Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért hányok egy olyan ételtől...

Miért hányok egy olyan ételtől, amit korábban imádtam?

Figyelt kérdés
A múltkor egyszerűen visszahánytam szinte abban a pillanatban ahogy lement, akkor persze valami betegségre gyanakodtam, ment a diéta meg a pihenés pár napig, de többször nem hánytam. Utána pár nappal később megint megismétlődött a dolog amikor ettem (ha ez számít, karfiolról van szó), akkor is csak annál az étkezésnél lettem rosszul. Ez még néhányszor megismétlődött és nem értem, mi az oka. Szeretem a karfiolt, mindig is szerettem, most is enném, ha nem fordulna vissza rögtön.

2023. máj. 1. 12:18
 1/5 anonim ***** válasza:
82%

Biztosan beteg voltál akkor és a karfiol kihányása meg a betegség/rosszullét valami módon összekapcsolódott a fejedben. (Még ha nem is maga a karfiol okozta a hányást; de akkor és ott pont az volt a gyomrodban és az jött ki)

Nekem egyszer így sikerült megutálnom a lekváros linzert egy életre.

2023. máj. 1. 12:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
45%

Lehet, hogy gond van az epéddel, hasnyálmirigyeddel, csak még nem tudsz róla. Ilyenkor szokott az ember a "K" betűs zöldségektől rosszul lenni. Vegyél Dipankrint, kapj be egy szemet az ilyenek előtt, lehet megoldódik a probléma!

Ja és még valami!

Nem szedtél mostanában antibiotikumot?

Mert brokkoli, káposzta, karfiol raffinóz nevű cukorfélét tartalmaz, és ezt csak a vastagbélben található baktériumok tudják lebontani.

Lehet, hogy az antibiotikum hatására azok is kipusztultak.

Probiotikumok és kaukázusi kefir.

2023. máj. 1. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
72%
Nekem évekig hányingerem van azoktól a kajáktól, amiket egyszer kihánytam. Aztán egyszercsak elmúlik. Lehet, hogy először valami mástól hánytál, de az agyad még mindig összekapcsolja a hányást a karfiollal.
2023. máj. 1. 13:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
77%
Én mindig elhiszem, hogy szeretem a csirkemellt, hiszen gyerekkoromban rántott csirkén, meg mellfiléből készült gyroson nőttem fel. Aztán amikor magamnak itthon elkészítek fél kiló mellből valamit, és elkezdem enni, akkor pár falat után kiül az undor az arcomra, és ezt követően már csak kötelességből eszem meg az adott fogást, hogy ne kelljen kidobni, egyébként két harapásnál több csirkét nem tudok megkajálni. Ez ilyen. Valószínűleg túl lett tolva a mellfilé korábbi életem során, a pszichém viszont emlékszik a kellemes ízélményre, ezért kívánom, de amikor elkezdem enni, akkor visszaüt a valóság, és olyankor öklendezni tudnék.
2023. máj. 1. 13:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
#2 nem, nem szedtem antibiotikumot. Köszönöm az eddigi válaszokat, ment a zöld kéz mindenkinek.
2023. máj. 1. 19:00

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!