Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Porrá tört tojáshéjat szeretné...

Porrá tört tojáshéjat szeretnék enni, kalcium pótlás céljából. De ki kell főzni előtte, hogy ne legyen tőle valami bajom, vagy akkor nem megy ki a kalcium tartalma?

Figyelt kérdés
köszi előre is!
2013. máj. 14. 23:00
 1/7 anonim ***** válasza:
ha kifőzöd, nem érsz vele semmit.
2013. máj. 14. 23:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Vegyél Tovitát. Az tojáshéjból készült por.
2013. máj. 14. 23:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:

oké ,köszönöm szépen!

csak azért gondoltam rá,hogy kifőzöm,nehogy vmi bajom legyen tőle ,de mondjuk hőkezelt,szóval akkor csak nem lehet...

Utána nézek annak is,amit a 2. válaszoló írt,köszönöm! :)

2013. máj. 14. 23:14
 4/7 anonim ***** válasza:

Miért akarsz ilyen marhaságot csinálni? A kalciumkarbonátból a szervezetben nem szívódik fel számottevő. Azért csinálták a Calcium Sandoz pezsgőtablettát, abból hasznosul jelentős mennyiség!

Amikor savlekötés céljából gyógyszertári meszet vesznek be abból se szívódik fel szinte semmi!Ha Ca-t akarsz bevinni akkor Sandozt szedjél.

2013. máj. 14. 23:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Mellesleg a CaCO3 900 fokon bomlik a mészégetéskor ezt csinálják!
2013. máj. 14. 23:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Valószínűleg nem többlet kalciumbevitel kell, ez a gyökér orvosok értelmi szintjén értelmes csak, a valóságban nem.


D-vitamint érdemes pótolni, és akkor a táplálékodban lévő kalcium hasznosulni is fog. És ennyi.


Nem kell tápanyag felszívódást gátló anyagokat enni, mint pl. gabona liszt.


A tejfélékből természetesen nem tudjuk megoldani a kalcium pótlást, mert vagy nem szívódik fel vagy felszívódik de túl sok, és nem hasznosul hanem csak szervi elmeszesedésbe épül be.


Tehát sok zöldség, hús és napozás / d3 vitamin pótlás.

2013. máj. 15. 07:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

A tojáshéj CaCO3 (kalcium-karbonát) formájában van tele kalciummal, ami 900 ℃-on bomlik, ez gyakorlatilag mész, azt meg hiába eszed, őrölve vagy sem. A gyomor savas környezete kis hatékonysággal bontja, de alapvetően nem képes az emésztőrendszerünk felszívni (túl gyorsan áthalad a gyomron), és nem tud hasznosulni.


Még a növények sem tudják hasznosítani, csak Ca-ionokat. A talajban savas környezetben bomlik, illetve talajbaktériumok is bontják, és akkor felszabadulnak a kalcium-ionok a növények számára, így közvetve számunkra is.


Az emberi fogyasztásra alkalmas kalcium az alábbi vegyületek formájában tud emésztés útján hasznosulni:


1. Kalcium-citrát:

- Citrusfélék: például narancs, citrom, lime.

- Különböző bogyós gyümölcsök: például áfonya, málna.

- Néhány zöldség: például brokkoli, kelkáposzta.


2. Kalcium-laktát:

- Tejtermékek: például tej, sajt, joghurt.

- Zöldségek: például spenót, brokkoli.


3. Kalcium-glükonát:

- Tejtermékek: például tej, sajt, joghurt.

- Zöldségek: például spenót, brokkoli.

2023. máj. 17. 19:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!