Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Valóban egészségtelen a...

Valóban egészségtelen a Nátrium glutamát?

Figyelt kérdés

Meghajló véleményeket hallok innen onnan, ami tény, mert a saját bőrömön tapasztalom, hogy az ezt az összetevőt tartalmazó élelmiszerekre könnyen rászokok. Pl.: Gyorséttermi kaják, nagyon ízes chipsek, csokoládék...

Ha valóban egészségtelen akkor nagy kár, hogy az élelmiszerboltokban kapható termékek 80%-ban megtalálható ez az ízfokozó.


2011. júl. 4. 17:14
 1/5 anonim ***** válasza:
16%

a nátrium glutamát tartósítószer és nem drog. nem okoz függőséget, és pl gyógyszertárban is kapható.

ha valami egészségtelen lenne , már a gyártása sem kapna zöld utat, nemhogy a forgalmazása.

Nem tudom mi lenne a világ élelmiszeriparával, ha a forgalmazott termékek 90 %-ára rásütnék az egészségtelen bélyeget.

a fogyasztónak kell eldönteni, miből mennyit fogyaszt.

a mérték az érték!!

2011. júl. 4. 17:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
hát azért vannak olyan tartósítószerek amiket manapság is használnak, és egészségtelenek...
2011. júl. 5. 00:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:

"A nátrium-glutamát (más néven MSG, mononátrium-glutamát vagy E621) a glutaminsav nátriummal alkotott sója. Az egyik legáltalánosabban alkalmazott élelmiszer-adalékanyag.

Bár a hagyományos ázsiai konyha már régóta ízfokozóként alkalmazza, először csak 1907-ben izolálták."


Forrás: Wikipédia


Nem tartósítószer. Legalábbis nem csak az mindenesetre.

És még egy nagy ÉRDEKESSÉG ami a kérdésre is válasz:


Kínai étterem szindróma:

Ezt a különös nevet annak a szindrómának (illetve tünetek jellegzetes együttesének adták), melyet először egy kínai étteremben étkezett személyen figyeltek meg. Mindazonáltal a tünetek otthon is létrejöhetnek, vagy egy talponállóban ill. az étkezdék bármely formájában, legyen az kínai, vagy más. Ez a gyorsan elmúló betegség nem komoly, bár a tünetek elég riasztóak lehetnek.


A kínai étterem szindróma tünetei


(A tünetegyüttes jellegzetesen az étkezés folyamán, ill. röviddel az után jelentkezik.).

Hányinger.

Hideg veríték.

Szédülés, ájulásérzet, ájulás.

Érzéketlenség, forróságérzet az arcon, nyakon, vállakon és végig a gerincen.

Fejfájás.

Szívdobogás.


A kínai étterem szindróma kiváltó okai


Nem teljesen ismertek, bár a mononátrium-glutamát (MNG) nevő vegyület túladagolására vélik visszavezetni a tüneteket. Ez az anyag igen gyakori élelmiszer-adalék/ízesítő, és a feltevések szerint az agyban és az idegrendszer más részeiben fejti ki hatását, csupán néhány embert megbetegítve.


Ne mondja nekem senki, hogy egy olyan adalékanyag, ami hányingert és ájulást okoz nem egészségtelen.

2011. júl. 5. 14:44
 4/5 anonim ***** válasza:
72%

ha ennyire kiművelted magad, akkor mi frásznak kérdezed itt a laikusokat?

olvass el minden összetevőt, és , ha meglátod az " ellenségedet" tedd visssza a polcra.

az éttermeket medig messzire kerüld el, nehogy elájulj véletlenül.

2011. júl. 5. 16:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
57%
Csomó mindent azért engedélyeznek,mert korrupt az egész rendszer.Amiben sok pénz van,azt engedélyezik,akkor is,ha halálos,de persze ezt a hatást nem reklámozzák.Sok ember él a földön,nem kár néhány halálesetért.És rá lehet fogni pl infarktusra,csak azt nem tudja az egyszeri ember,hogy néhány e betűs cucc igenis okozhat ilyen és más tüneteket,betegségeket.
2012. febr. 9. 12:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!