Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ki ismeri ezt a fajta édesítőt...

Ki ismeri ezt a fajta édesítőt? Vannak rossz hatásai?

Figyelt kérdés
Egy Maltodextrin alapanyagú steviol édesítőt vettem. A steviol-ról csak jót hallottam de mi az a maltodedxtrin? Igazából az érdekelne hogy ez káros vagy sem? Köszönöm a válaszokat.

2013. júl. 9. 23:49
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem káros.

De google a barátod!

2013. júl. 10. 00:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 lencsefőzelék ***** válasza:

A maltodextrin a szőlőcukornál összetettebb szénhidrát, mégsem igényel hosszú lebontást. Egyes források szerint a felszívódása "lényegesen lassúbb", mint a szőlőcukoré (dextróz) vagy a gyümölcscukoré (fruktóz) - míg más források szerint a glikémiás indexe megegyezik a szőlőcukoréval és a felszívódás sebessége is megegyezik a szőlőcukoréval. A kutatások szerint lassabban emeli a vércukor- és inzulinszintet, ami lehetővé teszi, hogy a szervezet hosszabb időn át nyerjen belőle energiát, és kevésbé legyen rákényszerítve a zsírként történő elraktározásra.

A maltodextrin egyébként egy jó nedvszívóképességgel rendelkező fehér por, amelyet általában kukoricakeményítőből vonnak ki.

Bioélelmiszerek kedvelt összetevője és adalékanyaga.

[link]

2013. júl. 10. 00:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
67%

A maltodextrin összetett szénhidrát, ugyan úgy felejtős mint a cukor vagy a keményítő.


A stevia növény anyagai valóban problémamentesek, a cukor már nem az.

2013. júl. 10. 10:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!