Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mindig este fingok sokat?

Mindig este fingok sokat?

Figyelt kérdés
Egésznap kb. semmit, de estefelé nagyon sokat. Veletek is ez van?

2022. ápr. 29. 00:41
 1/4 anonim válasza:
100%
Attól függ, mikor ettem, mit és mennyit. Én este elalvás előtt is szoktam, de ha este jól bekajáltam, akkor reggel, ébredés után van sok.
2022. ápr. 29. 00:48
 2/4 anonim ***** válasza:
2022. ápr. 29. 00:54
 3/4 anonim ***** válasza:
Ágyfűtés
2022. ápr. 29. 02:19
 4/4 gublug ***** válasza:
100%

Estefelé a szervezet pihenni tér. Ez a természetes ritmusa. Ekkor az emésztés már nem olyan hatákonysággal megy, mint reggel 7-től.

Tehát lassabban, nehezebben emészt. Ez termeli a gázt.

A hagyományos kínai gyógyászat szerint este, vacsorára már csak keveset egyen az ember. És nyilván könnyűt, hogy jól is aludjon.

Ez a válasz(om) persze csak akkort helytálló, ha estefelé többet eszel a kelleténél, vagy összevissza.

2022. ápr. 29. 22:22

Kapcsolódó kérdések:

Tegnap este elég sokat ettem, a hasam eléggé megfájdult és felpuffadt. Egész éjjel nem tudtam aludni, 22-kor és éjfélkor lementem egy körre sétálni,...

Először egy csomó fasírtot megettem hidegen 20:30-kor, majd vargabélest, krumplipürét szintén hidegen, és 20 perc múlva egy narancsos croissantot. A gyomrom már a fasírttól rosszul érezte magát, majd még rosszabb lett. 23:00-kor is ettem még. Mit tegyek?

Este mindig rámjön mostanában a fingás, de miért pont este?

délután is több mint egy "átlagembernek" de nem ennyivel sztem örökletes, apám is sokat fingos típus 19f

Az milyen betegségeket okozhat, ha mindig közvetlenül lefekvés előtt nagyon sokat eszek?

Tényleg annyira káros szokás ez? Ha igen, akkor miért káros? Lefekvés előtt mennyi idővel szabad utoljára enni? Köszönöm a válaszaitokat!

Falási rohamok törnek rám és sajnos mindig este. Mitől lehet?

Nem mindig azért, kétszer-háromszor egy héten, de azért türtőztetem magam, figyelek, hogy nehogy hízzak. Egész nap eszek rendesen, mégis olyan éhes leszek hirtelen mintha nem is tudom mi lenne.

Próbálok életmódot váltani. De este mindig rám jön az ehetnék. Mit tegyek?

Mindig répát eszek de nem telít (meg unalmas). Gyümölcsöt nem szabad enni mert a cukraiból a szervezet zsírt csinál. Mit egyek? Zöldséget nem tudok mert csak fagyasztott van itthon és este 6 kor nem akarok nekiállni főzni, sütni(mert én csak úgy eszem zöldséget hogy...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!