Meg vagyok fázva, köhögök, elvileg elég piros a torkom is és ezt írta fel az orvos. Soha nem szedtem még ezt a gyógyszert, utána olvastam a mellékhatásoknak és elég durvának találom őket. Pl.: nagyon ritkán, de a gyógyszer alkalmazása során előfordulhatnak egyéb súlyos, potenciálisan halálos kimenetelű mellékhatások, mint például gyors lefolyású (fulmináns) májnekrózis, vérképeltérések, súlyos túlérzékenységi reakciók (korai tünetei: más okkal nem magyarázható torokfájás, láz, ízületi fájdalom, sápadtság, pontszerű bevérzések, sárgaság).
Ember, kb minden gyógyszernek lehetnek durva mellékhatásai igen ritka esetben általában.
2024. szept. 25. 17:24
2/10 Ypszilon1980 válasza:
Ha ennyire félsz ezektől, akkor neked nem való gyógyszer, ez minden AB mellékhatásainál le van írva, maximum a gyakoriság besorolás szokott más lenni, bár torokfájásra én tuti nem szedném, teljesen felesleges.
2024. szept. 25. 17:34
3/10 anonim válasza:
Minden gyógyszernek hajszálpont ugyanaz van leírva a mellékhatásai közt. Nem kell elolvasni. Ez egy teljesen átlagos antimikrobás gyógyszer! Nem halsz bele! Nem gondolod, hogy az orvosod meg akar ölni!!!!
2024. szept. 25. 17:34
4/10 anonim válasza:
"Minden gyógyszernek hajszálpont ugyanaz van leírva a mellékhatásai közt."
Ez egész egyszerűen nem igaz.
"Nem kell elolvasni."
De el kell olvasni, hogy például a gyakori mellékhatások ne érjenek váratlanul. Az más kérdés, hogy nem kell egyből berosálni tőle.
2024. szept. 25. 17:36
5/10 anonim válasza:
Ráér akkor elolvasni, ha tapasztal mellékhatást. Amire igen kicsi az esély, és akkor se a felsoroltak.
2024. szept. 25. 17:37
6/10 anonim válasza:
#5 neked az a hobbid, hogy megalapozatlan állításokat hangoztass?
2024. szept. 25. 17:41
7/10 anonim válasza:
Mondjuk, életem eddigi 63 éve alatt szedtem már néhány fajta gyógyszert, 6-os! Egytől lettek kiütéseim kb 35 éve, és egytől ment a hasam pár hete. Ennyi a repertoár! A többi többtucattól semmi! Pedig még Sumetrolim is volt köztük! Láss csodát: meggyógyított, nem megölt!
2024. szept. 25. 17:46
8/10 anonim válasza:
Mindenképp szedd be. És szedd végig
2024. szept. 25. 19:10
9/10 anonim válasza:
#7 értem, szóval akkor a többi százezer ember is ugyanúgy fog reagálni?
2024. szept. 26. 12:28
10/10 anonim válasza:
A Sumetrolim betegtájékoztatójában említenek egy másik halálos kimenetelű mellékhatást, és talán pont ugyanazt találtam meg valamelyik teljesen hétköznapi fájdalomcsillapító betegtájékoztatójában is. Illetve ha megnézed bármelyik fogamzásgátló papírját, bekezdéseken keresztül csak azt taglalják, hogy tüdőembóliát meg trombózist kaphatsz tőle. Én most először találkoztam ezzel az antibiotikummal, hogy szedem a második dobozzal, a tüneteim szinte teljesen megszűntek, és (nálam) semmilyen mellékhatást nem okozott.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!