Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » V/M alakú férfias kopaszodás...

V/M alakú férfias kopaszodás ellen mit lehet tenni, fiatalon?

Figyelt kérdés
19 éves vagyok és egyre jobban húzódik hátra a hajvonalam, pihe hajszálak vannak a kopasz folton de nagyon picik, bőrgyógyász azt mondta nincs rá mód vissza növeszteni, valakinek bevált valami? Dermaroll, Minoxidil, finasterid vagy valami?

okt. 28. 17:19
 1/9 anonim ***** válasza:
40%
Semmit, ez a magas tesztoszteronszint következménye. (Ami müködhetne, ha kiherélnek, de ez nem hiszem, hogy megfelelnek neked)
okt. 28. 17:38
 2/9 Enola8 ***** válasza:
Semmit. Letolod nullással :) Férjem kb 21-22 éves kora óta kopasz, pont ez miatt.
okt. 30. 11:31
 3/9 anonim ***** válasza:

Nézesd meg hogy mi az oka, ha érdekel.

Ha DHT akkor egyértelműen finaszteridre van szükséged.

Visszanöveszteni elvesztett hajat kvázi lehetetlen, a finaszterid talán meg tudja oldani, de hosszú távon a hajbeültetés a megoldás.

Vagy: Anit a 2-es írt.

okt. 30. 22:14
 4/9 anonim válasza:
100%

Hajbeültetés vagy paróka.

Másnak semmi értelme. Én is végig mentem ezen. Minoxidil, dermaroller, stb. Azzal értem el sikereket, de kb. csak lassítottam a folyamatot. Illetve már rohadt idegesítő volt ennek szentelni az életem: mikor dermarollerezzek, minoxidil, mentaolaj... Jajj az épp erős szagú, azt csak akkor, ha nem megyek sehova. Jajj, most nem csinálom, mert jó lenne edzeni még, majd utána.

Már ez irányította az életem. Inkább edzek most és kopasz lettem. Ez van. De boldogabb. Szerencsére van egy feleségem, aki tökéletesen tojik rá.

Érzem a frusztrációt, mert ma napig bennem van, de lehet egy paróka lesz a megoldás nekem, divatos néven Hair System. De most félretettem a témát.

okt. 31. 15:46
 5/9 anonim ***** válasza:

Minoxidil, finasteride más nem működik, illetve ezek sem biztosan.

És ez nem a magas tesztoszteron szint következménye hanem DHT (túl)érzékenység miatt van. Ettől még akár lehet alacsony is a tesztoszteron szinted. Genetikailag öröklött a dolog, ráadásul anyai ágon.

Szopás, el kell fogadni a dolgot, talán hajbeültetést megpróbálhatod, hátha segít.

nov. 2. 22:04
 6/9 anonim ***** válasza:
Nekem úgy 27 felett kezdett el megjelenni a retteget M alakú kopaszodás. Összespóroltam egy hajbeültetésre valót, azóta rendben van.
nov. 3. 14:14
 7/9 anonim ***** válasza:
Serdülés előtti kasztrálás. Bár szerintem a szex többet ér mint a haj.
nov. 5. 14:10
 8/9 nopeman114 válasza:

Na akkor most kommentek közt először írok hasznosat.

Van egy rossz hírem. Ha már 19 évesen előjött az m alak, az azt jelenti, hogy erős genetikai hajlamod van a hajhullásra. A jó hir viszont, hogy ezt hamar realizáltad és vannak rá kezelések.

Fentebb már említették a minoxidilt és a finaszteridet. Ezekkel jó ha megbarátkozol, mert ezek a legbeváltabb módjai a hajhullás kezelésének. De van sok más cucc, amivel minoxidil és finaszterid MELLETT tudod segíteni a haj növekedéses. Ketakonozol sampon az egyik, ez topikálisan zavarja a DHT által promitált sejtviselkedéseket. Tudsz dermastampert vagy micro needleinget használni. Ezek 5000-20000ft ért mennek, de meg kell tanulnod higénikusan tartani őket. Van a topikális valproinsav, ami nagyon ritka és nehéz előállítani, de működik több kutatás és egyényi vélemény alapján, én is most rendeltem Indiából. Vannak még különféle olajok amik segíthetnek, például a hagyma olaj statisztikailag szignifikáns mértékben mutatott már hajnövekedést, azt is használom. Van az ru55405 és egy másik molekula amire nem emlékszem, ezek topikálisan applikálhatóak. Van továbbá a dutaszterid ami, olyan mint a finaszterid csak kicsit jobban működik, én azt használnám. Van még a hajbeültetés, ha rossz a helyzet. Én azt is be próbálnám, ha több évre levetítes az árát nem olyan rossz és cserébe lesz szép hajad.

nov. 28. 02:15
 9/9 nopeman114 válasza:
Fáradt vagyok bocsi a typok miatt😭
nov. 28. 02:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!