Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szorongó kötődési stílus, mit...

Szorongó kötődési stílus, mit tehetek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!:)

Pár hónapja megismerkedtem valakivel, nagyon szeretek vele lenni.

Sosem szoktam meg az érzelmi stabilitást, a szüleim mindent megadtak nekem, de ezt nem.

Nagyon jól érzem magam ezzel a férfivel, ha nagyon akarnék sem tudnék semmilyen rossz dolgot felhozni ellene, szinte tökéletes minden. Amikor vele vagyok kikapcsolok általában és nem érzek szorongást, feltölt engem a társasága. Viszont miután elválunk és egyedül leszek, vagy 2-3 napig nem tudunk találkozni akkor egyből a legkisebb dolgokra rákattanok és mindent túlanalizálok, mindenben az esetleg elhagyásnak a valószínűségét keresem, nehezen tudom beengedni magamat a felhőtlen, nyugodt boldogság érzésébe. Állandóan jár az agyam valamin, félek,hogy elhagy pedig nem ad rá okot. Állandóan szükségem lenne a szóbeli megerősítésre,hogy elég jó vagy. Hála Istennek nem vetítem ezt ki a kapcsolatra és ha csak nem beszélek róla neki, ritkán veszi észre,hogy lenne valami bajom. De én rettegek egyből miután elválunk egy-egy napra. Szeretnék megszabadulni ettől az érzéstől, vagy csak tudni kezelni, enyhíteni rajta. Ki mit tud ajánlani?

márc. 26. 12:48
 1/2 anonim ***** válasza:
Pszichológust mindenképp.
márc. 26. 13:19
 2/2 anonim ***** válasza:
Tudatosítani tudod, hogy miért csinálod ezt. Akkor a szorongás szintjéről fel tudod hozni, és ha nem is rögtön, de szépen lassan leszokni róla. Szerintem jó úton haladsz, ha ez már megvolt (?), de egy rossz minta, automatizmus kinövése évekbe telik. Mindenesetre, gondolom, ha azt szeretnéd, hogy magadért szeressenek, legyél őszinte, ne hallgass el félelemből semmit a párjelölt elől.
márc. 26. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!