Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Megy a hasam a savanyú káposzt...

Megy a hasam a savanyú káposztától, miért lehet, más is van ezzel így?

Figyelt kérdés
Ha nyersen vagy székelykáposztának elkészítve eszem, akkor megy tőle a hasam. Ha töltött káposztaként, akkor nem. Mitől lehet ez?A töltött káposztát nagyon sokáig főzöm, sokkal tovább mint a székelyt, ez alapján arra gondolok, hogy van benne valami, ami a főzés során lebomlik. Mi lehet benne, ami hasmenést okoz?

2012. aug. 12. 15:04
 1/9 anonim ***** válasza:
Nekem általában nincs problémám vele, sokszor szoktam nyersen is enni, de nemrég kifogtam egy adagot, ami jóval savanyúbb volt, mint a szokásos. Na az meghajtott, de kegyetlenül, inkább nem részletezném :) Szerintem attól függhet, hogy milyen módon készítik el.
2012. aug. 12. 15:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
hashajtásra is szokták használni a savanyú káposzta levét szorulásra. akinek érzékenyebb az emésztése annak simán lehet tőle hasmenés.
2012. aug. 12. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2012. aug. 12. 20:45
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Néha nekem is egész nap megy a hasam tőle, ha nyersen fogyasztom. Főzés előtt átmosom, akkor elmegy a savanyú íze és hashajtó hatása is.
2012. aug. 13. 12:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
28%
C-vitamin túladagolás.
2012. aug. 18. 23:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 Csatári-Nagy Gyula válasza:
100%

Az érett káposzta tejsavtól savanyú, hashajtó hatása van.

Ki kell tapasztalni, milyen főzési körülmények között enyhébb a hatása.

Ha legalább másfél órát főzzük, könnyebben emészthető, nekem így nem okoz gondot, még akkor sem, ha nagyon savanyú.

2016. ápr. 6. 08:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim válasza:
100%
A káposzta miatt van. A fogyókúrázóknak direkt készítenek káposztás táplálékkiegészítőket. Áldott ünnepeket!
2019. dec. 25. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim válasza:

Életemben most először lett hasmenésem savanyú káposzta miatt, egy korhelylevest csináltam, ami krva savanyú lett.

Már felöntöttem 3x annyi vízzel, mint akartam, de még mindig savanyú.


Tanulság: Mindig mossátok át a káposztát, pontosan egyszer. Ha kétszer mossátok, vízízű lesz, ha nem, akkor fstok :D


(A recept szerint ehhez a leveshez nem kell mosni a káposztát, hittem neki.

Hargitai György receptje. És még ő nevezi magát a mesterszakácsnak, te jó ég... )

2023. jún. 6. 18:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim válasza:

Jah és még valami.

Nem, nem a C-Vitamintól fsol, hiszen ezt a levest forrásponton főzöd, a C-Vitamin pedig 65 fok körül lebomlik.

2023. jún. 6. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!