Mindegy, hogy a nap melyik szakában veszem be az antidepresszánst?
Azt tudom, hogy mindig ugyanabban az időpontban kell.
A doki azt mondta, hogy vegyem be reggel, evés után mindig ugyan akkor, de nem mindig tudok enni reggel, az is jó, ha mondjuk mindig d.u 5-kor veszem be egy kis kaja után?
1. milyen antidepresszánst szedsz
2. Mennyit kell beszedned belőle??
Eléggé látszik hogy még életedben nem szedtél ilyen szert. Én már 2 éve szedek többfélét. Az antidepresszánsom név szerint coaxil-ból napi hármat szedek. Úgy szoktam hogy össze-vissza ahogy eszembe jut. Kb 5-6 óráig hat. Én reggel délben és etse szedem de néha egyszerre mindhármat amikor padlón vagyok.
Szedek még xanax-ot is napi 2 mg-t azt úgy hogy amikor szorongok azt nem kell rendszeresen.
A doki-d rosszul tudja mert az antidepresszáns beszedése nincs időhöz kötve. Azért mondta hogy kaja mellé vedd be mert lehet hogy hányinger, gyomorégés stb a mellékhatása. De amíg nem tudjuk mit szedsz hogy várod el hogy segítsünk???!!!
Nem, nem jó, ha a reggeli gyógyszert este vagy délután veszed be, mert nem úgy hat. Az antidepresszánsok folyamatosan tartják fenn a vérben a gyógyszerszintet, tehát, ha te egyszer kihagyod egy fél napra, aztán pedig hagyod időben összesűrűsödni a két egymás utáni gyógyszert, akkor ne csodálkozz ha nem úgy hat, ahogyan kéne neki.
Van két kérdésem, nagyon figyelj, mert ezek mögött van a valódi lényeg a problémádra:
1. Miért akarod felülbírálni az orvos utasításait?
2. Ki az az ember a családodban, aki a leginkább ellenzi, hogy antidepresszánst és pszichiáteri kezelést kapj?
Ezekről beszélj legközelebb a dokinak feltétlenül!
Mindig reggel vedd be, és igen tudsz enni, HA akarsz. Elég egy doboz joghurt is és pár szem keksz, vagy egy kifli meg egy pohár tea/KV vagy víz.
utolsó!! Olyan blődségeket írsz hogy hihetetlen!!!
A pszichiáterek se tudják hogyan hatnak az antidepresszánsok akkor te honnan tudod hogy sűrűsödik össze a vérben és a többi baromságot honnan szeded??
Kérdező!! 1. milyen antidepresszánst szedsz?
2. miért nem az orvosodat kérdezed? Mi honnan tudhatnánk hogy mire gondolt a dokid?
Nagyon nem mindegy, milyen antidepresszánsról van szó, mert van amelyik álmosít, más pedig felpörget.
Értelemszerűen az első változatot este, a másikat reggel kell bevenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!