Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miben vannak nem káros szénhid...

Miben vannak nem káros szénhidrátok, fehérjék és telítetlen zsírok?

Figyelt kérdés
Ugye egy embernek szüksége van vitaminokra, ásványi anyagokra, rengetek folyadékra, zsírra, fehérjére meg szénhidrátra. Miben vannak legkevésbé káros szénhidrátok, és miben van telítetlen zsír?
2011. szept. 9. 16:43
 1/9 anonim ***** válasza:
Nincs olyan, hogy káros szénhidrát. A szénhidrát mennyisége számít.
2011. szept. 9. 16:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:

Károsként a gyorsan felszívódó szénhidrátra gondolt szerintem. És igaza is van, mert jót nem tesz, az biztos.

A zsírok telítettsége sosem érdekelt, ehhez nem tudok hozzászólni. Szénhidrát gyümölcsben, zöldségben van.

2011. szept. 9. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim válasza:
A lényeg az, hogy a gyorsan felszívódó szénhidrátokat kell kerülni, ilyenek: fehér liszt ill. abból készült dolgok, cukor-ez a gyümölcsökben is megtalálható, ezért este nem érdemes őket fogyasztani; a lassan felszívódó szénhidrát a jó, ilyenek: zabpehely, durum és teljes kiörlésű lisztből készült élelmiszerek, burgonya, zöldségek... és még lehetne sorolni; telítetlen zsírok: olívaolaj, lenmagolaj, ...
2011. szept. 9. 17:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim válasza:
ha komolyabban érdekel, google által sok mindenre választ kaphatsz
2011. szept. 9. 17:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
azt hiszem ennyi elég egyenlőre, de még lehet hogy utánanézek ;) köszi a válaszokat
2011. szept. 9. 18:26
 6/9 kút ***** válasza:
100%

Gyümölcsökben gyorsan felszívódó szénhidrát? Azért nem mindben. Az alma Glikémiás Indexe 36 Glikémiás telítettsége 9. Ez egy rizsnél olyan 87 illetve 80 körül mozog. Az sem mindegy hogy egyszerű vagy összetett szénhidrátokat fogyasztasz.

A telítetlen zsírból 2 fajta van ami jó az omega3-6 zsírsavak. Omega6ból könnyű bevinni kellő mennyiséget a baj az hogy túl sokat viszunk be omega 3 ból viszont túl keveset! A többi telítetlen zsír azért nem jó mert a telítetlen zsírok könnyebben oxidálónak több szabadgyök képződik így inkább zsírban és vajban süss. ( A zsír házi legyen ugyanis nagyüzemi zsírokban rengeteg az antibiotikum származék).

Ha ragaszkodsz a gabonához akkor kölest és a zabot tudnám legjobban ajánlani. Egészségesebbek mint a többi.

2011. szept. 9. 19:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim válasza:
Ezt a zsírban sütést kifejtenéd részletesebben...miért jó ez nekünk ?
2011. szept. 9. 19:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 kút ***** válasza:
100%
Mert a telített állati zsírokban való sütés során a zsír sokkal nehezebben oxidálódik kevesebb az esély a rákkeltő anyagok keletkezésére. A koleszterint meg nem az étkezés szabályozza azt a máj állítja elő a szervezet pillanatnyi szükségletei szerint. Ha nagyon magas akkor jelezhet problémát a szervezetben de azt nem a koleszterin szegény diéta és a sztatin készítmények fogják helyrehozni.
2011. szept. 10. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 kút ***** válasza:
Bocsánat. Ez kimaradt: a legtöbb növényi olaj omega 6 zsírsavakban gazdag és kevés benne az omega 3 (kivéve oliva, repce, len stb). Eszenciális zsírsav mind a 2 csakhogy omega 6 ból sokkal többet fogyasztunk a kelleténél és tudni kell róla hogy gyulladáskeltő hatású.
2011. szept. 10. 11:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!