Lassan már 5 éve volt gerincösszeroppanásom amit operálni is kellett Mennyi az esély a 100% gyógyulásra?
Az egyik csigolya összeroppant a hátamban amit azonnal műteni kellett, benn volt protézis is 2 évig ami csak a bajt okozta mert azota csinált egy szép gerincsérvet is
A végén már úgy döntöttem, hogy jobb lesz ha ki lesz véve a protézis mert csak rombolja a többi porckorongot is, és alapvetően igen nagy kiterjedésű Schmorl sérvet csinált az egyik csigolyámon ami jó kérdés gyógyítható e és van egy erősebb gerincferdülésem is azóta
Mennyi az esély arra, hogy újra például elmehetek e futni vagy hogy nem romlik az állapot visszafelé?
Ezzel a sérvvel mit lehet kezdeni?
Kivették a protézist és azóta sokkal jobban is érzem magam bár erősen tornázni kell és jóval gyengébb a gerincem terhelhetősége mint protézissal volt ezt azért megjegyzem

válasza:A megoldás az orvosodnál.
Erre nincs általános recept.
Egyedi adottságok, egyedi állapot, a gyógyulás, javulás lehetősége.

válasza:2/2 anonim
Az komoly gond, ugyanis nagyon szerettem futni már tinédzserkorom óta csináltam
Egyenlőre Korzett viseléséről még nincs szó vagyis nemtudom ezt orvosnak kéne tényleg látni de én láttam a gerintem, hát van egy súlyos kinézete, igencsak el van ferdülve a törés óta
Ez egy igen súlyos dolog, hogy a 21ik században még mindig a porckorongsérvvel nem tudnak mit csinálni

válasza:5/5
Emeli hiszen rád van kötve, bele vagy csavarva mint egy hal
Összeforrt a gerinccsigolya de a protézis ami benn volt 2 évig az csinált egy szép sérvet ami most jó kérdés mit lehetne vele csinálni
És ugye mekkora fokú a ferdülés, hogy ez rosszabbodhat e és mit lehet a sérült porckoronggal csinálni

válasza:7/7
Úgy tudom így írják legalábbis, hogy "hosszútávú viselése nem ajánlott"
Kapcsolódó kérdések:
Milyen tünetekre kellene még alapvetően figyelnem?
Ha kiderülne, levennék? Ha tiltakoznék, mit csinálnának?
Furcsa hogy az újabb hírek szerint már segítséggel kiül a kerekesszékbe, de nem tud kommunikálni csak minimális szinten. Itt történt a baleset a közelünkben ezért is nagyon megdöbbentünk.
Anyukám elesett ma reggel. Combnyaktörést diagnosztizáltak. Sajnos mostanában eléggé beteges. Vérszegény is, transzfuziót kb 3 hete kapott, folyamatosan meg van fázva, levegőt is nehezen veszi. Félek attól is hogy a mütétet hogy fogja viselni. Nem is biztos hogy...
Az egyén járóképes
Sziasztok! Kereken egy hete megbotlottam és teljes erőből a jobb kezemmel tompítottam az esést. Abban a pillanatban elkezdett fájni a tenyerem, ami kisugárzott az ujjaimba és a könyökömbe is, majd nem tudtam lógatni egy óráig. Zúzódásra tippeltem, mivel mozgatni...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!