Mindig este fingok sokat?

válasza:És ez megy már 10 éve.

válasza:Estefelé a szervezet pihenni tér. Ez a természetes ritmusa. Ekkor az emésztés már nem olyan hatákonysággal megy, mint reggel 7-től.
Tehát lassabban, nehezebben emészt. Ez termeli a gázt.
A hagyományos kínai gyógyászat szerint este, vacsorára már csak keveset egyen az ember. És nyilván könnyűt, hogy jól is aludjon.
Ez a válasz(om) persze csak akkort helytálló, ha estefelé többet eszel a kelleténél, vagy összevissza.
Kapcsolódó kérdések:
Először egy csomó fasírtot megettem hidegen 20:30-kor, majd vargabélest, krumplipürét szintén hidegen, és 20 perc múlva egy narancsos croissantot. A gyomrom már a fasírttól rosszul érezte magát, majd még rosszabb lett. 23:00-kor is ettem még. Mit tegyek?
délután is több mint egy "átlagembernek" de nem ennyivel sztem örökletes, apám is sokat fingos típus 19f
Tényleg annyira káros szokás ez? Ha igen, akkor miért káros? Lefekvés előtt mennyi idővel szabad utoljára enni? Köszönöm a válaszaitokat!
Nem mindig azért, kétszer-háromszor egy héten, de azért türtőztetem magam, figyelek, hogy nehogy hízzak. Egész nap eszek rendesen, mégis olyan éhes leszek hirtelen mintha nem is tudom mi lenne.
Mindig répát eszek de nem telít (meg unalmas). Gyümölcsöt nem szabad enni mert a cukraiból a szervezet zsírt csinál. Mit egyek? Zöldséget nem tudok mert csak fagyasztott van itthon és este 6 kor nem akarok nekiállni főzni, sütni(mert én csak úgy eszem zöldséget hogy...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!