Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az alkohol negatív hatásai az...

Az alkohol negatív hatásai az egészségre meddig érezhető?

Figyelt kérdés
Másfél hónapja nem ittam, de még mindig érzek hangulatingadogásokat, hogy stresszesebb vagyok, ingerlékenyebb a normálistól.. ez lehet attól?
tegnap 12:26
 1/3 anonim ***** válasza:
Másfél hónap alatt még ki sem tisztult a szervezeted, az elvonási tűnetek sem fognak ennyi idő alatt megszűnni. Pont ezért olyan nehéz leszokni róla...
tegnap 13:27
 2/3 Phoney ***** válasza:

Az alkohol akkor "tisztul ki", amikor kijózanosz, a bomlástermékei esetleg valamivel később.

Az idegi alkalmazkodás (akinél van egyáltalán!) 1-2 hét, az alkohol okozta agyzsugor pedig kb. 9 hónap alatt épül vissza, teljes abszintnencia mellett persze.

Utána már nem neurológiai, csak tisztán pszichogén tünetek vannak, amik esetenként ugyanazok a szorongásos tünetek, amikkel az ember már az alkoholizmusa előtt is küzdött, csak már elfelejtette.

Természetesen az is probléma, hogy aki sokáig ivott, annak érzelmileg "kiesett" X év az életéből, és esetleg újra kell szocializálódnia, újra kell tanulni a józan érzelemszabályozást, stb. Ezt nem magában az idő oldja meg.

tegnap 14:34
 3/3 anonim ***** válasza:
én azt tapasztaltam a mindennapi nagy ivászat után, én midnig estére ittam egy napi mennyiséget, hogy olyan 2 hét után lettem jobban hangulatilag és emésztés terén, illetve a vérnyomásom első értéke az átlag 140-50ről 130 alá ment. amit a máj regenerációjáról olvasni lehet az több hónapos nemivás minimum
tegnap 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!