Köldöksérv műtét milyen? Mennyire fájdalmas, mikor érdemes megcsinálni?
Tavaly jelezte az üzemorvos, hogy köldöksérvem van. Ezen kívül nem mondott semmit, hogy kezdenem kellene vele valamit, ráadásul én semmit nem éreztem a dologból.
Utána néha néha elkezdett feszülni az egész hasfalam, de az az érdekes, hogy nem a köldöknél hanem inkább jóval felette. Szóval ha ilyen "görnyedt" pozícióban vagyok, akkor elég kellemetlen feszülést érzek. Mostanában egyre gyakrabban és egyre kellemetlenebb.
Azt sem értem ez mitől lett, nem emelgetek nehéz dolgokat, nem végzek kemény fizikai munkát sem, elhízva sem vagyok egyáltalán.
Mi a teendő ilyenkor? Úgy tudom csak műtéti úton lehet kezdeni vele valamit, de őszintén ehhez nem sok "kedvem" van, ismerve a mostani kórházi viszonyokat.
Akinek volt már ilyen tudna valamit nyilatkozni róla? Mennyire megterhelő, mennyi idő a gyógyulás, mit is csinálnak pontosan?

válasza:

válasza:Altatasban vegzik.
Vagnak egy kis lyukat a koldokodban vagy mellette visszatuszkoljak a belet es osszevarrjak.
Nekem szebb lett a koldokom utana mint elotte, nem a serv miatt, hanem mar gyerekkoromban is csunya volt a koldokom, nagy es latvanyos, nem az a beeso mint masoknak.

válasza:Köldökműtétem nem volt, egyéb már többször.
Szerintem a műtétek nem fájnak, inkább a vele járó kellemetlenségek nem jók.
2-es: neked is feszült körülötte (még mielőtt megműtötték volna) a hasfalad? Nekem most folyamatosan ez a kellemetlen feszülő érzés van meg sokszor olyan érzés mintha valami fura úszogumi lenne rajtam (tudom hülyén hangzik).
Nekem amúgy nem csúnya, meg nem volt soha ilyen gondom, "befelé" van most is az egész, igazából látványra semmi extra, talán annyi hogy ha valaki közelről nézi nem annyira természetes hatású.

válasza:Altatásban csinálják, rutinműtétnek minősül
Egyvalamire figyelj, mindenképp mondd a dokinak, hogy hálóval csinálja. Engem nem kérdeztek és mivel kicsi volt a sérv nem kaptam
Egy évre rá kiújult, most várok a második műtétemre :(
Kapcsolódó kérdések:
Már szeretnék dolgozni menni, de nem akarom lefertőzni a kollégákat. Érdemes reggel újra tesztelni, hátha negatív?
Ezeket lehet fizetős vérvétellel tesztelni: Morbilli vírus IgG Mumps vírus IgG Rubeola vírus IgG Hepatitis A vírus antitestek (IgG, IgM) Anti-HBs antitest Varicella zoster vírus (VZV) antitestek (IgG, IgM) Nem olcsó, kb 50e összesen. - 41 éves...
Múlthèt vasàrnap óta vannak tüneteim, de a hàziorvos nem igazàn foglalkozott vele.
-4 es dioptriánál már érdemes megcsinálni? Sportolás miatt kéne.
Eddig csak kínai teszteket találtam, de ez most teljesen megbízható forrásból van, egy nagy olasz gyógyszeripari cég gyártja: Én szinte biztos vagyok benne, hogy már átestem a fertőzésen és nagyon szeretnék megbízható bizonyítéskot, hogy megnyugodjak.Nagyon jó lenne...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!