Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ha a cukor főleg a tisztított...

Ha a cukor főleg a tisztított fehérített nádcukor annyira egészségtelen (lényegében elégeti a szervezetet, akár az alkohol) akkor genetikailag miért szereti sok ember?

Figyelt kérdés
Vagy logikát ne keressek? :)

2013. szept. 26. 15:58
 1/6 anonim ***** válasza:
Amiért a többi egészségtelennek mondott dolgot, mert jólesik nekik.
2013. szept. 26. 16:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Mert az ember genetikailag gyümölcsevö lény, és a gyümölcs akkor ehetö, ha édes.
2013. szept. 26. 16:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Mvan? Mi az, hogy elégeti a szervezetet? Te mégis miről beszélsz?

A sejtek alap enegiaforrása a glükóz.

2013. szept. 26. 16:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

Nagyon egyszerű. A természetben nagyon kevés cukor áll rendelkezésre, és a természetben egy alapelv az állandó erőforrás-, illetve ha a kaját nézzük a kalóriahiány. Mivel a természeti lények állandóan éhesek, a lét és a nemlét határán egyensúlyoznak, egy olyan energialöket, amit a cukor nyújthat, a túlélést jelentheti, ha rábukkan valaki. Na de éppen ezért nem veszélyes, mert csak ritkán, kivételesen áll rendelkezésre. Ártani, tönkretenni csak akkor tud, ha rendszeresen, sokat fogyaszt belőle valaki, és ez a természetben kizárt. És azért vágyunk rá, mert adott esetben ez jelentheti a túlélést. És ezeket az ösztönöket akkor is megőriztük, amikor már bőven rendelkezésre áll minden.


Hasonló a helyzet egyébként a hússal is. Bár az annyira nem ártalmas mint a cukor, de sokkal kevesebbet kéne enni belőle, még ha vágyunk is rá, mert olyan sok, amennyit a legtöbb ember eszik már egészségtelen.

2013. szept. 26. 16:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
Utolsó leírta. Genetikailag kívánjuk, de genetikailag csak korlátozott mennyiségű gyümölcshöz jutnánk.. genetikailag ennyitől nem lennénk betegek.
2013. szept. 26. 23:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:

én is a gyümölcsfogyasztást teszem egyik oknak. Csak míg a gyümölcs evésekor az édes íz mellé rostot és ásványi anyagot vitamint kapsz addig a cukorban semmi sincs.


Tegnap felmerült bennem az édesvíz, azaz a víz mint édes íz jelentősége. A vízet ha iszom/ isszák édes íz jön át belőle. Lehet ennek ehhez is köze.

2013. szept. 27. 08:54

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!