Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tudnék csinálni?

Mit tudnék csinálni?

Figyelt kérdés
15 éves lány vagyok, már 5-6 éve depressziós... A szüleim nem képesek felfogni, hogy ez nem működik köztük, folyamatosan veszekednek és nagyon ritkán van egy kis szünet. A nővérem már elköltözött, én pedig egyedül maradtam itthon, ahol folyamatosan az üvöltözés megy, egymást szidják nekem, de sokszor egymást támadják be, amikor meg engem szidnak le valamiért akkor ők a tökéletes pár. Csináltam pár hülyeséget, mert elegem lett, hogy amiatt szidnak le ha rosszabbak a jegyeim, de én akármennyire próbálkozom, mellettük lehetetlen tanulni. Eldöntötték és erőltetik, hogy majd minek tanuljak tovább és meg se kérdezik, hogy én mit szeretnék. Ha néha valamit boldogan mesélnék el nekik, akkor jön a lehurrogás. Egy jó ideig nem is nagyon sírtam csak hagytam, hogy akkor legyek én a "cseléd", de egy ideje szinte minden nap sírol. Egyszer anyám meglátta, hogy vannak vágások a karomon, elmondtam neki akkor is, hogy mi bajom, de leszarta... Azóta egyszer épp szidtak, amikor már közöltem velük, hogy hagy járjak pszichológushoz de anyám orvos szerűség létére, erre is magasról tesz, apám pedig leszid, hogy nem lehet ennyi lelki bajom, hogy sírjak... A lényeg, hogy mivel ők mindenért leszidnak, én nem tudom hogy juthatnék bármilyen "segítséghez", mert tudom, hogy ez már nem normális...
2016. jún. 19. 20:51
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Egyébként nem biztos, hogy a kérdező depressziós.

Itt azért vannak bőven okok a háttérben, hogy miért érzi magát lehangoltan, miért sír, stb. Én kiskoromban rengeteget sírtam, szintén a diszfunkcionális családom miatt, mégsem mondanám hogy depressziós voltam (hála a jó égnek, ezt ne is akarja senki sem "kiérdemelni").

Nem akarom elvitatni a kérdező érzéseit a depressziójával kapcsolatban, de amikor egy ilyen helyzet áll fenn a háttérben, könnyen lehet, hogy a negatív érzések egyszerűen természetes reakciók.

2016. jún. 20. 18:02
 12/17 A kérdező kommentje:
Ahogy a vagdosás, és öngyilkos gondolatok is... Mindegy... Tényleg minden lehetőség lehetetlen, mert esélyem nem lenne elmenni soha bármilyen pszichológushoz. Barátokkal se engednek el pl moziba, nemhogy pszichológushoz
2016. jún. 20. 22:45
 13/17 anonim ***** válasza:

És érted mennek az iskolába? Ellenőrzik minden léptedet?

A családsegítő/nevtantban lévő pszichológus igénybevétele ingyenes, és nem adnak ki rólad információt.

Ugyanez a helyzet iskolapszichológussal is.

2016. jún. 20. 22:57
 14/17 A kérdező kommentje:
Igen, ellenőrzik
2016. jún. 20. 22:58
 15/17 anonim ***** válasza:
Nővéredhez nem tudsz menni?
2016. jún. 20. 23:41
 16/17 A kérdező kommentje:
Ő dolgozik, és barátjával él. Ha kb 1 órát vagyok nála egyedül, apám már jön értem
2016. jún. 20. 23:44
 17/17 anonim válasza:
Keress fel egy másik rokonok segítségével, vagy akár egyedül egy pszichológust és beszéld meg vele.
2016. jún. 27. 18:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!