Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Lassan már 5 éve volt gerincös...

Lassan már 5 éve volt gerincösszeroppanásom amit operálni is kellett Mennyi az esély a 100% gyógyulásra?

Figyelt kérdés

Az egyik csigolya összeroppant a hátamban amit azonnal műteni kellett, benn volt protézis is 2 évig ami csak a bajt okozta mert azota csinált egy szép gerincsérvet is

A végén már úgy döntöttem, hogy jobb lesz ha ki lesz véve a protézis mert csak rombolja a többi porckorongot is, és alapvetően igen nagy kiterjedésű Schmorl sérvet csinált az egyik csigolyámon ami jó kérdés gyógyítható e és van egy erősebb gerincferdülésem is azóta

Mennyi az esély arra, hogy újra például elmehetek e futni vagy hogy nem romlik az állapot visszafelé?

Ezzel a sérvvel mit lehet kezdeni?

Kivették a protézist és azóta sokkal jobban is érzem magam bár erősen tornázni kell és jóval gyengébb a gerincem terhelhetősége mint protézissal volt ezt azért megjegyzem

nov. 18. 20:07
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

A megoldás az orvosodnál.

Erre nincs általános recept.

Egyedi adottságok, egyedi állapot, a gyógyulás, javulás lehetősége.

nov. 18. 20:36
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem 0. A porcok nem szoktak regenerálódni, az összeroppant csigolyád sem lesz jobb, mint új korában. Talán lassítható az állapotromlás, ha megfelelő ortopédsebész és gyógytornász dolgozik veled és az életmódodat is az új helyzethez igazodva megváltoztatod. Az új sport a gyógytorna, az ergonomikus környezet, a cipekedés mellőzése, szükség szerint segédeszközök beszerzése és használata. Korzett viselése nem került szóba? A futásról szerintem tegyél le.
nov. 18. 23:36
 3/8 A kérdező kommentje:

2/2 anonim

Az komoly gond, ugyanis nagyon szerettem futni már tinédzserkorom óta csináltam

Egyenlőre Korzett viseléséről még nincs szó vagyis nemtudom ezt orvosnak kéne tényleg látni de én láttam a gerintem, hát van egy súlyos kinézete, igencsak el van ferdülve a törés óta

Ez egy igen súlyos dolog, hogy a 21ik században még mindig a porckorongsérvvel nem tudnak mit csinálni

nov. 19. 06:13
 4/8 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy a Korzett valamennyire tényleg hasznos de emeli a vérnyomást a hordása egyébként
nov. 19. 06:18
 5/8 Ypszilon1980 ***** válasza:
37%
Ilyet még nem hallottam, hogy ez emeli a vérnyomást, de persze ez nem jelent semmit, viszont az összeroppanás nem fog javulni magától az biztos. Meg kell kérdezni a sebészt, hogy mi az pontosan amit szabad ezzel csinálni, futni, vagy bármi mást, szabad-e gyógytornáztatni. Nekem az is fura, hogy fém volt benne, mert az kellett, utána kivették, de semmi más megoldás nem történt? Vagy visszaépült a csigolya?
nov. 19. 06:37
 6/8 A kérdező kommentje:

5/5

Emeli hiszen rád van kötve, bele vagy csavarva mint egy hal

Összeforrt a gerinccsigolya de a protézis ami benn volt 2 évig az csinált egy szép sérvet ami most jó kérdés mit lehetne vele csinálni

És ugye mekkora fokú a ferdülés, hogy ez rosszabbodhat e és mit lehet a sérült porckoronggal csinálni

nov. 19. 06:46
 7/8 Ypszilon1980 ***** válasza:
84%
Akkor ezek szerint minden fiatal, akinek korzett van a derekán, magasvérnyomásos beteg is lesz? Értem már amit írsz akkor, de dokival egyeztess, hogy ne legyen gond, nem mindegy a mostani állapot és kontrollálni is kell időnként.
nov. 19. 06:54
 8/8 A kérdező kommentje:

7/7

Úgy tudom így írják legalábbis, hogy "hosszútávú viselése nem ajánlott"

nov. 19. 07:03

Kapcsolódó kérdések:

Van rá esély hogy a balesetet szenvedett színésznő teljesen felépül?

Furcsa hogy az újabb hírek szerint már segítséggel kiül a kerekesszékbe, de nem tud kommunikálni csak minimális szinten. Itt történt a baleset a közelünkben ezért is nagyon megdöbbentünk.

Combnyaktörés 77 éves korban? Mennyi az esély a felépülésre?

Anyukám elesett ma reggel. Combnyaktörést diagnosztizáltak. Sajnos mostanában eléggé beteges. Vérszegény is, transzfuziót kb 3 hete kapott, folyamatosan meg van fázva, levegőt is nehezen veszi. Félek attól is hogy a mütétet hogy fogja viselni. Nem is biztos hogy...

Van esély rá, hogy eltört a sajkacsontom?

Sziasztok! Kereken egy hete megbotlottam és teljes erőből a jobb kezemmel tompítottam az esést. Abban a pillanatban elkezdett fájni a tenyerem, ami kisugárzott az ujjaimba és a könyökömbe is, majd nem tudtam lógatni egy óráig. Zúzódásra tippeltem, mivel mozgatni...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!