.
Jobbulást!
3/6 anonim 

válasza:

Hat mit. Vegyel be gyogyszert, pihenj. Igyal teat.
Most lettel beteg, ennyi.
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek
máj. 4. 14:52
5/6 anonim 

válasza:

Emiatt ne borulj ki ez gyenge láz, mindenkivel megesik. Vegyél be gyógyszert, ennyi.
6/6 anonim 

válasza:

Pihenj, igyál sokat, ha már nem bírod a lázat akkor vegyél be lázcsillapítót.
Ha lázcsillapító hatására sem csökken a láz, esetleg emelkedik rásegíthetsz hűtőborogatással is (ne a csuklóra, bokára tegyél vizes ruhát hanem törzsed és combod csavard be szobahőmérsékletű vízzel).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!